به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، علی رسولیان اظهار کرد: انعقاد قرارداد عملیات اکتشافی معادن سنگ آهن در خواف، بر اساس تفاهم نامهای با پیگیری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) حاصل شده است.
وی ادامه داد: این اکتشافهای معدنی در مرحله نخست در پهنه معدنی سنگان خواف شامل شهرستانهای خواف، تایباد، تربت جام، باخزر، فریمان، زاوه و رشتخوار و مرحله بعدی در شهرستان کاشمر انجام میشود.
مجری طرح منطقهای اکتشافهای معدنی خراسان رضوی بیان کرد: طبق مناقصه برگزار شده، شرکت خدمات اکتشافی کشور برنده بزرگترین اکتشافهای معدنی خراسان رضوی شد، و اولویتهای اکتشافی توسط ایمیدرو مشخص و بزودی آغاز میشود.
وی تصریح کرد: در این راستا اکتشاف مواد معدنی «متال» و به خصوص سنگ آهن انجام خواهد شد.
رسولیان با بیان اینکه ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در استان خراسان رضوی واقع است، گفت: برای تکمیل زنجیره فولاد، یک شرکت مطالعاتی در این راستا فعال است تا ظرفیتهای سنگ آهن و فولادسازی در استانهای شرق کشور شناسایی شود.
یادآور میشود، با هدف استفاده از ظرفیتهای موجود در مجتمع سنگآهن سنگان خواف، طرح اکتشاف خراسانرضوی و شمالی به مرکزیت مشهد با پیگیریهای سازمان ایمیدرو در سال جاری تصویب و علی رسولیان، مدیر مجتمع سنگآهن سنگان از سوی ایمیدرو به عنوان مجری طرح منطقهای اکتشافی معادن استانهای خراسانهای رضوی و شمالی منصوب شد.
این طرح، بهعنوان یکی از مراکز اکتشافی ایمیدرو و با همکاری مدیریت اکتشاف، فعالیتهای اجرایی خود را پیگیری و اجرا خواهد کرد.
در همین راستا، کمیتهای با عنوان «کمیته راهبری اکتشاف طرح خراسان رضوی و شمالی» با حضور کارشناسان و افراد صاحبنظر در حوزه اکتشاف استان تشکیل شد.
مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تأمینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگ آهن امکان فعالیتهای معدن کاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدن کاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
ارسال نظر