به گزارش ایراسین به نقل از تسنیم، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ابتدا در خصوص سخنان مقام معظم رهبری درباره حمایت آمریکا از اغتشاشات در ایران گفت: این سخنان برای ما و دیگران تازگی ندارد. مداخله آمریکا در کشورهای دیگر سابقه طولانی دارد و امر تازهای نیست و الگوی سیاست خارجی در آمریکا بوده است. اینکه یک مقام آمریکایی این را به زبان بیاورد اعترافی به نقض منشور ملل متحد است و آمریکا باید پاسخگوی دخالتهای خود در ایران باشد. این اظهارات برگ سیاه دیگری از کتاب قطور دخالتهای آمریکا در ایران است. چیزی که مشخص است، این رویکردهای مداخله جویانه آمریکا برای ما زحمت زیادی ایجاد کرده است. با بیتی از لسانالغیب اظهارات خودم را پایان میدهم: تو به تقصیر خود افتادی از این در محروم؛ از که مینالی و فریاد «چرا» میداری؟
وی درباره تحولات سوریه و سیاست ایران و ارتباط با گروههای مخالف گفت: ورود ما در سوریه برای مقابله با تروریسم بوده است. از قبل این فعالیتها، ما با برخی گروهها در ارتباط بودیم اما ارتباط مستقیم در حال حاضر وجود ندارد.
قطعنامههای صادره علیه رژیم صهیونیستی
بقایی درباره قطعنامههای صادره علیه رژیم صهیونیستی گفت: این هفته در یک روز سه قطعنامه در رابطه با رژیم صهیونیستی و فلسطین اشتغالی و لبنان صادر شد. یک قطعنامه هر ساله است و از سال ۲۰۰۷ در رابطه با آثار تجاوزات رژیم به زیرساختهای لبنان و خصوصاً حمله به ذخایر نفت لبنان که منجر به نشت نفت شد، است. مجمع عمومی از آن سال مسئولیت رژیم را یادآور میشود و باید خسارات وارده به محیط زیست را جبران کند.
دومین قطعنامه در رابطه با تاکید بر مالکیت مردم فلسطین بر منابع طبیعی خودشان است. این در راستای طرح نسل کشی است که منابع زیرزمینی فلسطین اشغالی مورد تعرض قرار گرفته است.
قطعنامه دیگر از طرف مجمع عمومی درخواست رأی مشورتی از دیوان دادگستری میشود و مربوط به متوقف کردن فعالیت آنروا توسط رژیم است و از دیوان خواسته شده در خصوص نقش طرفهای سازمان ملل اعلام نظر کند. در مورد وضعیت اشغالگری آرای مختلفی از سوی دیوان صادر شده است. مهمترین رأی دیوان و ۶ دستور برای توقف نسل کشی است که متأسفانه تاکنون ادامه دارد.
آمریکا کشورهای غیر مطلوب را بدنام میکند
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهار نظر مقامات آمریکایی علیه ایران در آینده سوریه و نظر واشنگتن برای خروج معارضان از فهرست تروریستی گفت: مردم سوریه خودشان بالغ هستند که در مورد آینده خود و روابط با کشورهای دیگر تصمیمگیری کنند. این اظهار نظر نشان از خوی آمریکا برای تعیین تکلیف برای دیگران است. اگر نگاهی به نقشه دنیا بیاندازید متوجه میشوید این مداخلات جز ناامنی و تکه تکه شدن کشورها اثر دیگری نداشته است.
فهرستهایی که آمریکا در رابطه با کشورهای حامی تروریست نام نهاده یک ابزار از مجموعه ابزارها برای پیشبرد سیاست خارجی است تا کشورهای غیر مطلوب را بدنام کنند. جابجاییهایی که در این فهرست صورت گرفته موید آن است که هیچ مبنایی جز نگاه سیاسی آمریکا نسبت به کشورهای دیگر ندارد.
گفتگوها با مصر تاکنون مثبت بوده است
وی در خصوص سفر رئیس جمهور به مصر و روابط ایران و مصر گفت: نفس سفر بسیار مهم بود. این سفر برای شرکت در نشست دی ۸ بود. این سازمان نزدیک به سه دهه عمر دارد و چارچوبی برای گسترش روابط بین ۸ کشور بزرگ اسلامی است. شرکت در روندهای چندجانبه هم به جهت اهمیت خود آن و هم فرصتی که برای رایزنی دوجانبه دارد، برای ما مهم بوده است. در عین حال مصر کشور بزرگی است. یکی از کشورهای تأثیرگذار جهان اسلام است.
ما در چارچوب سیاست گسترش روابط با همسایه همواره پیگیر ارتقای روابط با کشورهایی که تمایل داشته باشند بودیم. گفتگوهای ما با مصر تاکنون مثبت بوده است.
گفتگو با کشورهای منطقه
بقایی در خصوص گفتگو با کشورهای منطقه گفت: هیچ گفتگویی در خلأ صورت نمیپذیرد، گفتگوها در روابط تأثیرگذار است. اجلاس ۸ کشور اسلامی از این جهت بسیار مهم بود. در حاشیه این اجلاس نشستی در سطح سران برای بررسی تحولات غزه و لبنان برگزار شد. حتماً تحولات، در نوع نگاهها کشورها اثرگذار است.
وی درباره گفتگوهای ایران با ۳ کشور اروپا گفت: این گفتگوها با توافق طرفین ادامه خواهد داشت. تفاهم شد در نشست قبلی که با همان محتوا و جنس این گفتگوها ادامه داشته باشد. ما مطالبات و نگرانیهای خودمان را در خصوص منطقه و دیگر موضوعات مطرح میکنیم. موضوع هستهای هم یکی از آنان است. تاریخ هم مشخص شده و هفته آخر دی ماه برگزار خواهد شد.
ارسال نظر