به گزارش ایراسین، نایب رئیس هیئت مدیره انجمن سازههای فولادی ایران گفت: در ساخت و سازها نیازمند آن هستیم که از سازههایی استفاده کنیم که از کیفیت بالایی برخوردار باشند.
احمد کرمی راد افزود: هم اکنون یک میلیون تن ظرفیت سازه فولادی نوین برای ساخت پروژههای مسکونی ایجاد شده است، اما یک مشکلی که در این بخش وجود دارد مربوط به اداره شهرکهای صنعتی و برخی از ارگانها است که آئین نامه و ضوابطی را برای خود در نظر گرفتهاند که استانداردهای خاص دارد.
وی بیان کرد: متوسط عمر ساختمانها در حال حاضر بین ۲۰ تا ۲۵ سال است و در حال حاضر زبالههای ساختمانهای فرسوده در صورتی که از سازههای فولادی استفاده شود قابلیت بازیافت دارد.
کرمی راد افزود: ایران یک کشور فولادی هست و به زودی وارد زمره کشورهای دارای تکنولوژی فولاد میشود.
وی با بیان اینکه ایران دارای معادن غنی خدادادی از جمله آب، برق و گاز است و در شمال و جنوب کشور دارای منابع غنی هستیم بنابراین باید به سمت سرمایه گذاری در بخش فولاد برویم گفت: فرهنگ سازی برای استفاده از ساختمانهای فولادی خود نقش بسیار مؤثری برای حفظ ساختمانها در برابر زلزله و حفظ منافع در کشور دارد.
کرمی راد گفت: بیش از ۹۰ درصد از پروانههای ساختمانی ۴ تا ۷ طبقه است و استفاده از سازههای فولادی در حوزه قیمتی برابری میکند با سازههای بتنی و اگر در حوزه ساختوساز از گریتهای بالاتر فولادی استفاده کنیم از لحاظ مقاومت بسیار بهتر از بتن است.
وی اظهار کرد: یارانههایی که در اختیار فولاد سازان قرار میگیرد و سنگ آهن و دلاری که در اختیار آنها قرار میگیرد باید با اطمینان به سمت قیمت تمام شده سازه فولادی هدایت شود.
کرمی راد گفت: در بورس کالا مالکان اصلی خود فولادیها هستند بنابراین باید حداکثر نظارت بر آنها شود چراکه هر ورق یارانه بورس ۲۱ تا ۲۲ تومان است و برخی از شرکتهای بورسی با کاغذ بازی قیمت را به ۴۰ هزار تومان میرسانند که در این بین سودهای کلانی جابهجا میشود در صورتی که اگر به سود ۲۰ تا ۳۰ درصدی قانع باشند قیمت ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان هم برای آنها صرفه دارد.
همچنین در این نشست فرهنگ فرحبد رئیس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان اینکه باید ارتباط صنعت و به ویژه صنعت ساختمان با دانشگاهیان تقویت شود اظهار داشت: دولت در طرح نهضت ملی مسکن در جایگاه حاکمیتی خود همواره بر استفاده از فناوریها و سازههای نوین در ساخت و ساز این طرح کلان تاکید داشته است.
وی افزود: بهرهمندی از فناوریها و سازههای نوین در ساخت و ساز مسکن اهداف این طرح را که شامل استاندارد سازی، سرعت در ساخت و کیفی سازی و صرفه جویی اقتصادی است تأمین
میکند.
رئیس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: صرفه جویی در مصرف انرژی و صدا بندی جدارههای داخلی ساختمان مقاومت ساختمان در برابر آتش از جمله اهدافی است که در بهره مندی از سازههای فولادی در ساختوساز واحدهای مسکونی محقق میشود.
فرحبد در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه چه میزان ساختمان با سازه ساختمان پلاسکو در کشور وجود دارد که برای مردم خطر آفرین است، تاکید کرد: اتفاقاً ساختمان پلاسکو از نوع سازههای بینظیر در کشور بود اما علت این سانحه این بود که برای ساختمان پلاسکو در مقابل آتش و حریق هیچ تمهیدات محافظتی برای اسکلت پیش بینی نشده بود.
وی ادامه داد: اگر مالکان ساختمان پلاسکو با توجه به سرمایهای که در این ساختمان وجود داشت، از خساست دست میبرداشتند و علیرغم تمام تذکراتی که به آنها درباره نصب سیستمهای اطفای حریق اقدام میکردند این سانحه رخ نمیداد.
فرح بند همچنین درباره میزان مساکن بدون سازه در کشور به ویژه در روستاها اظهار داشت: واحدهای مسکونی که از سالهای بسیار دور در روستاها ساخته شده اغلب بدون کلاف و ملات مناسب و از نوع بنایی و خشت و گل هستند اما از بعد از انقلاب بنیاد مسکن نسبت به بازسازی واحدهای روستایی اقدام کرد.
رئیس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: معمولاً مسکنهای روستایی بدون کلافهای افقی قائم و آجر و سنگ ساخته شدهاند اما تمام واحدهایی پس از انقلاب بازسازی شدند در مقابل زمین لرزه مقاومتر شدند و تقریباً هیچ خرابیای نداشتند.
بر اساس گزارش ایرنا، در ادامه علی مزروعی عضو هیأت مدیره سازههای فولادی و دبیر انجمن و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز گفت: انجمن سازههای فولادی رسالتش بر این است که در مورد سازههای فولادی تحقیقات و مسائلی که مربوط با آئیننامهها و استانداردها و مسائلی که مرتبط با ساخت و اجرای سازههای فولادی را پیگیری میکند و از اساتید پیشکسوت و با تجربه در این حوزه استفاده کنند. همچنین با صنعتگران سازههای فولادی همکاریهایی را در جهت پیشبرد اهداف خود انجام میهد.
وی تأکید کرد: هدفمان این است که مشکلات صنعت را از صنعتگران استخراج کرده و آن را در قالب پایاننامههای دکتری و ارشد در دانشگاههای بررسی و به حل مشکلات آنها کمک کنیم.
ارسال نظر