شرکت‌های دانش بنیان

راه‌اندازی معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم دولت سیزدهم ظرفیت‌های فناوری را توسعه داد؛ برای نمونه و به زبان آمار رشد ۶۶ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری و افزایش ۲.۵ برابری اشتغال در این پارک‌ها یکی از دستاوردهای این معاونت است.

به گزارش ایراسین، تأسیس معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و تحقیقات یکی از اقدامات دولت سیزدهم در این دستگاه اجرایی بود، با گذشت سه سال از تأسیس آن پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد دارای مدیریت واحد شدند و نتیجه آن هماهنگی بیشتر و استفاده حداکثری از ظرفیت قانون جهش تولید دانش‌بنیان شد.

رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور، ارتباطات عمیق‌تر با وزارتخانه‌ها و صنایع مختلف، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله خدمات مؤثر تأسیس این معاونت‌خانه است.

این معاونت در عمر سه ساله خود بیش از ۱۰ گام اساسی در حوزه فناوری و نوآوری برداشته است و یکی از شاخص‌های آن ماموریت‌گرا کردن پارک‌های علم و فناوری برای توسعه فناوری با توجه به ظرفیت‌های علمی و آمایش سرزمینی است و به این ترتیب هر پارک استانی با توجه به قابلیت‌های استان و پارک تکمیل‌کننده زنجیره ارزش راهبردی خود یک صنعت شده است.

راه‌اندازی معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور در دستور کار بود که پس از سال‌ها در دولت سیزدهم و با هدف حمایت از توسعه کارآفرینی و نوآوری در دانشگاه‌ها محقق شد.

در ادامه به اختصار به مهم‌ترین اقدامات این معاونت تازه تأسیس می‌پردازیم:

معاونت فناوری و نوآوری در سومین سال تاسیس

۱-

افزایش ۲ برابری فروش محصولات برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

۲-

خدمات واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها از ۱۶۹ هزار میلیارد ریال به ۴۰۳ هزار میلیارد ریال و افزایش سه برابری صادرات محصولات

۳-

خدمات واحدهای فناور مستقر در پارک‌ها و افزایش میزان صادرات دانش‌بنیان‌ها از ۶۹ میلیون دلار به ۲۰۰ میلیون دلار

۴-

رشد ۶۶ درصدی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری از ۱۵۴۳ شرکت به ۲۵۵۶ شرکت در سال ۱۴۰۲

۵-

رشد ۴۶ درصدی واحدهای فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری از ۹۱۲۷ واحد به ۱۳۳۶۰ واحد و پایدارسازی ۶۶۷۴۲ شغل قبلی

۶-

ایجاد بیش از ۸۰ هزار شغل فاخر جدید برای دانش‌آموختگان ۲.۵ برابر شدن اشتغال دانش‌بنیان در سه سال

۷-

توسعه مراکز فناوری با توسعه پارک‌های علم و فناوری از ۴۵ پارک در ابتدای دولت به ۲۹۱ مرکز و رشد ۵۴ درصدی آنها و توجه به توسعه در مناطق محروم و شهرستان‌ها

۸-

راه‌اندازی ۲۰ پردیس مشترک بین پارک‌های علم و فناوری و شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌های مربوطه برای ایجاد فضای مناسب برای خط تولید شرکت‌های دانش‌بنیان

۹-

توجه ویژه دانشگاه‌ها به حوزه فناوری با حدود ۲ برابر شدن پارک‌های دانشگاهی و ایجاد ۷ پردیس علم و فناوری دانشگاهی

۱۰-

اجرای طرح ملی دستیار فناوری برای حدود ۴ هزار دانشجو با جذب و اشتغال حدود ۴۰ درصدی در سال دوم طرح

۱۱-

تدوین و به‌روزرسانی سیاست مالکیت فکری وزارت علوم و مراکز وابسته

۱۲-

پیگیری بیمه فعالیت‌های پژوهشی و فناوری

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =