به گزارش ایراسین، رمضان بهرامی اظهار کرد: همچنین میزان واردات ایران از ترکمنستان در سال گذشته ۴۰ میلیون دلار بود و بیشترین فعالیتهای بازرگانی این کشور همسایه با استانهای خراسان شمالی، رضوی، جنوبی، گلستان و مازندران است.
وی با بیان اینکه میزان صادرات ایران به ترکمنستان از واردات پیشی گرفته است افزود: تراز تجاری ایران با ترکمنستان در سال گذشته مثبت بوده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: صادرات و واردات کالا بین ۲ کشور در دهه گذشته با فراز و نشیبهایی همراه بود و میزان مراودات در این سالها بین ۱۳۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی تبادلات تجاری ایران با ترکمنستان را یک ظرفیت دانست و افزود: متأسفانه در سالهای گذشته دولتها از حوزه صادرات و واردات بین این ۲ کشور حمایت زیادی نکرده اند و این امر باعث مشکلاتی برای تجار شد.
بهرامی خاطرنشان کرد: سیستم بانکی کشور در حوزه صادرات و واردات عملکرد خوبی نداشته است که این امر بزرگترین چالش مراودات تجاری به شمار میرود و خواستار حمایت بیشتر در این خصوص هستیم.
وی با بیان اینکه سالهای اخیر در راستای تقویت مراودات تجاری بین ایران و ترکمنستان گامهایی مثبتی برداشته شد گفت: همچنین در دولت چهاردهم نیز در این خصوص اقداماتی انجام شده است که امیدواریم این روند توسعه یابد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: کشور ترکمنستان در حال توسعه و نیازمند مواد اولیه صنعتی و محصول نهایی از کشورمان است و باید زمینه صادرات این محصولات را برای تجار فراهم و روندها را آسان کرد.
وی خاطرنشان کرد: نباید به کشور ترکمنستان به چشم ۶ میلیون نفر نگاه کرد، باید با نگاه بیش از ۲۵۰ میلیونی با این کشور مراودات تجاری را انجام داد چرا که از این کشور به سایر کشورها نیز دست پیدا خواهیم کرد.
بهرامی به برنامه کوتاه مدت برای افزایش ۱۰ برابری مراودات تجاری بین ایران و ترکمنستان تاکید کرد و افزود: برنامه ریزی برای بلند مدت نیز بیش از این میزان باید باشد چرا که ظرفیتها در این خصوص زیاد است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان به سفر رئیس جمهور به کشور ترکمنستان نیز اشارهای کرد و گفت: امید وار هستیم این سفر باعث ارتقا و توسعه فرهنگی و اقتصادی باشد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان امروز در سفر به خراسان شمالی با تجار استان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی دیدار کرد.
کشور ترکمنستان، با مساحت حدود ۴۸۸ هزار کیلومتر مربع، با جمعیت حدود شش میلیون نفر و ۹۹۰ کیلومتر مرز مشترک خاکی و ۲۲۸ کیلومتر مرز مشترک آبی دارای اهمیت ویژه ای به لحاظ ژئواکونومی و ژئواستراتژیکی برای جمهوری اسلامی ایران است.
ریشههای تاریخی و فرهنگی و مسلمان بودن بیشتر جمعیت این کشور، ظرفیتهای اقتصادی این کشور به خصوص در بخش نفت و گاز، عضویت ترکمنستان در سازمان همکاریهای اکو و اهمیت این سازمان برای ایران را نیز میتوان از دلایل اهمیت این کشور در سیاست خارجی ایران شمرد.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
ارسال نظر