به گزارش خبرنگار ایراسین، بورس، سکه و دلار طی ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ بازدهی مثبتی برای سرمایهگذاران به همراه داشتند. شاخص کل بورس در این بازه زمانی با رشد ۲۷.۶ درصدی از محدوده ۲ میلیون و ۱۹۵ هزار واحد به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد رسید، سکه امامی با رشد ۸۸.۶۴ درصدی از کانال ۲۹ میلیون تومان تا کانال ۵۶ میلیون تومان رشد کرد و دلار در بازار غیررسمی با افزایش ۳۲.۶۰ درصدی از محدوده ۶۰ هزار تومان تا کانال ۸۰ هزار پیشروی کرد. روند صعودی قیمتها در بازار سرمایه، بازار طلا و بازار ارز طی ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری همبستگی بالایی داشتند.
سکه و دلار در فروردینماه سقف تاریخی جدیدی به ثبت رساندند و سپس همراه با بورس بر مدار نزول قرار گرفتند تا اینکه هر سه به طور تقریبی از مهر و آبان روند صعودی جدید خود را آغاز کردند. اگرچه سکه و طلا با توجه به افزایش قیمتها در بازارهای جهانی روند صعودی را زودتر از بازارهای موازی آغاز کرد و بارها سقف تاریخی خود را شکست.
قیمت سکه با وجود عرضههای سنگین توسط بانک مرکزی در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ بارها سقف تاریخی خود را پشت سر گذاشت. بالاترین سقف قیمتی سکه در محدوده ۵۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در تاریخ ۸ دی ماه به ثبت رسید و سپس قیمت سکه امامی کاهشی شد. افزایش بیش از ۳۰ درصدی انس طلا در بازارهای جهانی طی سال ۲۰۲۴ بازدهی طلا و سکه در سال ۱۴۰۳ را برای سرمایهگذاران به اعداد و ارقام نجومی رساند.
قیمتها در بازار غیررسمی ارز نیز از اوایل مهرماه روند صعودی قوی را آغاز کرد و آبان ماه موفق به شکست سقف تاریخی خود شد. منابع مختلف سقف قیمتی دلار را در حوالی ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام میکنند. برخی مدعیاند سقف قیمتی دلار در تاریخ ۲۲ دیماه به ثبت رسید و بعضی از منابع اعلام قیمت سقف قیمتی دلار را در تاریخ ۱۰ دیماه اعلام میکنند. به هر حال روند شدید صعودی قیمت دلار در دیماه متوقف شد. همین شرایط برای بازار سرمایه و شاخص کل بورس نیز قابل مشاهده است.
شاخص کل بورس تا اواسط آبان ماه بازدهی منفی داشت ولی پس از آن در یک رالی صعودی قرار گرفت و سقف تاریخی خود را شکست. شاخص کل به فاصله کمتر از ۵۰ هزار واحد تا سقف ۳ میلیونی رسید ولی با افزایش عرضهها در نیمه دوم دیماه مواجه شد. شاخص کل بورس سقف تاریخی خود را در تاریخ ۲۲ دیماه و در محدوده ۲ میلیون و ۹۱۰ هزار واحد به ثبت رساند و سپس کاهشی شد. بورس طی سال ۱۴۰۳ نسبت به بسیاری از بازارهای موازی بازدهی مثبت کمتری داشت. بر ادعای کارشناسان بازدهی دو بازار خودرو و مسکن طی ۱۰ ماه اول سال یا مثبت نبود و یا کمتر از شاخص کل بورس است. از طرفی بیتکوین در این بازه زمانی بازدهی به مراتب بالاتر از بازارهای موازی داشت.
طی ۱۰ ماه ابتدایی از سال ۱۴۰۳ بیتکوین نسبت به دلار بیش از ۶۳ درصد و نسبت به ریال حدود ۱۲۰ درصد بازدهی به ثبت رساند. سایر رمزارزها نیز بازدهی مثبتی برای سرمایهگذاران به ثبت رساندند ولی درصد بازدهی آنها متفاوت است.
ارسال نظر