• ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹
  • کد خبر: 5865
  • readingTime: ۱ دقیقه
موز

درحالی که بسیاری از مسئولان خبر از مدیریت بازار میوه و مایحتاج اصلی زندگی می‌دهند شاهد افزایش قابل توجه قیمت موز در بازار شده ایم به صورتی که این میوه اکنون در مرز قیمت 23 هزار تومان فروخته می‌شود.

به گزارش ایراسین، روند افزایشی قیمت اقلام خوراکی بخصوص میوه و تره‌بار طی یک ماه گذشته عاملی برای نگرانی خانواده‌ها و مصرف‌کنندگان شده است و به همین دلیل اغلب مسئولان بخصوص ستاد تنظیم بازار خبر از آغاز کنترل‌ها و مدیریت شدید در این زمینه می‌دهند، اما ظاهرا خبری از مدیریت و کنترل نیست چون قیمت موز ظرف یک هفته جهشی قابل توجه داشته و اکنون در مرز 23 هزار تومان فروخته می‌شود.

سیدرضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در این زمینه به خبرنگار ما گفت: موز جزو میوه‌هایی است که به صورت قانونی و ثبت سفارش وارد کشور می‌شود بنابراین هرگونه نوسان در قیمت ارز و همچنین روند واردات می‌تواند در قیمت این کالا اثرگذاری داشته باشد.

نورانی در ادامه افزود: وارد کنندگان موز همواره براساسا نیاز بازار و شرایط فعالیت خودشان از اواخر اسفندماه گذشته اقدام به ثبت سفارش کرده‌اند و مقدمات انجام امور گمرکی خود را آغاز کرده‌اند که بتوانند در موقع مناسب کالا خود را در بازار عرضه کنند.

به گفته وی اما از آن تاریخ تا کنون هنوز کد تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی اعلام نشده و واردکنندگان هیچ کاری نمی‌توانند انجام دهند و نکته اصلی این است که محصول وارداتی اکنون در گمرکات بلاتکلیف مانده چون واردکنندگان نمی‌توانند پروسه ترخیص را تکمیل کرده و کالا را خارج کنند.

وی با اشاره به دپوی حجم بالایی از موزهای وارداتی در گمرکات بندرعباس، بوشهر و برخی از مرزهای شمالی کشور به خبرنگار ما گفت: این کالا فاسدشدنی است و درشرایط خاصی نگهداری می‌شود و هر روزی که اضافه در گمرکات بماند نه تنها از کیفیت آن پایین آمده بلکه هزینه به آن اضافه خواهد شد که نهایتا قیمت تمام شده را بالا می‌برد.

نورانی درباره اثرگذاری همه‌گیری کرونا در این زمینه معتقد است، موضوع همه‌گیری بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی را مختل کرده که محصولات غذایی هم از آن مستثنی نیست اما مشکل امروز افزایش قیمت موز در ایران مربوط به بیماری کرونا نیست بلکه عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی روند افزایشی قیمت را ایجاد کرده است.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تاکید کرد: موضوع واردات بخصوص در بحث مواد غذایی زنجیره‌ای متناوب و ادامه دار است بنابراین بروز هرگونه خلل در این زنجیره نه تنها به زیان واردکنندگان بلکه مصرف‌کنندگان به دلیل کمبود کالا خواهد بود، از این رو لازم است با استفاده از راهکارهای قانونی و تصمیم‌گیری‌های به‌موقع مسئولان مربوطه به گونه‌ای عمل کنند که در این زنجیره خللی ایجاد نشود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =