• ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۵
  • کد خبر: 58809
  • readingTime: ۲ دقیقه
انرژی‌های تجدید پذیر

ظرفیت نیروگاه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر کشور از ۱۲۰۰ مگاوات عبور کرد و سهم این انرژی در تأمین برق تابستانی به ۰.۶ درصد رسید.

به گزارش ایراسین، تأمین برق از انرژی‌های تجدیدپذیر در سال‌های اخیر موردتوجه قرار گرفته است. کارشناسان معتقدند گرچه در ابتدای کار، این مهم بنا به دلایلی مانند ارزان بودن تولید برق از انرژی فسیلی خیلی رونق نداشت، اما با مطرح‌شدن بیشتر احتمال اتمام انرژی‌های فسیلی ضرورت توجه بیشتر به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر دوچندان شده است.

همچنین ارزان‌تر شدن جهانی تجهیزات مورداستفاده در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و نیز تلاش‌های گسترده کشورهای مختلف جهان برای توسعه این نوع انرژی، ضرورت توسعه آن در کشورمان را جدی‌تر کرد. بر همین اساس توسعه این نوع انرژی در اولویت قرار گرفت و ظرفیت آن که زمانی ۸۵۳ مگاوات بود با اقدام‌های انجام شده اکنون به بیش از یک هزار و ۲۰۰ مگاوات رسیده است.

تازه‌ترین آمار سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران نشان می‌دهد که ظرفیت نیروگاه‌های تجدید پذیر در تیرماه امسال به یک هزار و ۲۳۱.۰۶ مگاوات رسیده است که سهم انرژی خورشیدی با ۵۴۷.۷۰ مگاوات ۵۸ درصد ظرفیت کل را به خود اختصاص داده است. سهم انرژی بادی با ۳۶۶۰۳ مگاوات ۳۱ درصد و سهم نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک با ۱۰۳.۶۷ مگاوات ۹ درصد از کل ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر شده است.

این افزایش ظرفیت ناشی از انجام اقدام‌های زیرساختی موردنیاز برای توسعه است. یکی از اقدام‌های مهم برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و ترغیب سرمایه‌گذاران برای حضور پررنگ‌تر در این بخش فراهم‌شدن امکان صادرات برق تجدیدپذیرها بود که ماه‌های آخر سال ۱۴۰۲ فراهم شد.

چندی پیش هم محمود کمانی رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) به ایرنا گفته بود: بحث‌های تعیین قیمت، سیاست‌گذاری و اخذ مجوز لازم برای توسعه این نوع نیروگاه‌ها در یکی دو سال گذشته پیگیری شده است که نتایج مطلبی هم حاصل شد.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: براین‌اساس تا کنون سه بسته با ظرفیت بالا از شورای اقتصاد دریافت شده و نیز مدل‌سازی‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری دنبال شده است.

کمانی گفت: اکنون باید دنبال بحث اجرا بود که این مهم، همت شرکت‌ها و بخش خصوصی را می‌طلبد، زیرا آنها که برنده مناقصه‌ها شده‌اند، همچنین سازنده‌ها، شرکت‌های مشاوره و انجمن‌های مرتبط باید با عزم جدی ورود کنند.

وی ادامه داد: مهم است که کشور به‌زودی نتایج اقدام‌ها را ببیند و اگر همت شود می‌توان ۱۰ هزار مگاوات برنامه اعلامی را محقق کرد.

رئیس ساتبا خاطرنشان کرد: دولت هم در کنار بخش خصوصی برای رفع مشکلات ایستاده است.

امکان صادرات برق برای سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر فراهم شد

همچنین مهم‌ترین گام برای توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برداشته شد و امکان صادرات برق از سوی آنها فراهم شد.

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) در گفت‌وگو با ایرنا گفت: امکان تخصیص بخشی از ظرفیت مبادی صادراتی به نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ابلاغ مصوبه وزارت نیرو مبنی بر صادرات برق تجدیدپذیر فراهم شد.

سخنگوی صنعت برق ادامه داد: بر اساس این مصوبه درصورتی‌که ظرفیت مازاد برای خطوط صادراتی برق کشور وجود داشته باشد مجوزهای لازم جهت سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، برق‌آبی و حتی زغال‌سنگ سوز به سرمایه‌گذاران متقاضی واگذار خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =