صالحی امیری

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه توسعه گردشگری با رویکرد تحول در مرزها یکی از سیاست‌های کلیدی این وزارتخانه است، گفت: مذاکره‌هایی با کشورهای آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، عراق و تاجیکستان برای تسهیل در ورود گردشگران به استان‌های مرزی کشور انجام شده است که می‌تواند موجب تحول و رونق مناطق مرزی شود.

به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا، سیدرضا صالحی امیری امروز در شورای اداری شوش با اشاره به اهمیت بهره گیری از ظرفیت بازارچه‌های مرزی برای تحول در مناطق مرزی کشور گفت: سالانه ۷.۵ میلیون گردشگر مذهبی از ایران به عراق اعزام و حدود سه میلیون زائر عراقی در کشور پذیرش می‌شود که ورود گردشگران عراقی به ایران با رایزنی‌های انجام شده افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه هر گردشگر موجب ایجاد ۱۰۰ فرصت شغلی می‌شود، افزود: توافق با دولت عراق برای ورود گردشگران عراقی با خودرو به ایران انجام شده است که می‌تواند موجب تحول در خوزستان و شهرستان‌های مرزی استان از جمله شوش شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه وابستگی شخصی به شوش دارم، گفت: حضور در شوش علاوه بر وظیفه دولتی و به نمایندگی از رئیس جمهور، ناشی از دل بستگی شخصی من به این سرزمین و جغرافیا است.

وی با تاکید بر اینکه شوش باید یک بار دیگر به مردم ایران اسلامی و جهانیان معرفی شود، ادامه داد: اگر این گرد و غبار کنار رفته و چهره واقعی شوش در لایه‌های زیرین این جغرافیا خارج شود، موجب حیرت جهانیان و غرور ایرانیان می‌شود.

صالحی امیری شوش را هویت ایران اسلامی دانست و اظهار کرد: شوش، شهری با تعدادی ساختمان نیست بلکه بخشی از هویت و تمدن ایران اسلامی است و هرچه در این جغرافیا در لایه‌های زیرین کاوش شود رمز و راز تمدن ایرانیان بیش از پیش نمایان می‌شود.

وی شوش را سرزمین رازهای تاریخی دانست و افزود: بیش از یک قرن پیش، کاوشگران غربی از کشورهای مختلف در شوش حضور یافتند که این نشان از شهره جهانی این جغرافیای تمدن ساز است.

ظرفیت‌های بی بدیل شوش به خوبی استفاده نشده است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه ایران زمین به شوش می‌بالد و افتخار می‌کند، گفت: عقب ماندگی‌های شوش ناشی از ناآگاهی از تمدن غنی نهفته در این منطقه است و باید این تمدن گوهربار به فرزندان و دانش آموزان کشور معرفی شود.

وی تاکید کرد: اگر شوش در هر یک از کشورهای دنیا بود به مرکزی برای معیشت، درآمد، تولید، هویت، اشتغال و گردشگری تبدیل می‌شود که ما به خوبی از این ظرفیت استفاده نکرده‌ایم.

صالحی امیری با بیان اینکه هر نوع حفاری در شوش منجر به کشف لایه‌های مختلف تمدنی می‌شود، ادامه داد: وجود ۳۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی در شوش نشان از ظرفیت‌های عظیم این جغرافیا است.

وی با ابراز تأسف از معرفی نشدن تصویر زیبای شوش به نسل جوان، ایرانیان و جهانیان گفت: همه دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ای کشور باید در معرفی شوش به عنوان مهد تمدن جهان اهتمام داشته باشند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مهاجرت جوانان ایرانی به کشورهای دیگر را ناشی از ناآگاهی آنها از ظرفیت‌های تمدنی و هویتی و ضعف در معرفی این داشته‌های غنی تاریخی دانست و بیان کرد: شوش نه تنها متعلق به ایران بلکه متعلق به کل جهانیان است.

صالحی امیری با بیان اینکه شوش نماد وفاق ملی نه تنها در امروز بلکه از چند هزار سال قبل است، گفت: تعارض بین ایرانیت و اسلامیت نادرست و جعلی است و در هیچ دوره‌ای از تاریخ ایرانیت و اسلامیت در تعارض با هم نبوده است.

وی با بیان اینکه از سفر رئیس جمهور به خوزستان برای جهش در وضعیت شوش استفاده می‌شود، افزود: مردم شوش حق بسیاری به گردن نظام و انقلاب دارند و مسؤولان در این زمینه وظیفه خدمت به مردم و گره گشایی از مسائل را دارند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه شعار وفاق در شوش معنا شده است، گفت: وفاق با عدالت معنا پیدا می‌کند و عدالت جز با توزیع عادلانه ثروت، قدرت و منزلت در زندگی اجتماعی محقق نمی‌شود.

صالحی امیری با تاکید بر اینکه می‌توان با وفاقی که در کشور و شهرستان شوش ایجاد شده به گره گشایی از مسائل امید داشت، بیان کرد: وفاق به معنی عبور از حاشیه‌ها و حرکت در متن و گره گشایی از مسائل مردم بوده و راهبرد دولت چهاردهم پرهیز از حواشی و تلاش شبانه روزی برای گره گشایی از مسائل است.

وی حضور مستمر در استان‌ها و مناطق محروم را یکی از راهبردها وبا وردهای اساسی دولت چهاردهم دانست و افزود: شوش شایسته بهترین ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و منابع برای توسعه است و اگر این ظرفیت بزرگ تمدنی با معرفی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری همراه شود، شاهد حضور انبوهی از گردشگران داخلی و بین المللی خواهد بود.

اراده دولت چهاردهم توسعه همه جانبه شوش است

صالحی امیری با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های گردشگری شوش باید به عنوان اولویت دنبال شود، گفت: احداث هتل‌های بزرگ یکی از نیازهای توسعه گردشگری در شوش است.

وی با تاکید بر اینکه شوش باید آماده جهش در جذب گردشگر ملی و بین المللی شود، افزود: به عنوان وزیر گردشگری قول می‌دهم همه نوع حمایت برای رساندن شوش به جایگاه واقعی آن را انجام دهم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه اراده دولت چهاردهم توسعه همه جانبه شوش است، اظهار کرد: مجموعه مسائل شوش در هیأت دولت بررسی می‌شود که امیدواریم جمع بندی سفر رئیس جمهور به خوزستان منجر به جهش در معیشت، اشتغال و توسعه زیرساخت‌های گردشگری این شهرستان باشد.

شورای عالی ثبت برای بررسی و بازنگری حریم و عرصه میراث فرهنگی شوش اعزام می‌شود

صالحی امیری با بیان اینکه شوش شهری جهانی و دارای ۲ اثر ثبت جهانی است، گفت: این موضوع موجب شده تا هرگونه تغییر در سازه شوش با نیازمند هماهنگی با یونسکو باشد.

وی افزود: شورای عالی ثبت برای بررسی و بازنگری حریم و عرصه میراث فرهنگی شوش برای گره گشایی از مسائل این شهر با رعایت حفظ و حراست از این منابع تاریخی، به زودی به این شهرستان اعزام می‌شود تا با کار کارشناسی هم از مسائل مردم گره گشایی و هم از این آثار تاریخی به دقت حراست شود.

سرمایه گذاران کشور به شوش دعوت می‌شوند

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر ضرورت آماده سازی بسته‌های سرمایه گذاری در شوش بیان کرد: همایش ملی فرصت‌های سرمایه گذاری در شوش باید به طور سالانه برگزار شود و در این راستا تلاش وزارت گردشگری تشویق سرمایه گذاران از سراسر کشور به سرمایه گذاری در این شهرستان است.

وی افزود: بسته‌های مطالعه شده سرمایه گذاری در شوش باید آماده باشد تا با ورود سرمایه گذاران و ارائه این بسته‌های مطالعاتی، زمینه جذب سرمایه گذاران به این شهرستان وجود داشته باشد.

همزمان با سفر رئیس جمهور به خوزستان، ۱۰ وزیر و معاون رئیس جمهور نیز به نمایندگی از رئیس جمهور در شهرهای مختلف خوزستان حاضر شده‌اند و ضمن بازدید و نشست‌های مختلف، افتتاح طرح‌های مختلف را در دستور کار دارند.

شوش از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.

پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپه‌های آکروپول و قلعه فرانسوی‌ها است.

باستان‌شناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوش‌ها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، ۴۰۰ هکتار از این محوطه را به‌عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند، اما در بررسی‌های باستان‌شناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به‌اضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.

محوطه باستانی شوشو معبد چغازنبیل دو اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر دو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند. وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =