جعفری طهرانی

دبیر پنل تخصصی کنفرانس فولاد دبی گفت: تصویری قدرتمند از ایران در کنفرانس فولاد دبی ارائه خواهد شد.

به گزارش ایراسین به نقل از معدن ۲۴، کیوان جعفری طهرانی، کارشناس ارشد بازارهای جهانی آهن و فولاد به تشریح جزئیات یکی از پنل‌های تخصصی کنفرانس فولاد دبی که خود او مدیریت آن را بر عهده دارد پرداخت و تصریح کرد که در این کنفرانس تصویر قدرتمندی از صنعت فولاد ایران و جایگاه جهانی آن ارائه خواهیم داد.

کیوان جعفری طهرانی در گفت و گو با معدن ۲۴ اظهار کرد: اخبار زیادی در مورد صنعت فولاد کشور در طول ماه‌های گذشته به خارج از کشور مخابره شده است. خیلی از این اخبار هم از طریق رسانه‌های داخلی و صنایع فولادی کشور بوده است. مشکل و بحران کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان که همگی درگیر آن هستیم به اطلاع تمامی کشورهای همسایه و رقبا و … رسیده است و می‌بینیم که آنها خودشان را آماده کرده اند که گرفتار چنین مشکلاتی نشوند. می‌بینیم که طرح جامع فولادی که کشورهای حاشیه خلیج فارس برای خودشان تعریف کرده اند خیلی منظم تر و دقیق‌تر از طرح جامع فولاد ما است به طوریکه حتی این مسئله کمبود سنگ آهن که ظرف مدت ۱۰ تا ۱۵ سال آینده به بحران بر می‌خوریم را آنها در جریان هستند و حتی ۱۰ سال زودتر از برنامه به فکر تأمین خوراک شأن افتاده اند.

او افزود: طبیعتاً مشکلاتی که ما با آنها مواجه هستیم را آنها ندارند. مسئله تحریم‌ها مشکل عمده‌ای است و هنوز با آن دست به گریبان هستیم. جالب است که از نظر بعد جهانی صنعت فولاد کشور نمره قابل قبولی را کسب کرده است. چرا که با تمامی این شرایط و محدودیت‌ها از جمله محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی توانستیم جایگاه خودمان را در بین صنعت فولاد جهان حفظ کنیم. من در یکی از جراید شنیدیم که ایران یک پله از برزیل عقب افتاده این در حالی است که ایران همیشه قبل از برزیل در فولاد بوده است و حالا ممکن بوده یک ماه جلو افتاده باشد. برزیل با پتانسیل خیلی بالا در حدود ۵۰ سال پیش یکی از مقروض ترین کشورهای جهان بود بطوریکه کمپانی فولکس واگن آلمان هنگامی که در پایان ۱۹۷۸ تولید فولکس بیتل را متوقف کرد پیرو دستور صدراعظم وقت؛ والتر شیل، در جهت حمایت از اقتصاد ورشکسته برزیل، کل کارخانه فولکس بیتل را به دولت برزیل هدیه داد. ولی از دهه ۸۰ میلادی که ذخایر عظیم سنگ آهن آن کشف، استخراج و صادر شد، برزیل به یکی از ابرقدرت‌های اقتصادی در سنگ آهن و فولاد تبدیل شد. می‌بینیم که این کشور ابر قدرت فولادی و سنگ آهنی از نظر جایگاه جهانی فقط یک پله از ایران جلوتر است و این افتخار بزرگی برای ایران است که توانسته این جایگاه را حفظ کند.

این کارشناس ارشد صنعت فولاد و سنگ آهن عنوان کرد: در پنل کنفرانس دبی بحثی که به آن می‌پردازیم این است که ما خود را خیلی توانمند و با انرژی و مثبت نشان خواهیم داد و این پیغام را می‌رسانیم که به دنبال کسب جایگاه جهانی بهتر هستیم. طبیعتاً در مورد صادرات ما، آنها احساس خطر خواهند کرد و ما هم این خطر را از طرف آنها حس می‌کنیم. با توجه به رقابت جدی در منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا)، برای توسعه صادرات چرخه زنجیره فولاد کشور ما هم با بحران در آینده به خصوص از سال ۲۰۳۰ به بعد دست به گریبان هستیم. ولی لازم نیست هیچ کدام از این مطالب را بگوییم، چرا که خیلی از این مطالب به سیاست‌های داخلی خودمان برمی گردد.

جعفری طهرانی اعلام کرد: ما شنبه آینده یک نشستی بین تمامی شرکت کنندگان این پنل خواهیم داشت که به یک تجمیع برسیم. ولی هدف اصلی مان این است که خودمان را قوی‌تر از آن چه که هستیم نشان بدهیم. اگر از ما در مورد مشکلات کمبود برق و گاز سوال کنند، با دید مثبت پاسخ خواهیم داد که در دولت چهاردهم این نوید داده شده است که ظرف دو سال آینده این مسئله حل شود. ذکر دو سال به نظر من مهم است، چرا که باعث می‌شود در داخل کشور یک سینرژی و هم افزایی ایجاد شود که ما بتوانیم دو ساله این مشکل را حل کنیم. یکی دیگر از مزیت‌های این پنل این است که از حضار دعوت می‌کنیم که نشست B to B با شرکت کنندگان در این پنل داشته باشند. مورد آخر اینکه من از انجمن آهن و فولاد چین ایمیلی دریافت کردم که دبیر کل این انجمن و نایب رئیس آن در کنفرانس دبی حضور پیدا خواهند کرد که این نشان می‌دهد که CISA (انجمن آهن و فولاد چین) علاقمند است که ارتباطات تجاری جدیدی را با صنعت فولاد ایران تعریف کند که قطعاً نتیجه این نشست مهم که در کنفرانس دبی برگزار می‌شود را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =