به گزارش خبرنگار ایراسین، علیرضا پرنده مطلق، معاون فنی و مهندسی ساتبا در پنل تخصصی «چالشهای احداث نیروگاه تجدید پذیر در کشور» که در چهاردهمین دوره نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی برق به همت فولاد مبارکه برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر مسیر توسعه تجدید پذیرها در کشور سرعت گرفته اما باید بدانیم کمبودهایی از گذشته تا امروز گریبانگیر صنعت برق بوده و تبعات آن به صنعت و مردم عادی منتقل شده است.
وی افزود: رشد مورد انتظار ما بیش از اعدادی است که داریم به آن دست پیدا میکنیم اما با این حال در ماه گذشته ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر وارد مدار کردیم، در حالی که در سالهای گذشته این عدد در طول یک سال به دست میآمده است.
معاون فنی و مهندسی ساتبا تاکید کرد: توسعه تجدید پذیرها رشد پیدا کرده اما این سرعت سرعت مناسبی برای رفع ناترازیها و کمبودها نیست؛ باید راهکارهای موازی در کنار هم قرار گیرند تا بتوانیم به آینده کشور و آینده صنعت برق بیش از گذشته در رفع ناترازیها کمک کنیم و بالتبع انتظار داشته باشیم صنعت و مردم از آرامش بیشتری برخوردار باشند.
وی گفت: شرایط امروز حاصل تصمیمات دیروز است، ما نتوانستیم اقتصاد برق را درست تعریف کنیم و این اقتصاد نادرست ما را امروز به این شرایط رسانده است.
پرنده مطلق با بیان اینکه صنایع بیشترین انرژی را در کشور مصرف میکنند و از این رو بحث ناترازیها بیشترین آسیب را به آنها میزند، ادامه داد: باید بر روی اهرمهای کمک به تجدید پذیرها در صنایع کار کنیم و از مشوقها برای این زمینه استفاده کنیم.
وی تاکیدد کرد: فولاد مبارکه پیشروی صنعت برق تجدید پذیر در کشور است و نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی برق خورشیدی که در دستور کار دارد میتواند بزرگترین نیروگاه کشور باشد و آینده امیدوار کنندهای را برای خود فولاد متصور شود.
معاون فنی و مهندسی ساتبا اضافه کرد: باید بدانیم اگر نتوانیم برق را در زمانهای اوج مصرف تأمین کنیم، صنایع در بحثهای مدیریت بار فرصت تولید را از دست میدهند. این فرصت تولید از دست رفته میتواند دلیلی بر توسعه نیروگاههای تجدید پذیر در صنایع شود، فولاد مبارکه در این زمینه موضوع را به خوبی احساس کرده و امیدواریم هر چه زودتر از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه به طور کامل بهره برداری شود، بهره برداری کامل این پروژه محدودیتهایی دارد اما تلاش میکنیم در صنعت برق اگر محدودیتی در بحث انتقال فوق توزیع و توزیع باشد با راهکارهایی که در نظر داریم برطرف شود تا به دنبال آن دیگر صنعتگران نیز در زمینه تولید انرژی برق تجدید پذیر مشکلی نداشته باشند.
درخواست مجوز تولید ۴۰۰۰ مگاوات برق تجدید پذیر از سوی صنایع
وی با بیان اینکه صنایع کشور تاکنون درخواست تولید ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر را ارائه کر دهاند، گفت: مجوز همه این نیروگاهها صادر شده، بخشی از این ظرفیت وارد مدار شده و بخشی دیگر نیز تا پیک ۱۴۰۴ وارد مدار خواهد شد.
پرنده مطلق در خصوص خرید تضمینی برق تجدید پذیر نیز ابراز کرد: در این زمینه نگرانی وجود ندارد چرا که یا دولت این برق را میخرد و یا در تابلوی سبز بورس ارائه میشود.
تأمین مالی، زمین و تجهیزات چالش راهاندازی نیروگاه خورشیدی در ایران
همچنین حبیب پورحسینی، مدیرعامل شرکت نام آوران مهر صنعت فولاد نیز در ادامه این پنل با اشاره به تأمین سازههای خورشیدی به صورت ثابت و ردیاب در این شرکت اظهار کرد: باید توجه داشت که برای راهاندازی نیروگاه برق تجدید پذیر نیاز به زمین، اعتبار و تجهیزات خوب داریم.
