حبیب پورحسینی، مدیرعامل شرکت نام آوران مهر صنعت فولاد در بازدید از غرفه فولادمبارکه در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: ساخت سازه‌های نیروگاه خورشیدی در شرکت نام آوران مهر صنعت فولاد از نوع ردیاب و ثابت انجام می‌شود، پروژه ۶۰۰ مگاواتی فولادمبارکه به عنوان بزرگ‌ترین پروژه نیروگاه ردیاب خورشیدی در کشور است که ما این پروژه را در دستور کار داریم، این پروژه به دلیل الگوسازی فولاد مبارکه و ترند جهانی، به گسترش این نوع سازه‌ها در ایران کمک خواهد کرد، از سویی باید توجه داشت که در آمریکا، بیش از ۸۰ درصد نیروگاه‌های جدید از نوع ردیاب هستند.

اولین نیروگاه ۱۰ مگاواتی ردیاب در استان اصفهان و با همکاری شرکت نام آوران مهر صنعت فولاد انجام شد، همچنین نیروگاه ۳۰ مگاواتی شرکت ملی مس نیز با سازه ثابت ساخته شده و توسط هلدینگ متیل و فولاد مبارکه تأمین و ساخته شده است.

چالش‌های اصلی در این حوزه شامل سرمایه‌گذاری اولیه بالای نیروگاه‌های خورشیدی و مشکلات اقتصادی مرتبط با آن است. شاخص LCOE (هزینه انرژی تولید شده) نشان می‌دهد که با وجود هزینه‌های اولیه بالا، هزینه‌های بهره‌برداری نیروگاه‌های خورشیدی در طول زمان کمتر از سایر نیروگاه‌ها است. در سال ۲۰۲۳، بیش از ۸۰ درصد نیروگاه‌های جدید در دنیا از نوع تجدیدپذیر هستند.

چالش‌های دیگر شامل مشکلات مربوط به زمین و نیاز به تأمین منابع ملی است. نهادهای مختلف از جمله ریاست جمهوری و وزارتخانه‌ها در حال همکاری برای حل این مشکلات هستند. زمین‌خواری نیز یکی از چالش‌های موجود در این زمینه است که نیاز به مراقبت دارد. با این حال، به نظر می‌رسد که این چالش‌ها به تدریج در حال کاهش هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =