به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت دلار هفته ابتدایی زمستان ۱۴۰۳ را با روندی مثبتی به پایان رساند، به نحوی که بهای این اسکناس در بازار غیررسمی به نزدیکی کانال ۸۰ هزار تومان رسید و در این لحظه در پله هشتم از کانال ۷۰ هزار تومان جا خوش کرده است. قیمت دلار نیمایی نیز طی روزهای اخیر روند صعودی به خود گرفت و روز گذشته در سمت فروش ۶۶ هزار و ۱۴۱ تومان قیمت گذاری شد. قیمت دلار نیمایی در پنجمین روز از دی ماه در سمت خرید نیز ۶۵ هزار و ۴۶ تومان بود. با توجه به اینکه رشد قیمت دلار بر عملکرد صنایع مختلف تأثیرگذار است، آیا بنگاههای اقتصادی کشور از افزایش قیمت دلار رضایت دارند؟
آرمان خالقی، قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایراسین میگوید: بحثهایی پیرامون نوسانات قیمت دلار و تأثیر آن بر عملکرد صنایع و بنگاههای اقتصادی کشور همیشه مطرح بوده است و نظرات مختلفی در این حوزه وجود دارد. در این میان عدهای طرفدار افزایش قیمت دلار هستند و رشد قیمتها منفعت بیشتری برای آنها به همراه دارد، به بیان سادهتر افرادی که در حوزه صادرات فعالیت میکنند، در صورت رشد بهای دلار قادر به فروش محصولات خود با قیمت بالاتری خواهند بود.
خالقی ادامه میدهد: در مقابل برخی از صنایع باید مواد اولیه خود را وارد کنند و هزینههای تولید آنها ارتباط مستقیمی با نرخ ارز دارد. از این رو این افراد طرفدار افزایش قیمت ارز نیستند. همواره نظرات مثبت و منفی در رابطه با نوسانات نرخ ارز وجود داشته است که باید دید در کدام حالت منافع ملی حفظ میشود.
به اعتقاد قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران قیمت دلار باید بدون دستکاری به نرخ واقعی خود نزدیک شود، خالقی دراینباره اظهار میکند: واقعیت امر این است که نرخ دلار باید واقعی باشد و نباید دخالتی در بازار ارز و یا عرضه دلار به صورت چند نرخی صورت گیرد چراکه دستکاری قیمت دلار برای یکسری از افراد سود و برای عدهای دیگر ضرر به همراه دارد. زمانی که نرخ ارز واقعی شود، تکلیف بنگاههای اقتصادی و حتی اقتصاد کشور مشخص میشود.
در پایان خالقی با اشاره به حفظ قدرت خرید مردم بیان میدارد: تعیین قیمت دستوری برای دلار آزاد دهنده است و عملکرد آتی بنگاههای اقتصادی کشور را مبهم میسازد. نباید هیچگونه مداخلهای در بازار ارز صورت گیرد و حفظ قدرت خرید مردم بیش از تعیین دستوری قیمتها اهمیت دارد لذا باید نرخ قیمت دلار با توجه به شرایط اقتصادی و بازار مشخص گردد.
ارسال نظر