پالیزدار

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه گفت: صنایع باید باور کنند که تحول دیجیتال راز بقا و پایداری آنها است اما واقعیت این است که من فکر نمی‌کنم که ما هنوز در داخل صنایع سخت کشور به این نقطه رسیده باشیم که آدم‌ها و ایده، ارزش خلق می‌کند و هنوز فضای ما این است که منابع خدادادی مزیت نسبی برای ما ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در پنل تخصصی رشد اقتصاد دیجیتال در ایران و جهان و نقش و جایگاه صنایع بزرگ در آن به عنوان اولین پنل تخصصی همایش اقتصاد دیجیتال در افق ملت و دولت که به همت شرکت ایریسا برگزار شد، در پاسخ به اینکه نگاه شما به عنوان یک شرکت کاملاً عملیاتی و اجرایی نسبت به تحقق اقتصاد دیجیتال چیست؟ گفت: ما چاره‌ای نداریم جز اینکه به سمت اقتصاد دیجیتالی برویم که از دل اکوسیستم دیجیتال و نوآوری کشور ایجاد می‌شود. در یک کلمه باید عرض کنم که ما آمادگی کامل را برای تحقق این امر را نداریم، ما هنوز داخل اکوسیستم استارتاپی کشور شناخت درستی از نیازمندی‌های آن چیزی که صنعت می‌تواند خلق ارزش کند را نداریم.

وی تصریح کرد: وقتی ما نمی‌دانیم که در داخل صنعت چه می‌گذرد تا دستاورد خوبی داشته باشد و از مسیر تحول دیجیتال ارزش افزوده داشته باشد طبیعتاً نمی‌توانیم حتی حرکت را برنامه‌ریزی کنم.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه گفت: اگر به عنوان سرمایه‌گذار بخواهید در حوزه مجموعه اکوسیستم نوآوری سرمایه‌گذاری کنید تعداد قابل توجهی ایده فناورانه به سراغ شما می‌آیند که این قابل فهم است به خاطر اینکه نیازمندی‌های صنعت و فهم خدمات آن به مراتب از لحاظ کسب و کاری تا خود صنعتِ سخت و سنگین، راحت‌تر است.

وی گفت: واقعیت این است که من فکر نمی‌کنم که ما هنوز در داخل صنایع سخت کشور به این نقطه رسیده باشیم که آدم‌ها و ایده، ارزش خلق می‌کند و هنوز فضای ما این است که منابع خدادادی مزیت نسبی برای ما ایجاد می‌کند و همه این‌ها باعث می‌شود که ما به موضوعی برسیم که آمادگی آن‌چنانی برای رشد تحول اقتصاد دیجیتال نداریم.

پالیزدار با بیان اینکه ما در یک ساختار اقتصادی زندگی می‌کنیم که در این اقتصاد شرکت‌های بزرگ متعلق به دولت و یا بخش خصولتی است و شرکت‌های دیگر نیز نقش زیادی در جی‌دی‌پی ندارند، ادامه داد: چاره‌ای نداریم جز اینکه شرکت‌های بزرگ را مجبور کنیم که این حرکت را شکل دهند و آن را به بقیه شرکت‌های بزرگ تسری دهند تا از هزینه‌ها و بازاری که ایجاد می‌کنند دانش بنیان‌ها شکل بگیرند و یک سری از آن بهره‌مند شوند. وی گفت: اگر واقعاً فشار نخبگانی وجود نداشته باشد که راهی جز بقا برای اقتصاد دیجیتال ندارید اتفاقی نخواهد افتاد.

مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه ادامه داد: اگر این فشار ایجاد شود می‌توان راه را باز کرد اما اگر این اتفاق نیفتد به واسطه اینکه به شدت سطح مدیریتی در شرکت‌های بزرگ به روزمرگی مبتلا است نه از باب اینکه خودشان دوست دارند بلکه از باب اینکه کار کردن در این کشور آنقدر سخت است که نمی‌توان آنچه را برنامه‌ریزی کردید انجام دهید؛ ما مجبوریم که بدنه نخبگانی کشور را درگیر کنیم، باید نسبت به حجم ثروتی که در حوالی اقتصاد دیجیتال ایجاد می‌کند آگاهی داشته باشیم و نخبگان باید به این امر توجه داشته باشند، آنها باید به این فکر کند که چطور می‌تواند برای خود و صنعت خلق پول بکنند و اگر این رویکرد ایجاد شد می‌توان امیدوار بود.

وی تصریح کرد: تنها راه بقا و پایداری صنایع تحول دیجیتالی است و صاحبان صنایع باید این را باور کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =