به گزارش ایراسین و به نقل از ایرنا، خورش ماست یک پیشغذای سنتی است که از ترکیب گوشت، ماست، شکر و زعفران تهیه میشود.
مژگان ایزدی افزود: خورش ماست اصفهان موفق به دریافت نشان جغرافیایی بینالمللی از آژانس جهانی مالکیت معنوی (یکی از زیرمجموعههای سازمان یونسکو) شد.
وی ادامه داد: پرونده خورش ماست اصفهان با همکاری و مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و حمایتهای مالی و معنوی اتاق بازرگانی اصفهان در فهرست آثار ناملموس جهان به ثبت رسید.
ایزدی گفت: خورش ماست یکی از جذابیتهای گردشگری غذای اصفهان محسوب میشود و گردشگرانی که این شهر را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب میکنند، تمایل زیادی برای میل آن دارند.
وی اظهار داشت: غذاهای هر شهر و اقلیم میتواند معرف فرهنگ و هویت آن خطه باشد و از سویی این موضوع یکی از ظرفیتهای مغفول مانده گردشگری در ایران است که باید فعالان گردشگری بیش از پیش از این موضوع بهمنظور ایجاد جذابیت برای گردشگران بهره بگیرند.
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایعدستی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: «دوغ و گوشفیل» و «بریان» نیز از دیگر خوراکیها و غذاهای حوزه میراث ناملموس اصفهان است که اگر ثبت نشوند به نام دیگر شهرها به ثبت خواهند رسید.
ایزدی افزود: غذا بخشی از میراث ناملموس هر منطقه محسوب میشود و ثبت آثار ملموس و ناملموس موجب رونق گردشگری خواهد شد.
فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) شامل آثار فرهنگی و معنوی کشورهای مختلف است که بین نسلهای مختلف هر کشور منتقل و تا به امروز حفظ شدهاند.
خورش ماست، گز و بریان اصفهان ثبت ملی هستند و گز اصفهان سال گذشته از آژانس جهانی مالکیت معنوی که زیرمجموعه یونسکو است، نشان جغرافیایی بینالمللی گرفت.
«خورش ماست» از ماست چکیده، گوشت گردن گوسفند، زعفران و شکر تهیه میشود و در آن کمی خلال بادام یا گردو و گاه گلاب هم میریزند.
خورش ماست در قدیم یک غذای اصلی درباری بود ولی امروزه به عنوان پیش غذا مصرف و به صورت سرد با زرشک یا مغز پسته سرو میشود.
ارسال نظر