به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، هاشم کارگر درباره راه اندازی جی آی اس جمعیتی کشور اظهار داشت: به دنبال این هستیم که اطلاعات موجود در سازمان ثبت احوال اعم از اطلاعات هویتی و اطلاعات جمعیتی کشور را مکان محور کنیم.
وی افزود: در این راستا پروژهای تعریف شده تحت عنوان جی آی اس جمعیتی که تمام اطلاعات موجود در سازمان ثبت احوال بر پهنه جغرافیایی کشور نمود پیدا میکند و حتی دارای مختصات جغرافیایی میشود.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: این پروژه کمک میکند که در برنامهریزیها و تصمیمگیریها در کشور در حوزههای گوناگون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و موضوعات گوناگون، بدانیم که در هر پهنه جغرافیایی در هر مکانی از کشور چه شاخصهای جمعیتی وجود دارد و این شاخصها را در اختیار دستگاههای گوناگون قرار میدهیم تا بتوانند در برنامهریزی ها استفاده کنند.
کارگر تاکید کرد: این پروژه رو به اتمام است و به زودی به بهره برداری میرسد.
به گزارش ایرنا، برآورد جمعیتی کشور بر اساس آمار سازمان ملی آمار در تاریخ هشتم دی سال ۱۴۰۳، حدود ۸۶ میلیون و ۷۱ هزار و ۹۲۶ نفر است؛ سازمان ثبت احوال کشور در زمان حاضر بسیاری از مأموریتهای خود را به صورت هوشمند انجام میدهد که از آن جمله میتوان به گواهی الکترونیک ولادت و امضای دیجیتال اشاره کرد.
کارشناسان با طرح این پرسش که چرا استفاده از وب GIS برای مطالعه تغییرات جمعیتی بسیار کاربردی است؛ پاسخ دادهاند که الگوهای جمعیت در طول زمان و مکان تغییر میکنند، به این معنی که نقشههای دو بعدی و سه بعدی GIS میتوانند تغییرات مهمی را نشان دهند. نقشهها و برنامهها را میتوان در یک محیط یادگیری مشترک ذخیره، به اشتراک گذاشت و در ارائهها و چند رسانهای جاسازی کرد و ابزارهای تحلیلی و نقشهنگاری مبتنی بر وب را میتوان بر روی هر دستگاهی در هر زمان، استفاده کرد و جنبش دادههای باز مجموعهای از مجموعه دادههای جمعیتی غنی و متنوع - در مقیاسهای مختلف از محلی تا جهانی - را در دستگاهها قرار داد.
ارسال نظر