به گزارش خبرنگار ایراسین، خرید بیسابقه طلا توسط بانک مرکزی چین در مدت ۱۸ ماه منجر به رشد شدید قیمت طلا و شکست سقف تاریخی در این بازار شد. با این حال چینیها از دو ماه قبل خرید طلا را کاهش دادند و دادهها از واردات شدید نقره توسط چین خبر میدهد. آیا نقره نیز به سرنوشت طلا دچار میشود؟
چینیها در مدت ۱۸ ماه ذخایر طلای خود را افزایش دادند و با این سیاست قیمت انس طلا از محدوده ۱۸۰۰ دلار به ۲۵۰۰ دلار رسید. پیش از این اقدام چین سقف قیمتی انس طلا در محدوده ۲۰۷۰ تا ۲۰۸۰ دلار قرار داشت ولی در سال ۲۰۲۴ انس طلا بارها سقف تاریخی خود را جابهجا کرد.
طلا کمتر از ۵ درصد کل دارایی بانک مرکزی چین را شامل میشود و تحلیلگران عقیده دارند خرید چینیها از بازار طلا هنوز به پایان نرسیده است. با این حال بانک مرکزی چین از دو ماه قبل تا کنون خرید طلا را کاهش داد. احتمال میرود چین برای ادامه خرید طلا در انتظار قیمتهای پایینتری است ولی آنها در زمان کاهش خرید طلا بیکار نبودند و واردات نقره را افزایش دادند.
دو ماه قبل وقتی چینیها خرید طلا را کاهش دادند، واردات نقره به این کشور صعودی شد و ماه گذشته واردات نقره چین به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۹ رسید. رشد واردات نقره چین طی این فصل از سال کمسابقه است، ضمن اینکه پیشبینی میشد با توجه به رکود حاکم بر بازارهای داخلی چین تقاضا برای نقره کاهش پیدا کند. بیشترین مصرف فلز نقره در بخشهای صنعتی است ولی شاخص مدیران خرید “PMI” ماه گذشته پایینترین سطح در ۱۳ ماه اخیر گزارش شد و انتظار میرود مصرف مواد اولیهای مانند نقره کاهش پیدا کند.
واکنش قیمت نقره در بازارهای جهانی به افزایش واردات چینیها مثبت بود. قیمت انس نقره برخلاف طلا فاصله زیادی تا سقف تاریخی خود دارد با این حال از حدود ۱۸ دلار تا ۲۹ دلار در هر انس افزایش یافت. سقف قیمتی نقره ۴۸ دلار در هر انس است.
در معاملات هفته گذشته قیمت انس نقره ۵.۷۷ درصد افزایش یافت. اکنون قیمت نقره در بالاترین سطح از سال ۲۰۱۳ قرار دارد. پیش از این رویترز در گزارشی از کسری نقره خبر داده بود. انتظار میرود تقاضا برای نقره تا پایان سال بیشتر از حجم عرضه باشد. نقره برخلاف طلا یک سرمایهگذاری امن نیست و بیشتر مصارف صنعتی دارد. دادهها نشان میدهد ذخایر مس چین نیز به بالاترین سطح در طول ۲ سال گذشته افزایش یافته است. چینیها در حال افزایش ذخایر فلزات استراتژیک صنعتی هستند ولی دادههای اقتصادی آنها شرایط صنعت را مطلوب ارزیابی نمیکند. با این حال افزایش خرید نقره پس از طلا توسط چینیها خبر خوبی برای بازار فلزات گرانبها بود.
ارسال نظر