وی گفت: وزارت نیرو در زمینه تأمین تجهیزات همکاری خوبی داشته و حتی جلوتر هم هست اما در حوزه تأمین زمین علی رغم بهبود شرایط در حال حاضر از سال گذشته اما همچنان این چالش وجود دارد.
مدیرعامل شرکت نام آوران مهر صنعت فولاد با اشاره به وجود زیرساختهای مناسب در داخل کشور چه در حوزه پیمانکاری و چه در حوزه تأمین تجهیزات برای راهاندازی نیروگاه برق تجدیدپذیر ابراز کرد: باید از این ظرفیتها استفاده شود اما در حوزه پایه کوبی تجهیزات در کشور دچار مشکل هستیم که باید برطرف شود.
وی ادامه داد: با توجه به رویکرد دولت در زمینه تجدیدپذیرها بازگشت سرمایههای ناشی از راهاندازی نیروگاه شرایط بهتری را پیدا کرده و تمایل به سرمایهگذاری در این بخش افزایش یافته است.
قدردانی از فولاد مبارکه به دلیل راهاندازی نیروگاه تجدیدپذیر ۶۰۰ مگاواتی
همچنین مجید ادیبان، مدیر فروش ایران ترانسفو نیز در این پنل اظهار کرد: از شرکت فولاد مبارکه به دلیل وظیفه اجتماعی که بر خود فرض دانسته و نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی را راهاندازی کرده، قدردانی میکنم.
وی افزود: شرکت ایران ترانسفو بزرگترین تولید کننده صنعت برق کشور است، از این رو ۲ ترانس ۸۰ را برای فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه در موعد مقرر تأمین کردیم و آمادگی برای تأمین ترانسفورهای ۱۲۵ را برای فاز بعدی نیز داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه متأسفانه اقتصاد درستی برای صنعت برق کشور تعریف نشده و از این رو مشکل و چالش اصلی صنعت برق کشور امروز نقدینگی است، گفت: درآمد حاصل از حوزه انرژی در بخشهای دیگر منتقل شده و از این رو زیرساختهای صنعت انرژی شامل احداث نیروگاههای فسیلی، گازی، سیکل ترکیبی، بخار و تجدید پذیر در سالهای گذشته آنطور که باید جلو نرفته است.
وی گفت: امروز از اصطلاح ناترازی استفاده میشود اما در واقع ما ناترازی بزرگ را در صنعت انرژی داریم، صنعت برق از صنایع پیشرو در کشور است، هر چند این صنعت جز صنایع رده اول محسوب میشود اما عدم تعریف صحیح مبانی، این صنعت را در زمینه منابع مالی دچار مشکل کرده است.
ادیبان تاکید کرد: اگر بحث مالی با روشهای مختلف حل شود، تولید کنندگان داخل کشور توانایی این را دارند که نیاز کشور را به شکل مناسب رفع کنند؛ حتی ما در کشور قابلیت تولید پنل خورشیدی داخلی را داریم که اگر عزم جدی باشد میتوان خطوط جدید تولید را با هزینههای اندک راه اندازی کرد.
وی اضافه کرد: هزینه راهاندازی نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی در حال حاضر خیلی بالاتر از نیروگاه فسیلی نیست، در این شرایط به جای اینکه اندک نقدینگی و سرمایهای که در کشور است را به سمت نیروگاه فسیلی ببریم به سمت تجدید پذیر سوق دهیم و مدیران در شرکت ساتبا باید در این زمینه سیاست گذاری درست داشته باشند.
مدیر فروش ایران ترانسفو با بیان اینکه راهاندازی نیروگاههای تجدید پذیر محلی باید در دستور کار باشد، گفت: نیروگاه که محلی شود خط انتقال و ترانس نمیخواهد از سویی سرعت احداث نیروگاههای خورشیدی سریعترین نیروگاههایی که است که میشود در کشور ایجاد کرد و میتوان بخشی از مشکلات را برطرف کرد.
وی ادامه داد: از سویی انتظار ما از سیاستگذاران کشور این است که به توانمندی تولید داخلی اعتماد کنند و در صورت تولید با کیفیت و با راندمان بالا از تولیدات داخلی استفاده کنند.
ارسال نظر