به گزارش ایراسین، محمدرضا ظفرقندی در تماس تلفنی با شاهینفر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی دستور داد امکانات درمانی و فوریتهای پزشکی برای خدمترسانی به زلزلهزدگان بجنورد و روستاهای اطراف، به کار گرفته شود.
وی همچنین در تماس جداگانهای با شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواستار آمادگی مراکز درمانی و نیروهای متخصص این دانشگاه برای پذیرش و ارائه خدمات درمانی به مصدومان زمین لرزه صبح امروز بجنورد شد.
لازم به ذکر است دو زمین لرزه به بزرگی ۴.۱ و ۴.۷ ریشتر در ساعات ۳:۲۱ و ۳:۲۸ دقیقه بامداد امروز، بجنورد را لرزانده است. در پی این حادثه تاکنون هفت نفر دچار آسیبدیدگی جزئی شده و مداوا شدهاند. تا این لحظه فقط خسارت ترکخوردگی منازل گزارش شده است.
به گزارش ایراسین، مختصات جغرافیایی این زمین لرزه ۳۷.۳۸ درجه عرض شمالی و ۵۷.۳۰ درجه عرض شرقی بوده است.
استان خراسان شمالی از دیدگاه لرزه زمین ساختی در زون کپه داغ قرار دارد که در این زون گسلهای فعال و مهمی وجود دارد، این گسلها برخی مواقع با حرکاتی که انجام میدهند موجب وقوع زمین لرزههای مخرب میشوند.
مهمترین گسلهای خراسان شمالی گسل اسفراین است که این گسل با درازای حدود ۱۷۰ کیلومتر و راستای شمال باختری- جنوب خاوری واقع شده که از حاشیه شمال خاوری شهر اسفراین گذر میکند. گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای ۵۵ تا ۵۰ کیلومتر و راستای شمال، شمال باختری – جنوب، جنوب خاوری واقع است.
براساس آمارهای موجود در سده اخیر ۱۳ زمین لرزه با قدرت بیش از ۵.۵ ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است. زمین لرزهای با قدرت ۶.۲ درجه ریشتر بهمن سال ۱۳۷۵ و زلزله ۵.۷ ریشتری اردیبهشت ماه سال ۹۶ در بجنورد و مانه وسملقان، خسارات جانی و مالی به دنبال داشت.
ارسال نظر