به گزارش خبرنگار ایراسین، واردات مس به ایالات متحده آمریکا در پی مشکلات اقتصادی و کاهش تولید مس در این کشور طی ماههای جولای و آگوست افزایش پیدا کرد. بر اساس آمار منتشر شده توسط گروه بورس اوراق بهادار لندن (LSEG)، ایالات متحده در نیمه اول سال ۲۰۲۴ به طور میانگین تنها ۵۷۷۰۰ تن در ماه مس تصفیهشده وارد کرد ولی میزان واردات فلز سرخ به این کشور در طول ماههای هفتم و هشتم سال میلادی جاری به طرز چشمگیری بالا رفت. مطابق نمودار ذیل، حجم کل واردات این فلز به آمریکا در ماههای جولای و آگوست به ترتیب به ۱۰۶۴۰۰ تن و ۱۱۷۵۰۰ تن افزایش یافت.
تغییر مسیر مس شیلی از چین به آمریکا
گزارشهای گروه بورس اوراق بهادار لندن نشان میدهد آمریکاییها مس مورد نیاز خود را در طول هشت ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ تنها از کشور شیلی خریداری کرده است. در واقع کاهش فعالیتهای ساخت و ساز در چین باعث شد میزان واردات فلز سرخ به این کشور در هشت ماه نخست سال ۲۰۲۴ به طور متوسط به ۳۰۳۰۰ تن کاهش یابد. از آنجایی که بزرگترین ذخایر مس جهان در کشور شیلی قرار دارد، دولت شیلی برای جلوگیری از کاهش درآمدهای ناشی از صادرات مس، حجم بالایی از این فلز را بدون هیچ محدودیتی به جای چین به ایالات متحده صادرات کرد.
نیاز آمریکا به واردت بیشتر فلز سرخ
طبق اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صنعت و معدن آمریکا، عمده نیاز مس این کشور از طریق معدن داخلی بینگهام کانیون ( Bingham Canyon) تأمین میشود. معدن مس بینگهام در ایالت یوتا آمریکا قرار دارد که در شمار بزرگترین معادن مس در جهان قرار میگیرد. ولی آمارها از کاهش تولید ۴۴ درصدی مس در این معدن در طول سه ماه سوم سال میلادی جاری حکایت میکند که شرکت معدنی ریوتینتو به عنوان مالک این معدن جابهجایی دیوارههای این معدن روباز، مشکلات اقتصادی و تغییرات نرخ بهره توسط فدرال رزرو را علت اصلی افت استخراج و تولید مس در این معدن عنوان کرد. مسئولان شرکت ریوتینیو مدعیاند تغییرات نرخ بهره در آمریکا کاهش تولید در این کشور را به همراه دارد و به دنبال این موضوع میزان تقاضا برای مس در ایالات متحده ثابت نیست. علاوه بر این مشکلات ژئوتکنیکی در این معدن بزرگ به پروسه تولید مس ضربه قابل توجهی وارد ساخته است. بر اساس جزئیات گزارشهای تولیدی شرکت ریوتینیو، از مجموع استخراج و تولید فلز سرخ در معدن بینگهام نه تنها در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۵۰ هزار تن کاسته شده است، بلکه تولید مس در این معدن طی سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ نیز با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و ایالات متحده به دلیل افت محسوس تولید داخلی مس، به واردات فلز سرخ بیشتری در ماههای آینده نیاز دارد.
ارسال نظر