به گزارش خبرنگار ایراسین، بررسی قیمتها در بازارهای مختلف در طول سال ۱۴۰۳ نشان میدهد بهای دلار، طلا و قطعات مختلف سکه در این سال رشد قابل توجهی را به ثبت رساندند. بر این اساس خانواده طلا و سکه بازدهی بیش از ۱۰۰ درصدی و دلار در بازار آزاد بازدهی حدود ۶۰ درصدی را تجربه کرد. اگرچه بازار سرمایه در طول هفت ماه ابتدایی سال گذشته نزولی بود و در مقایسه با بازارهای موازی بازدهی کمتری داشت. ولی بورس از اواسط پاییز وارد فاز افزایشی شد و بازدهی این بازار در طول سال گذشته حدود ۲۳ درصد برآورد میشود. قیمتها در بازار مسکن و خودرو نیز طی ۱۲ ماه گذشته در بعضی از موارد با افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی روبهرو شد و در بسیاری از موارد ثابت بود. با این اوصاف این سوال مطرح میشود که با توجه به رشد بیسابقه قیمتها در بازارها مختلف و بازدهی بالای آنها در سال ۱۴۰۳، بهترین بازار برای سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۴ کدام است؟
فردین آقابزرگی، کارشناس بازارهای مالی در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایراسین میگوید: تبدیل نقدینگی به هر نوع دارایی از جمله طلا، ارز و سهام با در نظر گرفتن کاهش ارزش پول ملی کشور مقرون به صرفه خواهد بود و بازدهی بازارهای مختلف طی چهار و پنج گذشته گواهی بر این موضوع است.
آقابزرگی با اشاره به ارزنده بودن بازار سرمایه توضیح میدهد: اگرچه تبدیل نقدینگی به داراییهای مختلف انتخابی مطلوب است. ولی یکی از وجوه متمایز بورس نسبت به سایر بازارها عایدات مستمر آن محسوب میشود و سرمایهگذاری در بازار سرمایه برخلاف سال بازارهای دیگر عایدات مستمر به همراه دارد. ولی سرمایهگذاری در بازار مسکن، خودرو، طلا و یا داراییهای مانند کالاهای سرمایهای هیچ گونه عایدات مستمری نخواهد داشت.
این کارشناس بازارهای مالی ادامه میدهد: اگر فردی سرمایه خود را صرف خرید مسکن کند، با فرض اجاره دادن این ملک عایدات مستمر چندانی به دست نخواهد آورد، تا جایی که اغلب سرمایهگذاران در بازار مسکن املاک خود را خالی نگه میدارند. همچنین با سرمایهگذاری در بازار خودرو به عنوان یک کالای سرمایهای یا حتی بازار طلا و ارز نباید انتظار عایدات مستمر داشت. در مقابل سرمایهگذاری در بازار سرمایه باتوجه به ادبیات آکادمیک و پایه و اساس این بازار عایدات مستمر به دنبال دارد. علاوه بر این بورس در طولانی مدت یعنی بیش از پنج سال دارای بیشترین بازدهی و ضریب نقد شوندگی است.
آقابزرگی با اشاره به حفظ دارایی شرکتهای بورسی باوجود قیمتگذاریهای دستوری تاکید میکند: سود شرکتهای بورسی طی سالهای اخیر به دلیل دست درازی دولت، قیمتگذاری دستوری و اداره اقتصاد کشور به صورت دستوری کاهش پیدا کرده است. ولی این موضوع دلیل موجهی برای بازماندگی بازدهی بورس نسبت به سایر بازارهای تلقی نمیشود زیرا دارایی شرکتها تنزل پیدا نکرده است. از این رو بازار سرمایه باوجود تمامی این مسائل نسبت به سایر بازارها جهت سرمایهگذاری دارای مزیت بوده و ارزندهتر است.
ارسال نظر