به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید درباره میزان تسهیلات پرداختی صندوق از ابتدای سال جاری تا کنون گفت: این صندوق از ابتدای سال جاری ۶۸ تفاهمنامه همکاری به مبلغ ۲۶۱,۷۷۲ میلیارد ریال با دستگاههای اجرایی ملی و استانی منعقد کرده است. هدف از این تفاهم نامهها کمک به رشد تولید، ایجاد اشتغال پایدار در کشور، توسعه فرصتهای شغلی و کاهش بیکاری، افزایش بهره وری و ارتقا سطح کسب و کارها است.
جعفر صفایی مزید ادامه داد: تعداد تسهیلات پرداختی تا پایان آذر ماه سال جاری حدود ۱۶.۲۷۹ فقره بوده است که مبلغ تسهیلات پرداختی تا پایان آذر ماه سال ۱۴۰۳ ۳۸.۴۴۱ میلیارد ریال میباشد. همچنین میزان اشتغالزایی در سال جاری تا کنون از سوی صندوق حدود ۲۵.۲۸۰ فرصت شغلی در قالب ایجاد و تثبیت شغل بوده است.
مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید در تشریح اهداف صندوق در حمایت از کسب و کارهای متوسط و کوچک، اظهار داشت: بنگاههای کوچک و متوسط نقش به سزایی در ایجاد فرصتهای شغلی، افزایش تولید و و به دنبال آن افزایش صادرات ایفا میکنند و یکی از عوامل مؤثر در رشد و شکوفایی اقتصاد هستند. از این رو در کشورهای مختلف توجه ویژهای بر ایجاد این بنگاهها و حمایت از آنها میشود.
صفایی مزید درباره اینکه تعهدات صندوق برای حمایت از طرحهای مختلف اشتغالزایی به صورت تفکیکی به چه صورت است گفت: تعداد ۹۸ فقره تفاهمنامه اشتغالزایی با مشارکت دستگاههای اجرایی ملی و استانی در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۲۷۸,۸۰۴ میلیارد ریال و همچنین تعداد ۶۸ تفاهمنامه اشتغالزایی با مشارکت دستگاههای اجرایی ملی و استانی تا پایان آذرماه سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۶۱,۷۷۲ میلیارد ریال در دستور کار است.
وی در ادامه گفت: حدود ۵۶ درصد از اشتغال کشورهای آسیا و اقیانوسیه و ۶۵ درصد از اشتغال اتحادیهی اروپا به کسب و کارهای متوسط و کوچک اختصاص دارد، سهم شاغلان این بنگاهها در کشورمان نیز چشمگیر است و بر اساس نتایج استخراجشده از طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران، سهم شاغلان بخش خصوصی در کارگاههای متوسط و کوچک، در سالهای اخیر حدود ۸۱ درصد بوده است.
مدیرعامل صندوق کار آفرینی گفت: در حال حاضر تنها نهاد تخصصی حمایت از این کسب و کارها در کشور، صندوق کارآفرینی امید است که یکی از اهداف و هدفگذاریهای مهم این صندوق حمایت از حدود ۴.۵ میلیون کارگاه خرد و کوچک با کمتر از ۵۰ نفر نیروی کار در کشور و رونق تولید آنها است. مقایسهی وضعیت SMEها در برخی کشورهای منطقهی آسیا و اقیانوسیه نشان میدهد که سهم SMEها اروپا در ارزش افزوده به بیش از ۵۰ درصد نیز میرسد. این در حالی است که با وجود افزایش قابل توجه ارزش افزودهی کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر کشور در سالهای اخیر، سهم کارگاههای صنعتی کوچک و متوسط کاهشی و تنها در حدود ۱۹ درصد بوده است. با مقایسهی آمارها میتوان اظهار داشت که برنامهی راهبردی بهمنظور توسعهی SMEها بر اساس سازوکارهای مالی شفاف و کارآمد بین دولت و فعالان اقتصادی کشور امری ضروری است.
وی تاکید کرد: متمرکز شدن برنامههای حمایتی از طریق معرفی کارآفرینان توسط دستگاههای اجرایی و جذب منابع دولتی و تلفیق آن با منابع مردمی بهعنوان دو بازوی خدمات مالی و فنی به موازات یکدیگر در دستور کار این صندوق قرار دارد.
صفایی مزید همچنین به سیاستهای حمایتی صندوق از شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و افزود : صندوق کارآفرینی امید به عنوان حلقه واسط بین شرکتهای دانش بنیان و دستگاههای اجرایی مرتبط و مشاغل خرد و کوچک عمل میکند .در حال حاضر تنها نهاد تخصصی حمایت از SMEها در کشور، صندوق کارآفرینی امید است که یکی از اهداف و هدفگذاریهای مهم این صندوق حمایت از حدود ۴.۵ میلیون کارگاه خرد و کوچک (کمتر از ۵۰ نفر کارکن) کشور و رونق تولید آنها است. بنا بر این، متمرکز شدن برنامههای حمایتی از طریق معرفی کارآفرینان توسط دستگاههای اجرایی و جذب منابع دولتی و تلفیق آن با منابع مردمی بهعنوان دو بازوی خدمات مالی و فنی به موازات یکدیگر در دستور کار این صندوق قرار دارد.
وی اقدامات صندوق در حمایت از شرکتهای دانش بنیان را ایجاد بازاریابی کسب و کاری جهت انتقال فناوریهای رایج در کشور به کسب و کارهای روستایی از طریق طرح روستای نوفن، شناسایی شرکتهای دانش بنیان و دارای محصولات فناورانه در ۲۷ استان و احصاء ۲۳۱ طرح به مبلغ ۶۵۵ میلیارد تومان تسهیلات، تعامل با پارکهای علم و فناوری جهت هم افزایی مالی به منظور حمایت از توسعه شرکتهای دانش بنیان، شناسایی ظرفیتهای انتقال فناوری به کسب و کارهای روستای بر اساس چالشها و مسائل پیش رو (مسئله محور) و کمک به شبکه سازی تولیدکنندگان عنوان کرد.
ارسال نظر