به گزارش خبرنگار ایراسین، طلا و سکه در سومین روز معاملاتی هفته در سرازیری کاهش قیمت قرار گرفت و تمامی قطعات سکه به یک یا دو کانال قیمتی پایینتر سقوط کردند، به طوری که سکه تمام کانال ۴۹ میلیون تومان را از دست داد و در میانه کانال ۴۷ میلیون تومان ایستاد. در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت هر گرم طلا ۱۸ با کاهش حدود ۱۴۰ هزار تومانی با بهای چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد. هر مثقال طلا ۱۸ عیار نیز در روند نزولی حرکت کرد و ۸۵۴ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد تا معامله گران در ازای خرید آن ۱۸ میلیون و ۳۹۶ هزار تومان بپردازند. هر گرم طلای دست دوم نیز با قیمت چهار میلیون و ۱۹۰ هزار تومان معامله شد.
روز گذشته خانواده سکه ریزش قیمت چشمگیریتری در مقایسه با طلا تجربه کردند. قیمت سکه تمام با کاهش دو میلیون و ۳۵ هزار تومانی به کانال ۴۷ میلیون تومان عقب نشینی کرد و با رقم ۴۷ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان در بازار حاضر شد. نیم سکه افت یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی داشت و روی رقم ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی ایستاد. ربع سکه با کاهش قیمت یک میلیون تومانی کانال ۱۵ میلیون تومان را از دست داد و با قیمت ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار به فروش رسید. سکه گرمی با کاهش ۶۰۰ هزار تومانی با رقم هفت میلیون تومان معامله شد.
معاملهگران بازار طلا و سکه افزایش عرضه و حراج سکه در کنار ریزشی شدن انس طلا در طول روزهای اخیر را علل اصلی افت قیمتها عنوان میکنند و مدعیاند روند نزولی قیمتها در بازار طلا و سکه طی روزهای آینده پایدار است. عباد محمدولی، کارشناس و تحلیلگر بازار طلا و جواهر در خصوص عقبنشینی قیمت طلا و سکه به خبرنگار ایراسین میگوید: به تازگی سیاستهایی در بازار طلا و ارز اعمال شده که این سیاستها بر قیمت طلا و سکه تأثیر مستقیم گذاشته است. طی روزهای اخیر سکه ضرب ۱۴۰۳ به حراج گذاشته شد و مرکز مبادله ایران در حال تزریق طلای بیشتری به بازار است که این اقدام اشباع بازار طلا و سکه را به دنبال دارد. در واقع بازار طلا پیشتر در حالت غیراشباع قرار داشت ولی اکنون به مرحله اشباع نزدیک شده و عرضه و تقاضا همخوانی پیدا کرده است.
جدیدترین اخبار منتشر شده نشان میدهد متقاضیان میتوانند روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه از طریق سامانه مرکز مبادله ایران برای خرید ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۴۰۳، نیم سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ و تمام سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ اقدام کنند. محمدولی با اشاره به تأثیرات مثبت حراج سکه بر بازار توضیح میدهد: مدیریت مناسب باعث شده قیمتها در بازار بر مدار ریزش قرار گیرند. اگر اقدامات بانک مرکزی در راستای تأمین نیاز بازار مستمر باشد، بدون شک کاهش قیمت طلا و سکه ادامه خواهد یافت و بازار از التهابات دور میماند. اقتصاد باهوشتر از بازار است، امیدوارم شاهد روزی باشیم که سکهها بدون حباب قیمتی در بازار عرضه شود و شرایط بازار تثبیت شود.
موج نزولی در بازار طلا جهانی
طلای جهانی در سال میلادی جاری بارها سقف تاریخی خود را شکست و رشد قیمتی بیش از ۳۰ درصدی را تجربه کرد. ولی انس طلا بعد از بازگشایی بازارها در روز دوشنبه افت قابل توجهی داشت و به نیمه کانال ۲۶۰۰ دلاری رسید. در این لحظه انس طلا در محدوده ۲۶۶۱ دلار نوسان میکند. محمدولی افت قیمت طلا جهانی را عاملی دیگر جهت سقوط قیمت طلا و سکه عنوان میکند و دراینباره بیان میدارد: قیمت طلا جهانی از کانال ۲۷۰۰ دلار به ۲۶۰۰ دلار افت پیدا کرد و همواره روند ریزشی قیمتها در بازار جهانی سیگنال ریزشی به بازار داخلی صادر میکند. اگرچه پیشبینی میشود روند کاهشی قیمتها در بازار طلا و سکه ادامه یابد. ولی سال میلادی به پایان خود نزدیک میشود و ما سال چینی را در پیش داریم. درنتیجه تسویه مالی شرکتها منجر به ورود حجمی از تقاضا به بازار میشود تا قیمتها با شیب ملایمی صعودی شوند.
این کارشناس و تحلیلگر بازار طلا و جواهر ادامه میدهد: امیدواریم بانک مرکزی در این حوزه نیز به خوبی و به موقع عمل کند تا تقاضا در بازار پاسخ داده شود و شاهد مهار قیمتها با سیاستهای بانک مرکزی باشیم.
ارسال نظر