زعفران

غلامرضا میری، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران گفت: طبق مشاهدات میدانی میزان تولید زعفران در سال جاری حدود ۳۰درصد رشد داشته است. ولی آمارهای هفت ماهه گمرک کشور از کاهش صادارت زعفران نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت می‌کند. دولت باید در راستای حمایت از صادرات ورود ارز به سامانه نیما را کنار گذارد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مشاهدات میدانی از بازار زعفران نشان می‌دهد خرید یک مثقال زعفران در پاییز ۱۴۰۳ دست‌کم به بودجه ۳۸۰ هزار تومانی نیاز دارد و این بها برای خرید نمونه‌های با کیفیت‌تر این محصول با برندهای معروف به بالاتر از یک میلیون تومان افزایش می‌یابد، برای مثال هر مثقال زعفران شیگوار ۳۸۰ هزار تومان، زعفران احمدپور ۴۴۵ هزار تومان، زعفران بهرامن ۵۸۰ هزار تومان، زعفران تلقی مصطفوی ۶۷۰ هزار تومان، زعفران تلقی سحرخیز ۷۸۴ هزار تومان، زعفران چاپار ۸۱۰ هزار تومان، زعفران گلستان ۹۹۰ هزار تومان، زعفران درجه یک مصطفوی یک میلیون و ۱۰ هزار تومان و زعفران ممتاز سحرخیز یک میلیون و ۱۲۵ هزار تومان قیمت دارد. البته اغلب این محصولات کشت سال گذشته هستند. غلامرضا میری، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در خصوص وضعیت کشت و برداشت زعفران در سال جاری به خبرنگار ایراسین گفت: برداشت زعفران تا حوالی ۲۰ آذر ماه ادامه خواهد داشت و به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و طبق مشاهدات میدانی میزان تولید زعفران در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ درصد رشد داشته است. با این حال آمار دقیق تولید زعفران در کشور پس از اتمام فصل برداشت مشخص خواهد شد.

میری با اشاره به ثبات بازار با عرضه زعفران در بورس کالا بیان داشت: اکنون هر کیلوگرم زعفران دسته با قیمت بین ۶۰ تا ۶۵ میلیون تومان، پوشال ۷۲ تا ۷۴ میلیون تومان، سرگل ۷۶ تا ۷۸ میلیون تومان و نگین ۸۲ تا ۹۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. قیمت پایه زعفران در بورس کالا نیز ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. عرضه زعفران در بورس کالا نفع کشاورزان و صادرکنندگان را به همراه دارد چراکه از کاهش قیمت‌ها و به دنبال آن ضرر تولیدکنندگان جلوگیری می‌کند. در نهایت منجر به برقراری ثبات و آرامش در بازار می‌شود.

کنار گذاشتن ارز نیما با هدف حمایت از صادرات زعفران

به اعتقاد نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران حجم بالایی از زعفران تولیدی کشور به دلیل تحریم‌ها و مشکلات بازگشت ارز قاچاق می‌شود و صادرکنندگان رسمی در حال حذف شدن هستند. میری دراین‌باره توضیح داد: آمارهای هفت ماهه گمرک کشور از کاهش صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت می‌کند. پیشنهاد این است که ورود ارز به سامانه نیما حذف شود و صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را با قیمت روز به فروش برسانند. از سوی دیگر دولت باید تخصیص ارز جهت واردات کالاهای لوکس به کشور را متوقف کند تا واردکنندگان ارز مورد نیاز خود را از صادر کنندگان خریداری کنند. در غیر این صورت سرنوشتی مشابه پسته در انتظار زعفران ایران خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =