به گزارش ایراسین به نقل از فولادبان، احمد رضوی نیک با اشاره به وضعیت خرید و فروش ورق در کشوراظهار کرد: امروزه میزان واقعی نیاز کشور به ورق فولادی ۱۸ تا ۲۰ میلیون تن برآورد شده که از این میزان حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ تن تولید داخلی داریم؛ اما میزان آن صد درصد ورق مورد نیاز کشور را پوشش نمیدهد. بر همین اساس، واردات در انواع شکلها و ضخامت صورت میگیرد که گاهی کیفیت بهتر و گاهی با کیفیت کمتر هستند.
وی اضافه کرد: از طرفی، در حوزه ورقهای سرد و گرم فولاد مبارکه از نوع بهتر و قابل پسندی نسبت به سایر تولیدات داخلی برخوردار هستیم. حتی این ورق با ارزش افزودهای که دارد باید بخشی از آن برای تأمین نیازهای ارزی صادر شود.
فعال صنعت فولاد تصریح کرد: در واقع شرکت فولاد مبارکه میتواند سهم خوبی از لحاظ ورق در بازارهای جهانی داشته باشد و حتی میتواند با قیمت بالاتر از ورقهای وارداتی مشابه این کالا را صادر کرده و در قبال آن تعرفه را کاهش دهند.
به گفته رضوی نیک، با واردات انواع ورقها از چین، هند و قزاقستان میتوان نیاز داخلی را برطرف کرد و با صادرات در بازارهای جهانی راه پیدا کرد.
وی افزود: وضعیت به گونهای شده که عدم مسئولیت و ایفای تعهد مسئولان در نظام اقتصادی کشور، باعث تنبیه واحدهای صنعتی شده و جلوی صادرات را گرفته که در نهایت موجب ضرر فولادسازان شده است. کشور به ورقهای مختلفی نیاز دارد که برخی از آنها قطعاً در بازار داخلی تولید نمیشود و باید برای آنها تدابیر منطقی صورت بگیرد.
این فعال فولادی گفت: بنابراین میتوان از کارشناسان خبره استفاده کرد و بر همین اساس، میتوان میزان واردات ورق را آزاد و تعرفهها را حذف کرد. همچنین با صادرات ورق از کشور میتوان به بازارهای جهانی دست پیدا کرد.
ارسال نظر