به گزارش ایراسین، سید محمدرضا مرتضوی اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و شرایط داخلی، در بحث خودکفایی کالاهای اساسی این عدد میتواند به حداقل ۱۲ تا ۱۶ میلیون تن و در بالاترین حجم واردات ۱۸ تا ۲۰ میلیون تن برسد.
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران با بیان اینکه بین هفت تا ۹ میلیون تن غلات وارداتی را ذرت تشکیل میدهد، اظهار داشت: در دانههای روغنی بخش زیادی از نیازمندی داخل از طریق واردات تأمین میشود.
مرتضوی با بیان اینکه یکی از شاخصهای مهم در تأمین امنیت غذایی کشور فراوانی و در دسترس بودن کالاها با قیمت مناسب برای جامعه است، گفت: توانمندی کشور به لحاظ زمین، آب و شرایط اقلیمی برای تأمین امنیت غذایی کشور مشخص است، اما نتوانسته ایم از ظرفیتهای موجود به دلیل تصمیمهای نابهنگام استفاده بهینه کنیم؛ به طور مثال عراق بزرگترین واردکننده آرد در همسایگی ایران است اما سهمی از این بازار نداریم.
وی ادامهداد: به طور حتم برای تأمین امنیت غذایی کشور باید از شاخصهای قانونی و استانداردهای کشور برای تأمین، نگهداری و خرید کالاهای اساسی استفاده کرد در غیر این صورت بازار کالاهای اساسی با چالش روبهرو میشود.
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران بیانداشت: بخش خصوصی آمادگی خرید غلات از جمله گندم را دارد، این درحالی است که شرکتهای دولتی خریدار غلات حتی سیلو برای نگهداری این کالاها ندارند.
وی، یکی از راهکارهای برون رفت از وضعیت موجود در تأمین و نگهداری غلات را واگذاری امور به بخش خصوصی و مردم دانست و تصریحکرد: ایران با جمعیتی بیش از ۸۰ میلیون نفر یکی از قطبهای جهانی در مصرف غلات است؛ بنابراین لازم است علاوه برافزایش سطح آگاهی، تصمیم گیری و سیاستهای درستی اتخاذ شود.
خودکفایی کالاهای اساسی نیازمند پایداری در تولید است
در ادامه، «علیرضا کریمی» رئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم، آرد و نان با اشاره به مطرح شدن مکرر خودکفایی کالاهای اساسی در کشور گفت: طی سالهای اخیر در برخی کالاهای اساسی خودکفایی محقق شده است، اما زمانی این مهم اهمیت پیدا میکند که پایداری تولید داشته باشیم.
وی پایداری تولید از مرحله کاشت تا مصرف را الزامی دانست و افزود: به طور حتم خودکفایی نیاز به زیرساخت دارد و این مهم باید از تأمین بذر تا آمایش سرزمین و نظام سهامداری در مزرعه بازنگری شود.
این مقام صنفی، ضرورت تعامل بخش دولتی، خصوصی و دانشگاهها را مطرح کرد و اظهار داشت: تعامل بین این سه ضلع یکی از اهدافی است که در کنفرانس غلات پیگیری میشود و شاهبیت آن نان به عنوان محصول نهایی خواهد بود.
رئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم، آرد و نان، قیمت تمام شده نان در کشور را بالا دانست و تاکید کرد: این موضوع به لحاظ کیفیت جای کار دارد، اما باید به سمت و سویی حرکت کنیم که در زنجیره تأمین، قیمت تمام شده نان کاهشی یابد.
بررسی چالشهای بازار غلات در کنفرانس ایران گرین
شریف نظام مافی رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس گفت: کنفرانس بینالمللی غلات هر ساله در کشورهای مختلف برگزار میشود، در پنج سال گذشته اعمال تحریمها علیه ایران مانع از حضور فعالان اقتصادی ایرانی در کنفرانسهای بینالمللی شد.
وی اظهار داشت: بنابراین فعالان بخش خصوصی حوزه غلات به منظور تأمین امنیت غذایی کشور تصمیم گرفتند که کنفرانسی در داخل کشور برگزار کنند که از فعالان این حوزه در کشورهای مختلف نیز دعوت به عمل خواهد آمد.
وی افزود: موضوع کنفرانس همانند سرفصلهای بین المللی درباره تجارت غلات، نوآوریها در صنایع غلات و مسائل حقوقی مرتبط با واردات و صادرات غلات است، زیرا هر رویداد جدیدی در بازار جهانی غلات بر ذخایر استراتژیک و آینده بازار این محصولات اثرگذار است.
مدیر اجرایی کنفرانس ایران گرین، اهمیت آگاهی از بازارهای جهانی و بهبود زیرساختهای صنعتی و کشاورزی را الزامی دانست و تاکید کرد: لزوم تعامل بین صنعت و دانشگاه اهمیت زیادی دارد.
وی در بحث تأمین محصولات اساسی ذرت، گندم، جو و خوراک دام پیش بینی کرد: امسال موضوع برنج هم به این موضوعات اضافه و در این کنفرانس پیگیری شود.
نظاممافی با اشاره به حضور نمایندگان بخش غلات از روسیه و قزاقستان در این کنفرانس گفت: در این کنفرانس چالشهای موجود در تجارت غلات، نیاز به شناخت درست از بازارهای جهانی، ارتقای سطح آگاهی و توانمندیهای کشور مورد بررسی قرار میگیرد.
بر اساس گزارش تسنیم، وی خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۰۴، ایران میزبان کنفرانس بینالمللی موفقی بود که در آن ۱۴۰ تا ۱۵۰ شرکتکننده خارجی حضور داشتند.
ارسال نظر