• ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
  • کد خبر: 55854
  • readingTime: ۴ دقیقه
درمان

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشور در دولت مردمی از درمان رایگان برخوردار شدند، گفت: وعده شهید رئیسی درباره کاهش هزینه‌های درمانی محقق شده است.

به گزارش ایراسین، سعید کریمی روز یکشنبه در اجلاس معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در دولت سیزدهم ۳۳ میلیون نفر از درمان رایگان از مسیر ارجاع برخوردار شدند و هشت میلیون کودک کمتر از ۷ سال نیز مشمول درمان رایگان هستند.

وی اظهار داشت: بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب که خدمت و خدمات رسانی دولت نباید مختل شود، این موضوع در درمان و بهداشت از اهمیت فراوانی برخوردار است و بر همین اساس هم پس از شهادت رئیس‌جمهور، موضوع خدمات‌رسانی ادامه دارد.

کریمی با بیان اینکه در دولت سیزدهم ۱۷ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور در بخش دولتی اضافه شده است، آن را معادل ۱۳ درصد از ظرفیت کل تخت‌های بیمارستانی کشور ارزیابی کرد.

معاون وزیر بهداشت، افزایش سه هزار تخت به ظرفیت تخت‌های ICU کشور، دو برابر شدن تعداد تخت‌های ICU کودکان از ۵۰۰ به هزار و ۵۰ تخت، راه اندازی ۶۷ مرکز ارائه خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی به شبکه درمانی کشور به خصوص در مناطق محروم، ایجاد ۸۷ مرکز درمان ناباروری سطح دو در کشور را از مهمترین اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم برشمرد.

وی با اشاره به تأسیس صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، تصریح کرد: اکنون ۱۰۷ گروه بیماری از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج برخوردار هستند و بودجه آن از هفت هزار میلیارد تومان به ۱۲ همت افزایش یافته است.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه کاشت حلزون شنوایی برای کودکان از دیگر اقدامات وزارت بهداشت به حساب می‌آید، ادامه داد: قبل از دولت سیزدهم ۲ هزار کودک در لیست انتظار کاشت حلزون شنوایی قرار داشتند، در زمان کنونی هیچ کودکی در صف انتظار کاشت حلزون شنوایی قرار ندارد.

کریمی به این نکته اشاره کرد که کاشت حلزون شنوایی از اهمیت فراوانی برخوردار است زیرا اگر حلزون شنوایی پیش از سن ۴ سالگی برای کودکان کاشته نشود، نه تنها قدرت شنوایی خود را از دست می‌دهند بلکه قدرت تکلم را نیز نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه زایمان در مراکز درمانی دولتی به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: ۳۳۳ هزار و ۸۱۰ مورد زایمان طی سال گذشته در مراکز دولتی انجام شد و تمام این موارد به صورت رایگان بود.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه دولت سیزدهم به پرسنل نظام سلامت توجه کرده است، افزود: موضوع معیشت پزشکان جوان که به تازگی فارغ‌التحصیل شده‌اند باید در کانون توجه قرار گیرد. پزشکان جوانی که به تازگی فارغ التحصیل شده‌اند باید دوره طرح خود را بگذرانند و این موضوع پیش از انقلاب اسلامی به تصویب رسیده و پس از انقلاب اسلامی نیز در کانون توجه قرار گرفته است. میزان دریافتی یک پزشک طرحی حدود ۱۲ میلیون تومان است.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم، موضوع ماندگاری پزشکان طرحی در مناطق محروم را در کانون توجه قرار داده و بدین منظور با سازمان اداری و استخدامی توافقاتی حاصل کرده است. در حال حاضر، پزشکانی که در مناطق محروم مشغول به فعالیت هستند برای هر روز ماندگاری در این مناطق مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان دریافت می‌کنند. مبلغ ماندگاری پزشکان در مناطق محروم تا پایان اسفند ماه سال گذشته پرداخت شده است.

به گفته کریمی، علاوه بر ماندگاری در مناطق محروم، «حق مقیمی» برای پزشکان در نظر گرفته‌ایم؛ بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده، حق مقیمی پزشکان در روزهای تعطیل معادل ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان است و این مبلغ برای رزوهای غیرتعطیل نیز ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان لحاظ شده است.

وی ادامه داد: پزشکانی که در مراکز درمانی مناطق محروم مشغول به فعالیت هستند مشمول دریافت تعرفه بخش خصوصی می‌شوند. میزان تعرفه‌های پزشکی در سال جاری تا حد قابل قبولی افزایش یافت میزان تعرفه‌های پزشکی نمی‌تواند عقب افتادگی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته را جبران کند.

کریمی گفت: موضوع سقف خدمات پزشکان در سال ۹۵ به تصویب رسید و تا سال ۱۴۰۰ ادامه داشت؛ این در حالی بود که جهش ارزی در سال ۹۸ صورت گرفت و پزشکان می‌توانستند خدمات را به صورت محدود ارائه دهند یعنی میزان خدمات ارائه شده برای هر پزشک مشخص بود. میزان سقف ارائه خدمات توسط یک پزشک خاص در بیمارستان‌های دولتی مناطق محروم را حذف کردیم و هر پزشک می‌تواند بدون سقف خدمات پزشکی ارائه دهد.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: هنگامی که دولت سیزدهم به روی کار آمد میزان ویزیت پزشکان عمومی ۴۴ هزار تومان بود که در حال حاضر به ۱۲۴ هزار تومان رسیده و ویزیت ۶۰ هزار تومانی پزشکان متخصص را به ۱۸۰ هزار تومان افزایش دادیم. در حال حاضر، ویزیت پزشکان فوق‌تخصص نیز ۲۴۰ هزار تومان است که این میزان ۸۳ هزار تومان بود.

کریمی با اشاره به جامعه آماری پزشکان وزارت بهداشت گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ پزشک نیمه وقت و هزار و ۷۰۰ پزشک تمام‌وقت به بدنه وزارت بهداشت ملحق شدند.

وی با بیان اینکه اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از دیگر برنامه‌های اجرایی دولت سیزدهم است، گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از وقفه چندین ساله در دولت سیزدهم اجرا شد.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به صدور مجوز احداث مراکز درمانی خصوصی و ارائه دهنده خدمات درمانی گفت: مجوز احداث ۶۵ بیمارستان خصوصی صادر شده و این مراکز توانسته‌اند موفقیت اصولی خود را به دست بیاورند. همچنین ۱۴۳ مرکز رادیوتراپی و تصویربرداری برای بخش خصوصی احداث شده و این مراکز می‌توانند به بخش دولتی کمک کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =