دبیرکل سازمان ملل متحد

دبیرکل سازمان ملل متحد امروز (سه‌شنبه) با بیان اینکه وضعیت در غزه به «کابوسی بی‌وقفه» تبدیل شده‌است، تاکید کرد که هیچ چیز نمی‌تواند مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه کند.

به گزارش ایراسین، آنتونیو گوترش در سخنرانی خود در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با بیان اینکه «وضعیت جهان ما ناپایدار است و نمی‌توانیم اینگونه ادامه دهیم»، افزود که «بی عدالتی‌ها و نارضایتی‌ها، تهدیدی برای تضعیف کشورها و یا حتی از بین بردن آنها است».

وی با اشاره به اینکه «چالش‌هایی که با آن روبه رو هستیم، قابل حل هستند»، خاطرنشان کرد که «اما این امر مستلزم آن است که مطمئن شویم راهکارها برای حل مشکلات بین‌المللی، به واقع این مشکلات را برطرف می‌کنند».

دبیرکل سازمان ملل نسبت به نقص‌ها و سو استفاده‌هایی که «اساس حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل را تهدید می‌کند»، هشدار داد و افزود: میزان مصونیت از مجازات در جهان، از نظر سیاسی غیرقابل دفاع و از نظر اخلاقی غیرقابل تحمل است. ما این عصر مصونیت از مجازات را در همه جا می‌بینیم، از جمله در خاورمیانه، در قلب اروپا، در شاخ آفریقا و فراتر از آن.

گوترش در ادامه سخنرانی خود، به جنگ میان روسیه و اوکراین که از فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) آغاز شد، پرداخت و اظهار داشت: جنگ در اوکراین بدون هیچ نشانه‌ای از متوقف شدن، در حال گسترش است و غیرنظامیان تاوان آن را می‌دهند.

وی تاکید کرد: زمان صلح عادلانه بر اساس منشور ملل متحد، قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد فرا رسیده است.

دبیرکل سازمان ملل همچنین به جنگ رژیم صهیونیستی در غزه که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون، منجر به شهادت بیش از ۴۱ هزار شهروند فلسطینی در این باریکه شده است، اشاره کرد و گفت که وضعیت در غزه به «کابوسی بی‌وقفه» تبدیل شده است که تمام منطقه را نیز تهدید می‌کند.

در بحبوحه تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه کشور لبنان، گوترش در ادامه سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار داشت: همه ما باید از تشدید تنش‌ها نگران باشیم. لبنان در لبه پرتگاه است.

دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد که مردم لبنان و همچنین مردم جهان «نمی‌توانند تحمل کنند که لبنان به غزه دیگری تبدیل شود».

وی افزود: هیچ چیز نمی‌تواند مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه کند. سرعت و وسعت کشتار و ویرانی در غزه، شبیه هیچ نمونه دیگری در سال‌هایی که من دبیرکل بودم، نیست.

گوترش تاکید کرد که «جامعه بین‌المللی باید برای برقراری آتش‌بس فوری، آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها (اسرای رژیم صهیونیستی) و آغاز یک روند برگشت‌ناپذیر به سوی راه‌حل دو دولتی بسیج شود».

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =