• ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۰
  • کد خبر: 53164
  • readingTime: ۲ دقیقه
فلزات گرانبها

قیمت فلزات اساسی با احتمال کاهش عرضه در آینده نزدیک، جهش چشم‌گیری به ثبت رسانده‌اند. قیمت فلز قلع در یک ماه ۱۰.۷۷ درصد رشد کرد. بازدهی قیمت قلع در سال ۲۰۲۴ به بیش از ۳۰ درصد رسیده‌ است. قیمت سایر فلزات نیز در یک ماه گذشته رشد زیادی داشته است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، فلزات در بازارهای جهانی یک ماه کم‌سابقه سپری کردند. با آغاز سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی می‌شد ادامه شرایط رکودی در بازارهای داخلی چین و سایر اقتصادهای توسعه یافته فلزات بر مدار نزول قرار بگیرد ولی برخلاف آنچه پیش‌بینی می‌شد قیمت‌ها رشد چشم‌گیری کرد. بازدهی ماهانه قیمت بسیاری از فلزات بیش از ۱۵ درصد مثبت است و اکنون در روزهایی که تصور می‌شد فلزات در کف‌های قیمتی درجا بزنند، فعالان بازار از چشم‌انداز مثبت و احتمال رشد بیشتر قیمت‌ها در آینده نزدیک می‌گویند. گزارش‌ها نشان می‌دهد رشد قیمت‌ها در بازار فلزات، فعالان را نسبت به ادامه روند صعودی خوش‌بین کرده است. برآیند نوسانات ماهانه قیمت فلزات به صورت نمودار زیر است:

زلزله قیمت‌ها در بازار فلزات

فلز قلع با بازدهی ۱۹.۷۷ درصدی در یک ماه گذشته و رشد ۳۰ درصدی قیمت در سال ۲۰۲۴ یکی از خاص‌ترین دورانش را سپری کرد. اندونزی یکی از بزرگترین تأمین‌کننده‌های قلع در بازارهای جهانی طی ماه‌های گذشته عرضه را به شدت کاهش داد، ضمن اینکه جنگ داخلی در میانمار مانع از صادرات قلع این کشور به چین شد. چینی‌ها در تلاش بودند تا سنگ قلع مورد نیاز خود را از طریق جمهوری کنگو تأمین کنند ولی تاکنون موفقیت خاصی در این زمینه به دست نیاوردند و به دنبال آن قیمت قلع جهش چشم‌گیری در ماه گذشته داشت.

دولت چین به جز قلع در تلاش برای تأمین فلز نیکل گام‌های بسیاری برداشت. برخی از منابع مدعی‌اند چینی‌ها برای تأمین نیکل مورد نیاز خود با اندونزی مذاکره می‌کنند. دولت چین پس از آغاز دور جدید تحریم‌های روسیه نسبت به کمبود نیکل احساس نگرانی می‌کند ولی در این زمینه نیز مانند قلع تا کنون موفقیت خاصی به دست نیاورده است. به همین دلیل قیمت فلز نیکل تنها در طول ۱ ماه گذشته بیش از ۱۷ درصد رشد کرد.

به صورت کلی نشریات دلیل جهش یک ماهه قیمت بسیاری از فلزات را کمبود عرضه یا احتمال کمبود عرضه در آینده نزدیک عنوان می‌کنند. افزایش قیمت مس، آلومینیوم و روی نیز به همین دلیل بود. گزارش‌ها نشان می‌دهد در ماه‌های آینده عرضه مس و آلومینیوم توسط تولیدکنندگان بزرگ کاهش می‌یابد و بازارهای جهانی به استقبال این کاهش عرضه رفته‌اند. برخی از فلزات مانند لیتیوم نیز به دلیل جو مثبت حاکم بر بازار فلزات در طول ماه گذشته بازدهی مبتنی به ثبت رساندند. اکنون سطح ذخایر فلز لیتیوم مطلوب ارزیابی می‌شود. بر اساس گزارش آژانس انرژی عرضه لیتیوم تا سال ۲۰۲۸ شکاف معناداری با سطح تقاضا ندارد ولی پس از سال ۲۰۲۸ احتمال افزایش شدید قیمت لیتیوم وجود دارد. با این حال قیمت لیتیوم نیز همراه با سایر فلزات در ماه گذشته صعودی بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =