هومن عمیدی

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: اکنون فضای روشنی برای پیش‌بینی وضعیت بورس وجود ندارد. ولی اگر اعتماد به بازار سرمایه تزریق شود، می‌توان شاهد وقوع اتفاق‌های بسیار خوبی در این بازار طی سال ۱۴۰۴ باشیم و بازدهی این بازار با انتشار اخبار سیاسی مثبت از تمامی بازارهای موازی در سال جاری بالاتر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سرمایه دومین روز از هفته جاری را در روند نزولی و در جهت روز شنبه سپری کرد، به گونه‌ای که شاخص کل بازار سرمایه در هفدهمین روز از فروردین ماه ۲۱ هزار و ۵۰۷ واحد از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح دو میلیون و ۷۷۳ هزار و ۸۲۱ واحدی عقب نشینی کرد. روز گذشته شاخص هم‌وزن نیز در جهت شاخص کل حرکت کرد و با کاهش هزار و ۱۲۷ واحدی به ارتفاع ۸۱۰ هزار و ۳۸۸ واحد رسید. ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز شش هزار و ۴۹۴ میلیارد تومان برآورد شد.

بازار سرمایه تشنه اعتماد/ وقوع اتفاق‌های خوب در بازار سرمایه با انتشار اخبار سیاسی مثبت

اگرچه بورس در ششمین روز کاری از سال جدید رخت سرخ بر تن داشت. ولی شماری از اهالی بازار سرمایه معتقدند انتشار اخبار مثبت سیاسی پیرامون مذاکرات و کاهش نرخ کامودیتی‌ها می‌تواند شرایط مثبتی برای بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ رقم بزند. هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت بورس در سال جدید به خبرنگار ایراسین می‌گوید: ریسک‌های سیستماتیک بسیاری در بازار سرمایه وجود دارد و تغییر در دامنه نوسانات، کمبود حجم نقدینگی در بازار و تهدیدهای خارجی می‌تواند شرایط بازار را تغییر دهد، به بیان دیگر کم یا زیاد شدن هر کدام از این فاکتورها منجر به وخیم یا بهبود یافتن وضعیت بورس خواهد شد.

عمیدی ادامه می‌دهد: فضای بازار سرمایه در شرایط فعلی توأم با ابهام است و فضای روشنی برای پیش‌بینی وضعیت آتی بورس و حرکت مؤلفه‌های بازار وجود ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به انتشار اخبار مثبت سیاسی و تأثیر آن بر بازار سرمایه بیان می‌دارد: اگرچه کالاهای معدودی از قبیل فرش، پسته و… از ایران به ایالات متحده صادر می‌شود ولی پایین بودن تعرفه‌های آمریکا جهت صادرات کالا از کشور ما و انتشار اخبار مثبتی پیرامون مذاکرات می‌تواند منجر به دگرگونی بازار سرمایه شود. به عبارت دیگر اکنون سیگنال‌های منفی در حوزه مذاکرات وجود ندارد و اخبار مثبت می‌تواند شرایط را به نفع بازار سرمایه تغییر دهد.

به اعتقاد این کارشناس بازار سرمایه، بورس در شرایط فعلی با نرخ دلار هماهنگ نبوده و باید اعتماد با هدف جذب نقدینگی به این بازار تزریق شود. عمیدی در این خصوص توضیح می‌دهد: ما شاهد هجوم حجم بسیار بالایی نقدینگی از اواخر سال ۱۴۰۳ به بازار طلا، ارز و سکه به دلیل نوسانات افزایشی بودیم. ولی بخشی از سرمایه‌های ریسک گریز در شرایط فعلی از این بازارها و صندوق‌های طلا خارج شده‌اند که بورس می‌تواند این نقدینگی را جذب کند. با این حال این مسئله به وضعیت بازار سرمایه در روزهای آتی بستگی دارد.

در انتها این کارشناس بازار سرمایه تاکید می‌کند. بورس از سال ۹۹ با قیمت دلار هماهنگ نشده است. اگر اعتماد به بازار سرمایه تزریق شود، می‌توان شاهد وقوع اتفاق‌های بسیار خوبی در بازار سرمایه طی سال ۱۴۰۴ باشیم و بازدهی این بازار با انتشار اخبار سیاسی مثبت از تمامی بازارهای موازی در سال جاری بالاتر خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =