به گزارش خبرنگار ایراسین، مجید دادجو، مدیر فرآوری ضایعات فرایندی فولاد مبارکه در پنل تخصصی «فرآوری پسماندهای اکسیدی ناشی از تولید فولاد» اظهار کرد: ورود به هر مبحثی باید با شناسایی صورت گیرد لذا ما در فولاد مبارکه در خصوص پسماندها، اطلس جامعی از پسماندهای فولاد را تهیه کردیم.
وی افزود: در واقع ضمن تولید محصولات فولادی، محصولات جانبی برای مصارف دیگر به صورت بازگشت به چرخه اصلی و یا مصرف در خط تولید دیگری خارج از فولاد مبارکه تولید میشود که میتواند یک ماده ارزشمند در جای دیگری باشد.
دادجو معتقد است که برای بهرهبرداری بیشتر از پسماندها و اقتصاد چرخشی باید زیرساختهای ذهنی و فرهنگی مسئولان را نسبت به استفاده از محصولات پسماند و جانبی تغییر داد تا این فرهنگ فراگیر شود که در این صورت میتوان در حفظ محیطزیست و منابع طبیعی تأثیرگذاری بیشتری داشت.
مدیر فرآوری ضایعات فرایندی فولادمبارکه با اشاره به سرمایهگذاری فولاد مبارکه برای انرژیهای پاک گفت: فولاد مبارکه با راهاندازی نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی قدم در این راه گذاشته تا با حذف کربن دی اکسید و جایگزینی استفاده از منابع فسیلی، به محیط زیست کمک کند.
تفکیک و شناسایی ۹۵ درصد پسماندهای فولاد مبارکه
کاظم آخوندی، رئیس امور پسماند غیر فلزی شرکت فولاد مبارکه نیز در این پنل با اشاره به تفاوت بین پسماند فلزی و غیرفلزی بیان داشت: هر ضایعات فلزی که در فرایند تولید فولاد و آهنسازی به عنوان قراضه ایجاد شود به عنوان پسماند فلزی به شمار میرود که «سرباره» از مهمترین محصول جانبی و پسماند فولاد مبارکه است.
وی ادامه داد: حدود ۹۵ درصد پسماندهای فولاد مبارکه تفکیک و مشخص شدهاند و بیش از ۶ پروژه تحقیقاتی برای بررسی کاربریهای آنها در سایر صنایع و بازگردانی به تولید تعریف شده است.
آخوندی در رابطه با میزان تولید پسماند خاطر نشان کرد: بیش ۲۰ میلیون تن دپوی «سرباره» موجود است و سالانه ۵۰۰ میلیون تن لجنهای آهنی تولید میشود و درواقع بر اساس ۷.۵ میلیون تن تولید واقعی فولاد، محصولات جانبی و پسماندهای کارخانه فولاد مبارکه نیز حجم بالایی دارد.
رئیس امور پسماند غیر فلزی شرکت فولاد مبارکه در خصوص سایر پسماندها گفت: ۱۰۰ تن چوب و ۱۵۰ تن پلاستیک در هر ماه نیز ایجاد میشود.
اعتماد صنایع به شرکتهای دانش بنیان
حمیده کلاهدوزان، مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان فدک نیز خاطر نشان کرد: دانش، زمانی مفید است که بتواند یک مشکلی را حل کند و با اعتماد مسئولان به شرکتهای دانش بنیان این ارتباط با صنایع برای رفع مشکلات محقق شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر مرزهای علم در کشور پیشرفت داشته اما زیرساختها همچنان عقب است که چنین دستاوردهای علمی در کشور پیادهسازی شود.
کلاهدوزان در خصوص همکاری این شرکت دانش بنیان با فولاد مبارکه گفت: طرحی را با فولاد مبارکه مبنی بر بازیابی پسماندهای اکسیدی حاوی روغن انجام دادیم که آلایندههای آن حذف و تبدیل به کنسانتره و در واحد آهنسازی فولادمبارکه استفاده شود.
ارسال نظر