به گزارش خبرنگار ایراسین، نماگرهای اصلی تالار شیشهای روز گذشته سبز قامت شدند و شاخص کل با رشد ۴۳ هزار و ۶۳۲ واحدی به ایستگاه دو میلیون و ۲۵۵ هزار و ۴۵۲ واحد رسید. شاخص هموزن نیز با افزایش ۱۱ هزار و ۵۹۰ واحدی در کانال ۷۱۹ هزار و ۸۳۵ واحد به کار خود پایان داد. در جریان معاملات روز گذشته بازار سرمایه، نمادهای فارس، فولاد و فملی بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بازار ایفا کردند. اعداد مندرج در تابلو بورس اوراق بهادار تهران در روز گذشته نیز حجم معاملات را ۱۴.۴ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد را هفت هزار و ۲۷۷ میلیارد تومان نشان میدهد.
رکوردشکنی بازار سرمایه در آبان ۱۴۰۳
گذری بر روزهای معاملاتی بازار سرمایه در شش ماه نخست سال جاری از حال و روز نامساعد این بازار حکایت میکند. ولی طبق دادههای آماری مدیریت نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار، بازار سرمایه از نیمه دوم مهر ماه ۱۴۰۳ روند صعودی به خود گرفته و در هفته اخیر رکوردهایی جدیدی را به ثبت رسانده است، به طوری که ارزش معاملات سهام و صندوق سهامی در ۲۷ آبان ماه سال جاری به بیش از ۹ همت و ارزش معاملات سهام به مرز شش همت افزایش یافت. روز گذشته انتشار خبر صدور مجوز دولت برای افزایش قیمت محصولات سایپا و ایرانخودرو نیز موجب شد بورس مسیر سبز روزهای اخیر خود را ادامه دهد و با روند مثبت قوی همراه شد.
شاخص سه میلیون واحدی در انتظار بازار سرمایه
شاخص کل بازار سرمایه از ابتدای آبان ماه طی یک عملکرد بیسابقه رشد بیش از ۹ درصدی را تجربه کرد و اکثر نمادهای بازار سبزپوش بودند. با این حال چه سرنوشتی در روزهای پیش رو در انتظار تالار شیشهای است؟
حمید کوشکی، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایراسین میگوید: نباید توجه خود را به روند روزانه یا کوتاه مدت بازار معطوف کرد. زمانی که بازار سرمایه مثبت یا منفی شود، تحلیلگران به عوامل تأثیرگذار بر بازار در کوتاه مدت توجه میکنند. اکنون بازار سرمایه مثبت است که یکی از دلایل اصلی آن به کاهش تنشهای منطقه باز میگردد.
کارشناس بازار سرمایه ادامه میدهد: جدای از تمام سیاستهای اقتصادی، هنگامی که اخباری پیرامون جنگ و تنش وجود داشته باشد، بازار سرمایه حتی با وجود انتشار اخبار مثبتی مانند کاهش نرخ بهره بانکی نیز به درستی عمل نخواهد کرد.
کوشکی با اشاره به سبزپوشی بورس در میان مدت بیان میدارد: من روند میان مدت بازار سرمایه را مثبت میدانم و بورس تا پایان سال ۱۴۰۳ سیر صعودی طی خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه سال ۱۴۰۴ را سال طلایی برای بازار سرمایه میداند و دراینباره توضیح میدهد: سال ۱۴۰۴، سال رونق بازار سرمایه در شرایط نابهسامان اقتصادی است، به عبارتی سال آینده فشارهای اقتصادی علیه ایران تشدید مییابد و نرخ دلار در بازار آزاد روند صعودی شارپی به خود میگیرد. در مقابل از شدت تنشهای منطقه کاسته میشود.
در پایان کوشکی تاکید میکند: بررسی وضعیت بازار سرمایه طی سالهای گذشته نشان میدهد این بازار پس از اعمال فشارهای حداکثری رشد میکند. من فکر میکنم شاخص کل بازار سرمایه سال آینده در واکنش به این موضوع به کانال بالاتر از سه میلیون واحد راه پیدا خواهد کرد.
ارسال نظر