سبحانی جشنواره فولاد

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گفت: جا دارد با توجه به جایگاهی که صنعت فولاد کشور دارد یک روز را در تقویم به نام روز ملی فولاد ایران ثبت کنیم و پیشنهاد ما روز ۲۳ دی ماه، سالروز تأسیس فولاد مبارکه و ذوب آهن است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بهرام سبحانی رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در آئین افتتاحیه ششمین جشنواره ملی فولاد ایران اظهار کرد: صنعت فولاد علی رغم همه مشکلات و محدودیت‌ها تنها حوزه‌ای است که در سند چشم‌انداز که ۲۰ سال پیش تنظیم شده و در سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن برسد محقق شده است.

وی افزود: این در حالیست که دستگاه‌های دیگر به موازات وظایف خود را محقق نکرده‌اند و علی رغم ایجاد ۵۵ میلیون تن ظرفیت، بیش از ۳۳ میلیون تن نمی‌توانیم تولید داشته باشیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: در حال حاضر کشور ایران جز ۱۰ کشور تولید کننده برتر فولاد قرار دارد و با تولید ۳۵ میلیون تن رتبه هفتم را دارد و چنانچه ما کوچک‌ترین اقدام حمایتی داشته باشیم رتبه هفتم را کسب خواهیم کرد.

وی گفت: انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از هفت سال پیش بومی‌سازی را در راستای تأمین تجهیزات و قطعات با مواد مصرفی در دستور کار قرار داد، این اتفاق به دنبال تحریم‌ها به وجود آمد، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با راه‌اندازی جشنواره بومی‌سازی، تولیدکنندگان و سازندگان ماشین آلات و تجهیزات، مواد مصرفی، انواع روغن مورد نیاز خطوط تولید فولادی را با یک‌دیگر مرتبط ساخت تا جایی که به میزان قابل توجهی وابستگی به خارج قطع شد.

سبحانی با بیان اینکه جشنواره ملی فولاد ایران تاکنون خروجی‌های خوبی را داشته است، اضافه کرد: آخرین چیزی که باید در زنجیره سازی شود الکترود گرافیتی است که در شرکت نوین الکترود اردکان در حال محقق شدن است.

وی با بیان اینکه در ۵ جشنواره قبلی حدود ۴۰۰ تفاهم‌نامه بین شرکت‌های فولادی و تأمین کنندگان امضا شد، گفت: این تفاهم‌نامه ها ۱/۷ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی را به صورت سالانه به دنبال داشته است.

سبحانی ادامه داد: امسال نیز تفاهم نامه‌های تنظیم شده بین شرکت‌های فولادی و سازندگان به ارزش حدود ۷۰ میلیون یورو امضا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه جشنواره ملی فولاد ایران رفته رفته از رویکرد بومی‌سازی خود فراتر رفته و به سمت توسعه تکنولوژی فناوری و بومی‌سازی حرکت کرده است، ادامه داد: توسعه تکنولوژی در دستور کار است و بیشتر سعی داریم تمرکز و طرح‌های فناورانه داشته باشیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به رونمایی از اطلس ملی فولاد ایران گفت: آمار مستندی از تولید فولاد در ایران نداشتیم و عدم توازن را در زنجیره شاهد بودیم از این رو تدوین این اطلس‌ها در دستور کار قرار داریم تا مشخص شود هر نقطه از کشور چه ظرفیتی دارد و به چه منابعی نیازمند است.

وی همچنین در خصوص سامانه «کار لینک» ابراز کرد: کار لینک طرح جامع اطلاعاتی است که همه تولید کنندگان و مصرف کنندگان بتوانند نیازها و توانمندی‌های خود را در همه زمینه‌ها ارائه دهند این سامانه علاوه بر فولاد برای نفت، پتروشیمی، نیروگاه و غیره نیز کاربرد دارد.

سبحانی با بیان اینکه صنعت فولاد امروز ۱۶ درصد صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داده است، گفت: چنانچه محدودیت‌های مانند تحریم‌ها و مشکلاتی که در ارسال محصولات و نقل و انتقال پول نبود این میزان افزایش می‌یافت.

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی در صنعت فولاد چالش بزرگی است، افزود: کل زنجیره فولاد روزانه ۳۵ میلیون متر مکعب و نهایت ۴۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف می‌کند که این میزان حدود ۵ درصد از گاز کشور است، این برای ما سوال است که چرا صنعت فولاد با میزان بالای اشتغال و ارزآوری باید محدودیت تأمین انرژی داشته باشد.

سبحانی در ادامه با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران نیز تصریح کرد: در نمایشگاه امسال ۱۲۸ شرکت سازنده قطعاً و تجهیزات شرکت کرده‌اند، نمایشگاه دارای ۵۸۰۰ متر مربع زیر بنا است و نیمی از این شرکت‌ها شرکت‌های دانش بنیان هستند.

وی در ادامه خواستار ثبت یک روز به نام روز ملی فولاد ایران در تقویم کشور شد و گفت: جا دارد با توجه به جایگاهی که صنعت فولاد کشور دارد و توسعه‌ای که در این زمینه صورت گرفته و جایگاه دهم تولید کننده فولاد جهان را از آن خود کرده است، یک روز را در تقویم به نام روز ملی فولاد ایران ثبت کنید، در این زمینه ۲۳ دی ماه که سال روز تأسیس فولاد مبارکه و ذوب آهن بوده، مناسبت خوبی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =