شاخص دلار

بازارهای مالی از بازار سهام گرفته تا رمزارزها، کامودیتی‌ها و ارزش ارز کشورهای توسعه یافته در مقابل دلار طی دو هفته ابتدایی از سال ۲۰۲۵ به شدت ریزشی شدند. دلیل این اتفاق افزایش شدید شاخص دلار بود، با این حال پیش‌بینی می‌شود روند صعودی شاخص دلار با آغاز دولت جدید آمریکا متوقف شود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، شاخص دلار طی دو هفته ابتدایی از سال ۲۰۲۵ به محدوده ۱۱۰ واحد صعوی کرد، این بیشترین مقدار شاخص دلار از نوامبر ۲۰۲۳ است. اگرچه روند صعودی شاخص دلار از اواخر ماه اکتبر آغاز شد ولی در هفته‌های گذشته موفق به عبور از محدوده کلیدی ۱۰۷ واحد شد و اکنون تا ۱۱۳ واحد مانع بزرگ دیگری ندارد. افزایش شاخص دلار در هفته‌های اخیر منجر به کاهش شدید ارزش سایر ارزها و همچنان کامودیتی‌ها شد.

شاخص یورو به دلار با کاهش به سطح کمتر از ۱.۰۲ به پایین‌ترین مقدار از نوامبر ۲۰۲۲ رسید و ارزش پوند به دلار نیز تا ۱.۲۱ ریزشی شد، در واقع ارزش ارز بیشتر کشورهای توسعه یافته در مقابل دلار ریزش سنگینی به ثبت رساند. بلومبرگ در گزارشی نوشت تریدرهای آپشن کاهش بیشتر ارزش پوند در مقابل دلار را پیش‌بینی می‌کنند.

افزایش شاخص دلار خبر بدی برای بازار رمزارزها و کامودیتی‌ها است. طی روزهای اخیر در بازار رمزارزها بیت‌کوین پس از ترک کانال ۱۰۰ هزار دلار تا کانال ۸۹ هزار دلار نیز ریخت. از طرفی شاخص‌های بازار سهام مانند داوجونز و نزدک نیز کاهشی شدند. شاخص نزدک ۳.۴۶ درصد و داوجونز ۱.۶۹ درصد از ارزش خود را طی دو هفته از دست دادند. اگر چه عوامل متعددی در کاهش قیمت‌ها در بازار سهام مؤثر است ولی به طور کلی بازار سهام در بیشتر کشورهای جهان سال ۲۰۲۵ را ریزشی آغاز کرد. بازار سهام چین از ابتدای سال ۲۰۲۵ تا کنون بدترین بازدهی خود از سال ۲۰۱۶ را به ثبت رساند.

حال زار بازارهای جهانی در دو هفته ابتدای ۲۰۲۵

اوراق خزانه ۱۰ ساله در ایالات متحده به ششمین سال از سومین روند نزولی اوراق قرضه در طول ۲۴۰ سال گذشته وارد شد. بازارهای نزولی قبلی به ترتیب ۲۱ سال و ۳۵ سال طول کشید و ادامه این شرایط کار را برای شاخص دلار و بازارهای مالی دشوارتر می‌کند. اگرچه بررسی‌ها نشان می‌دهد رشد شاخص دلار و کاهش ارزش سهام در هفته‌های اخیر بیشتر به دلیل کاهش عرضه جهانی بوده است.

حال زار بازارهای جهانی در دو هفته ابتدای ۲۰۲۵

عرضه جهانی پول به تازگی کاهش ۴.۲ تریلیون دلاری را به ثبت رسانده است. ادامه این شرایط در هفته‌های آینده به معنای کاهش بیشتر قیمت سهام، کامودیتی‌ها و رمزارزهاست و از طرفی باید انتظار داشت ارزش ارزهای مختلف ریزش بیشتری نسبت به دلار به ثبت برسانند با این حال تحلیل‌گران معتقدند آغاز به کار رئیس‌جمهور جدید آمریکا این شرایط را تغییر خواهد داد.

شاخص دلار در دور اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز در ابتدا صعودی شد و سپس یک دوره کاهشی بلندمدت را پشت سر گذاشت. رفتار شاخص دلار در هفته‌های گذشته شبیه هفته‌های پیش از آغاز دور اول ریاست جمهوری ترامپ است.

حال زار بازارهای جهانی در دو هفته ابتدای ۲۰۲۵

آیا شاخص دلار دوباره ریزشی خواهد شد؟ تحلیل گران نظرات متفاوتی در پاسخ به این سوال دارند ولی افراد بسیاری معتقدند سیاست‌های اقتصادی دولت جدید آمریکا در جهت کاهش شاخص دلار است و این شاید خبر خوبی برای سایر ارزها و بازارهای مالی باشد. به هرحال بازارهای مالی سال ۲۰۲۵ را با ریزش‌های سنگینی آغاز کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =