دانشگاه صنعتی اصفهان

«شب علم» با هدف بیان مطالب پیچیده علمی به زبان ساده در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، دانشگاه صنعتی اصفهان در شامگاه چهارشنبه میزبان بیش از شش هزار نفر از علاقه‌مندان به علوم مختلف در رویداد "شب علم" بود. در این برنامه که با همکاری بنیاد ملی علم ایران در این دانشگاه برگزار شد، برخی مفاهیم علمی به صورت عامیانه و با زبان ساده برای اقشار مختلف مردم بیان شد.

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان و همچنین دبیر اجرایی این رویداد، شب علم با هدف آشنایی عموم جامعه با مفاهیم علمی در دو بخش نمایشگاه و سخنرانی برگزار شد که مورد استقبال بیش از شش هزار نفر از مردم اصفهان قرار گرفت.

در بخش نمایشگاهی که با همکاری دانشکده‌های مختلف دانشگاه صنعتی برپا شده بود، برخی دستاوردها و حقایق علمی به نمایش گذاشته شد که به زبان ساده برای بازدیدکنندگان شرح داده می‌شد. همچنین آزمایشات مختلفی نیز توسط دانشجویان خبره در هر رشته انجام می‌شد که مورد استقبال بسیاری از حاضران قرار گرفت؛ این آزمایشات علاوه‌بر آنکه نکات علمی فراوانی را به صورت روان به مردم آموزش می‌داد، جنبه‌های تفریحی و سرگرم‌کننده‌ای نیز برای آنها داشت که توجه عموم مخاطبان را به خود جلب می‌کرد.

در قسمت دیگری از نمایشگاه، سازه‌های مختلفی برای بازی و سرگرمی قرار داده شده بود که با تلفیق علوم مختلف طراحی شده و نظر مخاطبان به ویژه کودکان و نوجوانان را به خود جلب می‌کرد.

علی‌محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد اظهار کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان باید به همان اندازه‌ای که در تولید رادار و زیردریایی موفق عمل می‌کند، مفاهیم علمی این دستاوردها را نیز به زبان ساده برای مردم بیان کند و با دعوت آنها به دانشگاه، به محبوبیت علم در بین مردم کمک کرده و فرهیختگی را در جامعه بالا ببرد؛ هدف از برگزاری رویدادهای شب علم این است که دانشگاه از یک جعبه ناشناخته که گاهی در ذهن مردم قرار دارد به یک نهادی که در کنار مردم است تبدیل شود و علم را برای آنها بیان کند.

وی افزود: باید دانست که تنها مخاطبان مفاهیم پیچیده علمی دانشجویان نیستند بلکه استادی که بتواند این مفاهیم پیچیده را برای مردم بیان کند، استادی اثرگذار است؛ این امر موجب آن می‌شود که خانواده‌ها فرزندان خود را به عنوان دانش‌آموز و دانشجو بیش از پیش مورد تشویق قرار داده و دانش‌اندوزی را بیشتر توصیه کنند.

سلطانی با بیان اینکه دانشگاه یکی از اصلی‌ترین نهادهایی است که می‌تواند در چالش‌ها به عنوان تکیه‌گاه مردم باشد، عنوان کرد: امیدواریم که این رویداد بتواند تأثیر قابل توجهی در افزایش امید مردم نسبت به آینده و همچنین در نگاه علمی‌تر آنها به حال و آینده داشته باشد تا در زمان سختی و مشکلات به دامان علم روی بیاورند.

از ساعات ابتدایی آغاز برنامه، جمعیت قابل توجهی از بازدیدکنندگان در محوطه نمایشگاهی این رویداد حضور یافته و از انواع آزمایشات، دستاوردها و یافته‌های علمی این مجموعه بازدید کردند. تعداد بسیاری از بازدیدکنندگان این نمایشگاه نوجوانان و دانش‌آموزانی بودند که با ملاحظه هر یک از غرفه‌ها، نکات آموزنده بسیاری را در ارتباط با علوم مختلف فرا می‌گرفتند. برخی از آنها بازدید از این نمایشگاه را اتفاقی مؤثر در راستای انتخاب اهداف آینده خود دانسته و این مجموعه را در افزایش علاقه به درس و فراگیری علم، مؤثر دیدند.

بخش دیگر این رویداد به ارائه سخنرانی‌هایی در ارتباط با علوم و فناوری‌های مختلف توسط اساتید دانشگاهی و اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان اختصاص داشت. همچنین در این بخش به برخی چالش‌های موجود در اصفهان از جمله خشکی زاینده‌رود و راهکارهای حل این بحران اشاره شد. این قسمت از رویداد شب علم بیشتر با استقبال دانشجویان و جوانان حاضر همراه بود. سخنرانی‌های فشرده این بخش در بیان نکات جالب توجه پیرامون فناوری‌های نوین و علوم جدید برای این قشر از مخاطبان تأثیر شایانی داشت و به همین دلیل مورد استقبال علاقه‌مندان و دغدغه‌مندان این حوزه قرار گرفت.

پیش از آغاز سخنرانی‌ها، سید علی‌محمد میبدی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان میزبان این رویداد اظهار کرد: دانشگاهی که در آن قرار دارید همواره اقدامات مؤثری در زمینه اقتداربخشی به کشور انجام می‌دهد و بخشی از امنیت موجود در شهر مربوط به کارهای افرادی است که در این دانشگاه بدون هیچ چشم‌داشتی زمان بسیاری را در آزمایشگاه‌ها سپری می‌کنند.

وی افزود: اولین رادار جماران توسط نخبگان این دانشگاه ساخته شد و امروزه حرکت امن پروازهای کشور توسط رادارهای فرودگاهی، به دست فرزندان شما در این مجموعه رقم می‌خورد؛ در دوران جنگ تحمیلی بسیاری از موارد در این دانشگاه بنیان‌نهاده شد و سنگ‌بنای اولین زیردریایی کشور نیز توسط دانشجویان این دانشگاه در سال‌های اولیه جنگ گذاشته شد.

میبدی ادامه داد: مقدم همه مهمانان این برنامه به ویژه نونهالان و آینده‌سازان کشور را گرامی می‌داریم و امیدواریم که بتوانیم در روزهای آینده با همکاری دانشکده‌های مختلف و بنیاد علم ایران، شاهد ادامه این رویداد در شهر اصفهان و پذیرایی از جمع بیشتری از مردم شریف این شهر در دانشگاه صنعتی باشیم.

با نزدیک شدن به ساعت ۲۲، رویداد به آخرین ساعات خود می‌رسید اما حضور چشم‌گیر بازدیدکنندگان هنوز در بخش‌های مختلف شب علم ادامه داشت. آزمایشات علمی همچنان در غرفه‌های نمایشگاه در حال انجام بود و بر تعداد مخاطبان آنها افزوده می‌شد. در بخش دیگر اما علاقه‌مندان به گفتگوهای علمی از ارائه سخنرانی‌های اساتید مختلف بهره برده و نکات جدیدی را در حوزه‌های گوناگون فرا می‌گرفتند.

آنچه بیش از همه در جذابیت رویداد شب علم برای عموم جامعه مؤثر واقع شد، ارائه مطالب پیچیده علمی به زبان ساده بود که به فهم آسان آن توسط افراد مختلف و حتی نوجوانان و دانش‌آموزان کمک می‌کرد. می‌توان گفت که تداوم برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند به گسترش فرهنگ فراگیری علم در جامعه کمک کرده و نقش به‌سزایی در افزایش علاقه‌مندی به موضوعات علمی داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =