به گزارش ایراسین، عبدالناصر همتی امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در پاسخ به سوالی درباره حاشیههای پیش آمده در خصوص اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم افزود: اتصال سازمان امور مالیاتی به حسابها هیچ اشکالی ندارد، اما دانه درشتها حرف بدی زده بودند و گفته بودند که دولت میخواهد دست به حساب مردم ببرد.
وی افزود: اصلاً چنین چیزی نیست و دولت با حساب مردم کاری ندارد، سازمان امور مالیاتی به موجب قانون در برنامه هفتم پیشرفت موظف است اطلاعات مربوط به بانکها، شهرداریها و غیره را به صورت برخط داشته باشد و این اقدام برای جلوگیری از فرار مالیاتی است، نه دخالت در امور مردم.
همتی اضافهکرد: به نظر میرسد آنهایی که قصد فرار مالیاتی دارند و دانه درشتها، علیه اجرای این قانون تبلیغات میکنند.
وی در واکنش به این پرسش که آیا اجرای این قانون تأثیری در دهک بندیهای جامعه خواهد داشت، گفت: این مساله بهطور قطع در دهک بندی جامعه تأثیری ندارد و بار دیگر تاکید میکنم که هدف آنهایی هستند که فرار مالیاتی دارند و این اقدام ربطی به مردم ندارد.
سود بانکی باید کاهش یابد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص سیاستهای این وزارتخانه برای کاهش نرخ سود بانکی نیز گفت: سود بانکی باید کاهش پیدا کند و نگاه فعلی قابل تحمل نیست و نظر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این است که به تدریج نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم.
وی بیان داشت: اگر در بلند مدت سود بانکی بالا باشد، بهطور قطع در تورم تأثیر خواهد گذاشت و تلاش وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی پایین آوردن نرخ سود بانکی است.
تکذیب ادعای دستور رئیسجمهور برای دسترسی به حساب شخصی بانکی مردم
مواد ۱۶۹و ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم در راستای مبارزه با فرار مالیاتی به سازمان امور مالیاتی این اجازه را داده است تا حسابها و اطلاعات مالی مودیان را مورد بررسی قرار دهد تا با شفافیت سازی جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود.
طبق این مواد قانونی، همه اشخاص حقوقی که اقدام به فعالیتهای اقتصادی و تجاری در فصول مختلف سال میکنند، موظف به ارائه صورتهای مالی و معاملاتی خود به سازمانهای مالیاتی هستند و این امر در راستای محاسبه مالیات ستانی عادلانه است.
سازمان امور مالیاتی در چند سال گذشته با به روز رسانی سامانههای متعدد توان خود را برای بستن راههای فرار مالیاتی قرار داده است و در همین راستا سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی را اجرایی کرده است تا هر گونه خرید و فروش در این سامانه ثبت و صورت حسابها به صورت الکترونیکی صادر شود.
سازمان امور مالیاتی کشور از روش سنتی دریافت مالیات که مبتنی بر چانه زنی بین مودیان و ممیزان بوده، به سمت داده محوری و هوشمندسازی حرکت کرده است و بر اساس مستندات و صورتحسابها، مالیات را به صورت عادلانه دریافت میکند که این امر موجب رضایت اصناف و مشاغل است.
این سازمان با ایجاد دفتر حسابرسی سیستمی، تولید اظهارنامه برآوردی، اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و سیستمی شدن فرآیندهای مالیاتی به دنبال حکمرانی داده و شناسایی فراریان مالیاتی است. ضمن اینکه این سازمان بارها اعلام کرده است که اولویت در مالیات ستانی مبارزه با فرار مالیاتی دانه درشتها و سوپر میلیاردرهاست و در این زمینه بسیار مصمم بوده و هیچ نوع مماشاتی ندارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ۱۱ مهر امسال نیز در نخستین اجلاس مدیران مالیاتی سراسر کشور در دولت چهاردهم با انتقاد از فرارهای مالیاتی اعلام کرد که شناسایی فراریان مالیاتی باید بر اساس داده محوری و اسناد با همکاری سازمان مالیاتی و بانک مرکزی انجام شود.
عبدالناصر همتی گفت: گردش مالی و نقدینگی عدهای در بانک مرکزی بالاست، افرادی که هویت تجاری ندارند اما مبالغ کلانی را جا به جا میکنند.
وی همچنین بر کاهش فشار بر مشاغل و حقوق بگیران تاکید کرد که در همین راستا با تصویب دولت و بر اساس وعده رئیس جمهور، میزان معافیت مالیاتی درآمد سالیانه مشمول مالیات اصناف و مشاغل در لایحه بودجه ۱۴۰۴، با ۱۰۰ درصد افزایش نسبت به سال جاری به ۲۰۰ میلیون تومان رسید.
سیدمحمد هادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی نیز درباره فرارهای مالیاتی گفته است که شرکتهای بزرگی با دهها هزار میلیارد تومان سودآوری، مالیات پرداخت نمیکنند؛ حاکمیت باید کمک کند تا مالیات ستانی عادلانه و بر اساس داده محوری دریافت شود.
طبق گزارش سازمان امور مالیاتی، اکنون ۷۳ درصد از مالیات مشاغل صفر و ۹۰ درصد مشاغل زیر ۲۰ میلیون تومان است، از این رو نگرانی برای مشاغل و حقوق بگیرانی که به صورت ماهانه و فصلی مالیات پرداخت میکنند، وجود ندارد و تنها فشار بر فراریان مالیاتی است که با گردشهای مالی بالا، مالیات حداقلی را پرداخت نمیکنند.
ارسال نظر