برنج

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از کسری ۸۰۰ هزار تنی برنج در کشور خبر داد و گفت: طبق آمارها امسال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید شده است و کسری نیاز داخلی از محل واردات تأمین می‌شود.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، اکبر فتحی درباره وضعیت تولید و واردات برنج افزود: با توجه به جمعیت فعلی کشور و سرانه مصرف حدود ۳۶ کیلوگرمی برای هر نفر ایرانی، سالیانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج نیاز است که بخش عمده آن از محل تولید داخلی و بقیه از محل واردات تأمین می‌شود.

دبیر امنیت غذایی کشور با بیان اینکه همه ساله چهار ماه از سال برای حمایت از تولید داخل (مرداد تا آذرماه) ممنوعیت واردات اعمال می‌شود، اظهار داشت: از ابتدای آذرماه با پایان یافتن ممنوعیت واردات، ترخیص برنج از گمرکات و انبارها و همچنین ثبت سفارش جدید واردات از سر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: برنامه ریزی ما تأمین ۸۰۰ هزار تن برنج از محل واردات برای تأمین کسری مصرف داخلی، حفظ ذخایر استراتژیک و تأمین برنج ارزان برای اقشار کم درآمد جامعه است، زیرا همه اقشار جامعه نمی‌توانند برنج کیلویی ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان خریداری و مصرف کنند.

فتحی خاطرنشان کرد: در زمان ممنوعیت واردات برنج، هیچ گونه برنجی از گمرکات و انبارها ترخیص و توزیع نشده و حتی ثبت سفارش برنج انجام نمی‌شود.

وی اضافه کرد: برنج باقی مانده در گمرکات و انبارها مربوط به شرکت بازرگانی دولتی ایران و بخش خصوصی است که اجازه عرضه آنها در فصل ممنوعیت واردات داده نشده بود و از اول آذرماه ترخیص و توزیع آن در شبکه عرضه و فروشگاه‌ها عملیاتی شده است.

واردات ۴۰۰ هزار تن برنج در نیمه نخست سال

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ابتدای سال تا پایان شهریورماه نزدیک به ۴۰۰ هزار تن برنج ثبت سفارش و وارد کشور شد که بخشی از آن به دلیل فصل ممنوعیت واردات در انبارها و گمرکات باقی مانده بود؛ بنابراین با آزادسازی واردات، بقیه برنج کسری یعنی ۴۰۰ هزار تن دیگر تأمین و وارد کشور خواهد شد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر برنج مورد نیاز کشور از هندوستان و پاکستان به دلیل نزدیکی ذائقه به ما تأمین و وارد می‌شود که از لحاظ کیفی نیز شرایط مطلوبی دارد.

فتحی یادآور شد: طبق آمارها سال گذشته یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن برنج تأمین و وارد کشور شد که به دلیل عدم کنترل میزان واردات، تولیدکنندگان داخلی با مشکل رو به رو شدند و برنج داخلی روی دستشان باقی ماند.

وی افزود: امسال در شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، برنج تولید داخلی از جمله برنج کیفی ایرانی قیمت گذاری شد که این موضوع موجب رضایت تولیدکنندگان داخلی شده است

دبیر امنیت غذایی کشور درباره قیمت گذاری برنج داخلی گفت: نرخ ۲۴ تا ۲۸ محصول اساسی زراعی و باغی توسط شورای قیمت گذاری وزارت جهاد کشاورزی به ریاست وزیر تعیین می‌شود، به طوری که در سنوات گذشته قیمت گذاری برای برنج پرمحصول تولید داخل انجام می‌شد اما امسال نرخ هر کیلوگرم برنج پرمحصول بین ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان و برنج کیفی ایرانی دارای عملکرد پایین ۹۰ هزار تومان تعیین شده است.

وی گفت: قیمت گذاری مذکور کف قیمت برنج برای کشاورزان است؛ یعنی در صورتی که کشاورزان با نرخی کمتر از این بفروشند دولت باید وارد خرید حمایتی یا خرید تضمینی شود تا کشاورزان متضرر نشوند.

وی اضافه کرد: قیمت برنج ایرانی برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مناسب تعیین شده است.

فتحی درباره نرخ گذاری برنج وارداتی، گفت: تأمین برنج وارداتی توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و بخش خصوصی در ستاد تنظیم بازار بر اساس ارز تخصیصی قیمت گذاری می‌شود که برای برنج شرکت بازرگانی دولتی ایران هر کیلوگرم برنج ۴۵ هزار تومان قیمت دارد.

وی درباره برنج ذخایر استراتژیک کشور افزود: میزان تولید برنج کشور به اندازه مصرف داخلی نیست، یعنی بخشی از کسری حدود ۸۰۰ هزار تن باید هر ساله از محل واردات تأمین شود؛ بنابراین برای حفظ ذخایر استراتژیک، نوسان بین ۱۰ تا ۲۰ درصدی بالاتر از نیاز داخلی کشور در نظر گرفته می‌شود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره برنامه ریزی برای خودکفایی تولید برنج کشور، تصریح کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی، افزایش تولید، دستیابی به خودکفایی، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی است؛ بر این اساس طی تفاهمی با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در مدت سه سال آینده کشور در تولید برنج به خودکفایی خواهد رسید.

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی وظیفه پشتیبانی و تأمین غذای همه آحاد جامعه را برعهده دارد، اظهار داشت: در صورت دستیابی به خودکفایی در تولید برنج، علاوه بر تأمین نیاز داخلی می‌توان بخشی از برنج مازاد را صادر و به ازای آن بخشی از برنج مصرفی اقشار کم درآمد جامعه را همچنان از محل واردات تأمین کرد.

فتحی بیان داشت: وزارت جهاد کشاورزی برنامه افزایش تولید در واحد سطح را با استفاده از ارقام پربازده مناسب و روش‌های نوین علمی در دستور کار دارد که می‌تواند منجر به افزایش تولید و دستیابی به خودکفایی شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =