بازار سرمایه

۲۰ نماد بازار سرمایه در آبان ماه بازدهی بیش از ۳۰ درصدی به ثبت رسانده‌اند، ثالوند با رشد ۵۶ درصدی در آبان ماه در صدر قرار می‌گیرد. بازدهی ۱۰ صندوق ETF نیز در این ماه به فراتر از ۲۰ درصد رسید که صندوق ارزش مسکن با رشد ۷۰ درصدی در این گروه صدرنشین است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سرمایه در آبان ماه روزهای پر تقاضایی را سپری کرد و به دنبال آن بسیاری از نمادها و صندوق‌های ETF بازدهی فراتر از انتظارات داشتند. روند نزولی شاخص‌های بورس و رکود حاکم بر معاملات بازار سرمایه در ۷ ماه ابتدایی سال جاری منجر به بازدهی منفی بسیاری از نمادهای ارزشمند بازار شد ولی در آبان ماه قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها و صندوق‌های ETF رشد سنگینی به ثبت رساندند.

صعودی‌ترین نمادها در آبان ماه

بازدهی ۲۰ نماد بازار سرمایه در ۳۰ روز آبان ماه بیشتر از ۳۰ درصد بود. بسیاری از این نمادها در ۷ ماه ابتدایی سال جاری بیش از ۵۰ درصد از قیمت خود را از دست داده بودند ولی در آبان ماه بازدهی خیره‌کننده‌ای به ثبت رساندند. این نمادها به قرار نمودار زیر هستند:

بالاترین بازدهی در بورس طی آبان ماه

ثالوند با بازدهی ۵۶ درصدی در رتبه اول و خوساز و زماهان با بازدهی ۵۱ درصدی در رتبه دوم قرار می‌گیرند. این ۲۰ شرکت با بازدهی بیش از ۳۰ درصدی طی آبان ماه در گروه‌های مختلف بازار قرار می‌گیرند و مهم‌تر اینکه خودرو به عنوان یکی از نمادهای بزرگ بازار سرمایه نیز در آبان ماه به بازدهی ۳۵ درصدی رسید. در بازه‌های زمانی قبلی نمادهای بزرگ بازار سرمایه کمتر بازدهی ماهانه سنگینی به ثبت می‌رساندند ولی نماد خودرو در آبان ماه صعود چشم‌گیری داشت. روند صعودی بسیاری از این نمادها از میانه آبان ماه آغاز شد و انتظار می‌رود در آذرماه نیز ادامه داشته باشد.

صعودی‌ترین صندوق‌های ETF در آبان ماه

تعدادی از صندوق‌های ETF نیز در آبان ماه سنگ تمام گذاشتند و به بازدهی بالاتر از ۲۰ درصدی رسیدند. تعدادی از این صندوق‌ها در هفته اول آبان ماه شرایط خوبی نداشتند و با سبز شدن شاخص‌ها و افزایش تقاضا روند رو به رشدی را آغاز نمودند. صندوق‌های ETF با بیشترین بازدهی در آبان ماه به قرار نمودار زیر است:

بالاترین بازدهی در بورس طی آبان ماه

صندوق ارزش مسکن با رشد ۷۰ درصدی پربازده‌ترین صندوق ETF طی آبان ماه بود. قرار گرفتن یک صندوق از این گروه با وجود غیبت صندوق‌های طلا اتفاق کم‌سابقه‌ای در بازار سرمایه است. صندوق‌های سرمایه‌گاری مبتنی بر طلا با وجود ثبت بازدهی ۸۰ درصدی در ۱ سال اخیر ولی در آبان ماه بازدهی کمتر از ۲۰ درصدی داشتند. به طور کلی نیمه دوم آبان ماه برای صندوق‌های طلا بازدهی مثبتی به ثبت نرسید.

صندوق اهرمی موج با رشد ۳۴ درصدی پس از ارزش مسکن در رتبه دوم قرار می‌گیرد. خودران، ویستا و اهرم نیز در رتبه‌های بعدی هستند. در میان ۱۰ صندوق ETF با بیشترین بازدهی در آبان ماه صندوق‌های اهرمی سهم به مراتب بالاتری نسبت به سایر گروه‌ها دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =