به گزارش خبرنگار ایراسین، در پنل تخصصی «درس آموختههای فرایند بومیسازی یا شیرهای گازی» در ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران، کارشناسان و مدیران شرکت فولاد مبارکه و شرکت آریا فرسان به تشریح چالشها و دستاوردهای بومیسازی شیرهای گازی پرداختند و بر اهمیت این پروژه در کاهش هزینهها و افزایش ایمنی تأکید کردند.
سعادت رادی، کارشناس بومی سازی شرکت فولاد مبارکه در این پنل اظهار کرد: «چالش انتخاب سازنده شیرهای گازی در سالهای گذشته برای ما بسیار قابل توجه بود. در گام اول، تیم بومیسازی را تشکیل دادیم و نیازها و چالشها را مشخص کردیم. توانستیم چند سازنده بزرگ کشور را شناسایی و آنها را برای تولید این شیرها تشویق کنیم.»
وی افزود: «شیر گازی یک شیر خاص بود و بحث تست و عملکرد آن بسیار حائز اهمیت بود. این شیر در محلهای حساسی نصب میشد و در صورت بروز مشکل، هزینههای جانی و مالی زیادی به همراه داشت. به همین دلیل، شرکت آریا فرسان شبیهسازی را از خط ما اجرا کرد که برای ما بسیار کمککننده بود.»
مجید امینی، مدیرعامل شرکت آریا فرسان اسپادانا نیز در ادامه گفت: «نیاز دو طرفه ما و فولاد مبارکه ما را به مبحث تولید شیرهای گازی وارد کرد. فرایند تولید به خوبی انجام شد و گام اول بومیسازی تا ساخت یک سال طول کشید که در ادامه این زمان کمتر شد.»
وی در ادامه به چالشهای شبیهسازی اشاره کرد و گفت: «شبیهسازی تست در محل کار بسیار مشکل بود. دو مورد شبیهسازی برای تولید این شیرها انجام شد که شامل شبیهسازی نرمافزاری و تستهای مطمئن بود. شرایط محیطی را ایجاد کردیم و تستها را در دادههای ۶۰ اینچ به بالا انجام دادیم.»
مدیرعامل شرکت آریا فرسان اسپادانا همچنین به بهینهسازیهای انجام شده اشاره کرد و گفت: «شرایط جدیدی نسبت به طراحی اولیه سایت داشتیم و تغییراتی در ساختار شیر ایجاد کردیم. سیستم آببندی را تغییر دادیم و سعی کردیم بحثهای اپراتوری انسانی را به حداقل برسانیم.»
محمد مهدی ثابت قدم، سرپرست تعمیرات احیا مستقیم شرکت فولاد مبارکه نیز در این پنل گفت: «بومیسازی شیرهای گازی برای ما بسیار حائز اهمیت بود و اجرای این پروژه میلیاردها تومان آورده مالی داشت. سرعت عمل در راهاندازی تجهیزات پس از تعمیرات برای ما بسیار مهم است.»
این پنل تخصصی نشاندهنده عزم و اراده شرکتهای ایرانی در راستای بومیسازی فناوریهای کلیدی و افزایش ایمنی در صنعت فولاد است.
ارسال نظر