ابوالقاسم جابری، مدیر پروژه توسعه زیرساخت و سیستمهای اطلاعاتی شرکت فولاد و نورد سبا در شرکت ایریسا، در گفتگو با ایراسین در خصوص اهداف این پروژه اظهار کرد: این مجموعه تولیدی که در سال ۱۳۸۵ توسط شرکت فولاد مبارکه خریداری شده بود، به عنوان یکی از نواحی تولیدی این شرکت فعالیت میکرد. اما در سال ۱۴۰۲، به منظور توسعه ظرفیتها، افزایش بهرهوری و تولید محصولات کیفی، تصمیم بر این شد که این ناحیه تولیدی به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقل با نام شرکت فولاد و نورد سبا اصفهان و تحت مالکیت شرکت فولاد مبارکه تأسیس و ثبت شود.
جابری در ادامه به ابلاغ و تشکیل پروژههای لازم اشاره کرد و افزود: در پی این تصمیم و درخواست فوری شرکت فولاد مبارکه، دو پروژه بزرگ در شرکت ایریسا سازماندهی شد. پروژه اول با مأموریت طراحی، ساخت و راهاندازی مرکز داده شرکت فولاد و نورد سبا و پروژه دوم با مأموریت توسعه زیرساخت و سیستمهای اطلاعاتی و تفکیک و انتقال اطلاعات اختصاصی فولاد و نورد سبا تعریف شد.
اهداف و چالشهای پروژه
مدیر پروژه توسعه زیرساخت و سیستمهای اطلاعاتی شرکت فولاد و نورد سبا در شرکت ایریسا به اهداف پروژههای یاد شده اشاره و تصریح کرد: ایجاد زیرساخت و مرکز داده اختصاصی، زیرساخت نرمافزاری و پایگاه داده اختصاصی، و سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر فرآیندهای مدیریتی و عملیاتی شرکت فولاد مبارکه از اهم اهداف این پروژهها هستند.
وی همچنین به چالشهای پروژه از منظر فناوری و سیستمهای اطلاعاتی اشاره کرد و گفت: این نوع تفکیک سازمانی و استقلال شخصیت حقوقی، تجربهای جدید برای دو شرکت فولاد مبارکه و ایریسا محسوب میشود. همچنین، توسعه و استقرار سریع فرآیندهای کسبوکار و کارکردهای سیستمی که از سیستمهای اطلاعاتی فولاد مبارکه نسخهبرداری شده بودند، چالش دیگری بود که نیاز به بکارگیری ظرفیتهای کارشناسی و اجرایی شرکت ایریسا داشت. شناسایی و تفکیک اطلاعات اختصاصی و انتقال آنها به پایگاه داده اختصاصی شرکت فولاد و نورد سبا نیز از مهمترین چالشهای این پروژه بود.
مراحل و زمانبندی پروژه
جابری در خصوص مراحل اصلی پروژه گفت: فعالیتهای تفصیلی مرتبط با سیستمهای اطلاعاتی در چهارچوب مراحل اصلی تنظیم و زمانبندی شده است. این مراحل شامل ایجاد محیط اختصاصی برای مدیریت اطلاعات و محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل جدید، ایجاد زیرساخت و محیطهای توسعه و عملیاتی سیستمها، شناخت و تحلیل نیاز و تعیین محدوده سیستمها، نسخهبرداری از سیستمهای اطلاعاتی فولاد مبارکه و متناسبسازی با ساختارها و استراتژیهای بازرگانی شرکت فولاد و نورد سبا، و تدوین و اجرای سناریوهای لازم برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستمها است.
وی افزود: برخی از زیرسیستمها در حوزههای منابع انسانی، مدیریت خرید و مدیریت اقتصادی و مالی تا قبل از اسفندماه ۱۴۰۳ راهاندازی شده و بخش عمده زیرسیستمها در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ استقرار یافتند. زیرسیستم مدیریت کالا نیز در اولین ساعت کاری اول فروردین ۱۴۰۴ راهاندازی شد.
جابری به ارکان اجرایی پروژه اشاره کرد و افزود: در این پروژه بزرگ، مسئولان و عوامل اجرایی متعددی مشارکت داشتند که با عزم و اراده خود باعث موفقیت این پروژه شدند.
وی ضمن تشکر و قدردانی از آنان، ارکان تصمیمگیری و اجرایی را شامل کمیته راهبری استقلال شرکت فولاد و نورد سبا، مدیریت و کارکنان شرکت فولاد و نورد سبا، مدیریت و کارکنان شرکت ایریسا در حوزههای سیستمهای اطلاعاتی، اتوماسیون صنعتی و شبکه و زیرساخت و مشاوران شرکت تیدا عنوان کرد.
ارسال نظر