فردین آقا بزرگی

فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: رشد قیمت دلار نیما اقدام بسیار مثبتی محسوب می‌شود چراکه با کوتاه‌تر شدن فاصله بین ارز دولتی با بازار آزاد، سود عملیاتی شرکت‌ها و درآمد حاصل از فروش آن بالا می‌رود و روند افزایشی بورس را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مدیر ارز بازرگانی و عملیات ارزی مرکز مبادله ایران در اولین روز از هفته جاری از فروش ارز صادراتی شرکت‌ها با نرخ ارز توافقی به جای نرخ نیما خبر داد. از آنجایی که افزایش نرخ فروش تأثیر مستقیمی بر صورت مالی شرکت‌های بورسی دارد، انتشار این خبر سیگنال صعودی قوی به بازار سرمایه صادر کرد تا بازار سرمایه نخستین روز از هفته جاری را پر قدرت شروع کند و شاخص کل بازار رکورد رشد روزانه خود را شکست. رشد بازار سرمایه در دومین روز هفته نیز ادامه داشت و اکثر نمادهای بازار سرمایه در محدوده مثبت به کار خود پایان دادند. اهالی بازار سرمایه بر این باورند اختلاف قیمت ارز نیمایی و بازار آزاد یکی از موانع موجود بر سر راه رشد بازار سرمایه است و افزایش قیمت ارز نیمایی رخت سبز را بر تن بازار سرمایه خواهد کرد. در مقابل عده‌ای از کارشناسان عقیده دارند افزایش نرخ ارز نیمایی و کاهش فاصله قیمت آن با ارز بازار آزاد نوعی حرکت انتحاری است که نتیجه آن افزایش تورم در کشور خواهد بود.

فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تأثیر رشد قیمت دلار نیما بر بورس به خبرنگار ایراسین می‌گوید: شفافیت در اقتصاد و غیر دستوری عمل کردن لازمه توسعه و ثبات اقتصادی است. ما در بازار ارز با انواع قیمت‌گذاری دستوری و نرخ‌گذاری مواجه بودیم و وعده‌های بسیاری در مورد ارز تک نرخی، بورس ارزی و امثال آن داده شد. رشد قیمت دلار نیما اقدام بسیار مثبتی است و کوتاه‌تر شدن فاصله بین ارز دولتی یا نیما با بازار آزاد منجر به روند افزایشی بازار سرمایه می‌شود.

طبق توضیحات این کارشناس بازار سرمایه افزایش نرخ ارز نیما سبب افزایش فروش ریالی شرکت‌های دلار محور و صادراتی می‌شود و رشد سود ریالی برای آن‌ها را به دنبال خواهد داشت. آقابزرگی با اشاره به نرخ دلار نیما به عنوان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تأثیرگذار بر بازار سرمایه توضیح می‌دهد: افزایش نرخ دلار نیما زمینه رشد سود عملیاتی شرکت‌ها به‌ویژه شرکت‌های ارزآور و صادرات محور را فراهم می‌کند. اکثر شرکت‌های ارزآور و صادرات محور شامل شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، کانی فلز و… می‌شوند که این شرکت‌های بیش از ۵۰ درصد شرکت‌های بورسی و فرا بورسی را تشکیل می‌دهند.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه می‌کند: رسیدن به نقطه‌ای که کم‌ترین فاصله بین قیمت ارز نیما و بازار آزاد وجود داشته باشد، علاوه‌بر ایجاد تعادل در بازار ارز، موجبات کنترل نوسان نرخ ارز را فراهم خواهد ساخت چراکه عرضه و تقاضا به صورت تقریبی به نقطه تعادل می‌رسد.

در پایان آقابزرگی بیان می‌دارد: با رشد نرخ ارز نیما، سود عملیاتی شرکت‌ها و درآمد حاصل از فروش آن بالا خواهد رفت که روند متعادل و مثبتی برای بازار سرمایه به همراه دارد. درنتیجه با توجه به کاهش سطح عمومی قیمت‌ها و شاخص کل طی چهار سال گذشته، کاهش فاصله قیمتی ارز نیما و آزاد اقدامی مناسبی در راستای بازگشت بازار از روند منفی و ایجاد ثبات در بورس خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =