به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، مژگان رضازاده اظهار کرد: این طرح با هدف افزایش دانش زنان سالمند و کمک به آنها برای توانمند سازی تدوین شده است تا زنان سالمند با توانایی، دانش و آگاهی کامل نسبت به موضوع سالمندی، سیستمهای حمایتی، سیستمهای ارجاع و سایر موضوعاتی که مربوط به حوزه سالمندی باشد، بتوانند آموزشهای لازم را دریافت کنند.
وی ادامه داد: در این طرح ما آنها را شناسایی میکنیم و اگر نیاز به مداخلات اجتماعی از سمت ما وجود داشته باشد، اقدامات لازم را انجام میدهیم.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان یادآور شد: هدف دیگری که با اجرای این طرح دنبال خواهیم کرد این است که زنان سالمند فعال بیشتری داشته باشیم و بتوانیم جامعه را آماده پذیرش سالمندان با بهترین دسترسی به امکانات اجتماعی داشته باشیم.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه جمعیت کشور در حال تجربه کردن تغییراتی است که از جمله آنها این است که تغییرات جمعیتی به سمت سالمندی پیش میرود به این نحو که اکنون ایران با وجود اینکه جزو کشورهای جوان جهان محسوب میشود ولی در سالهای آینده با پدیده افزایش تعداد افراد سالمند مواجه میشود.
رضازاده خاطرنشان کرد: در بازه زمانی یک قرن از سال ۱۳۳۵ تا ۱۴۳۵ در کشور، تعداد سالمندان حدوداً ۲۴ برابر افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: بیشتر این تحولات و تغییرات را به طور محسوس ما از سال ۱۴۲۰ تجربه میکنیم یعنی پیشبینی میکنیم در سال ۱۴۲۵، ایران وارد فاز سالمند شدن جمعیت شود و تعداد سالمندان افزایش پیدا کند و در واقع تعداد افراد ۶۵ سال به بالاتر به طور چشمگیری افزایش پیدا میکند به طوری که پیش بینی میشود تقریباً در سال ۱۴۲۰، ۲۰ درصد جمعیت و در سال ۱۴۳۰، ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمند باشند.
بر اساس برآوردهای انجام شده در سال ۱۴۰۱، نزدیک به ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سالمند در ایران زندگی میکنند البته در این پیمایش، سن ۶۰ سال به عنوان آغاز سالمندی در نظر گرفته شده است.
همچنین براساس آمارهای رسمی بهزیستی در سال ۱۴۰۲ بیش از ۸۷۰ هزار نفر از سالمندان تحت پوشش بهزیستی هستند که بیش از ۷۵ هزار نفر از آنها زنان سالمند سرپرست خانوار هستند.
ارسال نظر