به گزارش ایراسین، مدیرعامل شرکت توانیر گفت: با احداث پست BTB پیشرفته وان از طریق خط خوی، وان امکان تبادل برق بین دو کشور تا ۶۰۰ مگاوات فراهم شد و با توجه به تفاوت افق و تفاوت روزهای تعطیل در دو کشور، امکان تبادل برق از ایران به ترکیه و بالعکس فراهم و به صورت آزمایشی عملیاتی شد.
مصطفی رجبی مشهدی ادامه داد: اکنون به دنبال راه اندازی فاز تجاری این تبادل انرژی هستیم که در سفر اخیر به ترکیه نهایی و مراحل آن توسط بخش خصوصی در حال پیگیری است که امید داریم در آینده نزدیک محقق شود. با توجه به احداث و تکمیل ایستگاه BTB و HVDC وان ترکیه و ظرفیت بیش از ۵۰۰ مگاوات آن، مقرر شد در سریعترین زمان ممکن تبادل برق با هدف تبادل شبکه برق دو کشور از طریق ایستگاه مذکور عملیاتی گردد.
بر اساس گزارش ایسنا، سخنگوی برق در خصوص اهداف تبادل انرژی با ترکیه گفت: برنامه ریزی شده است تجارت و تبادل برق دو کشور با ۱۰۰ مگاوات آغاز و طی سه ماه آینده به حدود ۵۰۰ مگاوات برسد. مذاکرات با وزارت انرژی و منابع طبیعی ترکیه با هدف تبادل برق به منظور پوشش زمانهای اوج مصرف برق در دو کشور صورت گرفته است به طوری که پیش بینی میشود در زمانهای اوج بار تابستان سال جاری بتوانیم حداقل ۱۰۰ تا ۲۰۰ مگاوات با هدف تأمین مصرف برق داخلی کشور، واردات و در زمانهای غیر اوج بار صادرات برق انجام دهیم.
ارسال نظر