• ۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
  • کد خبر: 68444
  • readingTime: ۴ دقیقه
کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: قدرت تشکل‌ها می‌تواند مشکلات بخش کشاورزی را حل کند اما آنچه امروز ضرورت دارد حل مشکل بعد از تولید است چه در قالب خام‌فروشی و یا در حوزه بازار باید حل شود.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، محمدرضا طلایی شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیر سابق و جدید تعاون روستایی فارس اظهار کرد: تعاون روستایی متشکل از نهادهای اداری و مردمی است که افراد در آن کار اجرایی نمی‌کنند بلکه برای نمایندگان کشاورزان کار تسهیلگری می‌کنند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور ادامه داد: حدود ۱۱ هزار پست سازمانی و ۶ هزار پرسنل داریم اما از ۹ هزار تشکل شهرستانی، استانی و ملی بهره می‌بریم که بیش از ۷۰ درصد بخش کشاورزی دست آنهاست؛ همچنین نزدیک به ۲۰۰ همت اعتبارات نقدینگی، سرمایه‌ای و مولدی در این بخش وجود دارد.

او بر اهمیت نظارت و تسهیلگری در بخش تشکل‌ها تأکید کرد و با بیان اینکه بخش کشاورزی به ویژه تشکل‌ها در برنامه هفتم به خوبی دیده شده است؛ گفت: در بخش کشاورزی سه مرحله قبل از تولید، تولید و بعد از تولید پایه‌گذاری می‌شود؛ عملکرد استان فارس نشان می‌دهد این استان در تولید موفق است و رکوردها و کشاورزان بسیار خوبی دارد اما اگر مشکلی در استان باشد این مشکل مربوط به قبل و بعد از تولید است.

طلایی حل مشکل قبل و بعد از تولید را وظیفه تعاون روستایی و تشکل‌ها دانست و افزود: تعاون روستایی از همان زمان تشکیل با هدف تأمین نیاز کشاورزان فعالیت‌های خود را آغاز کرد؛ خرد شدن اراضی کشاورزی که امروز گریبانگیر ماست با اعمال سیاست‌های خارجی به این بخش اتفاق افتاد اما تعاون روستایی آمد که این نهاده‌ها را تأمین کند.

معاون وزیر کشاورزی با بیان اینکه امروز تعاون روستایی ۸۵ درصد کود کشور را به دست کشاورزان می‌رساند، گفت: وزیر جهاد کشاورزی که از بدنه و از جنس بخش کشاورزی است اعتقاد بسیاری به تشکل‌ها دارد و معتقد است که قدرت تشکل می‌تواند مشکلات بخش کشاورزی را حل کند اما آنچه امروز ضرورت دارد حل مشکلات بعد از تولید است؛ مشکلات بعد از تولید چه در قالب خام‌فروشی و چه در حوزه بازار باید حل شود.

او با اشاره به اینکه استان فارس خام فروشی بالایی دارد، ادامه داد: هر جا در تکمیل این زنجیره بخش خصوصی ورود نمی‌کند ما وارد خواهیم شد؛ باید با مشارکت پیش برویم؛ اگر استان ۵۰ درصد کمک کند، ما هم ۵۰ درصد کمک می‌کنیم چراکه یک سری اعتبارات مربوط به اعتبارات استانی است‌.

طلایی اضافه کرد: اگر جایی از زنجیره در سطح ملی باشد آمادگی داریم که تشکل ملی را سوق دهیم تا سرمایه‌گذاری کند و زنجیره را تکمیل کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید فاصله مزرعه تا سفره کاهش یابد، افزود: قول داده‌ام تا پایان دولت سه هزار فروشگاه و روستا بازار را تحویل دهم که سهم استان فارس ۷۰ روستا بازار است؛ باید تا پایان سال حداقل یک سوم آن انجام شود.

او ادامه داد: تعاون روستایی باید مکان و غرقه را آماده کند تا تولید کننده محصولش را در قالب تشکل ارائه دهد؛ در حال حاضر سه واسطه و دلال در حوزه تولیدات کشاورزی داریم؛ باید نقشمان را در این قضیه بازی کنیم؛ در برنامه هفتم در قانون صراحتاً اعلام شده که استانداری باید شهرداری را مجاب کند تا اراضی و مجوز را در بهترین نقطه شهر در اختیار تعاون روستایی بگذارد و تعاون روستایی در این نقاط غرفه‌ها را ایجاد کند و در اختیار کشاورزان بگذارد.

طلایی اضافه کرد: باید پیگیری شود تا این کار هم در تأمین محصول و هم سرمایه‌گذاری انجام شود؛ باید محصول را توسط تشکل‌ها مستقیم به دست مصرف کننده برسانیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نگاه ما در تعاون روستایی درآمد نیست بلکه درصدد هستیم هزینه کشاورز را کاهش و سودش را افزایش دهیم؛ با افزایش قیمت نمی‌توانیم با دنیا رقابت کنیم بلکه با کاهش هزینه می‌توانیم با دیگر کشورها رقابت کنیم لذا باید هزینه تولید را پایین آوریم.

او با بیان اینکه مولدسازی در سازمان تعاون روستایی در حد صفر است، گفت: باید در مولدسازی مجوز و تسهیلات داده شود؛ من هر تصمیمی که استان بگیرد آمادگی حمایت در این زمینه را دارم؛ اما باید از توان استان استفاده شود؛ در حال حاضر بهترین املاک در استان وجود دارد؛ اگر استان تصمیم به فروش با تغییر کاربری دارد باید در مسیر همین سیاست‌ها حرکت کنیم.

طلایی با بیان اینکه امسال پنج همت مولدسازی در برنامه تعریف شده، گفت: اگر استان فارس از این فرصت استفاده نکند استان‌های دیگر استفاده می‌کنند.

او ادامه داد: اعتبارات هم در دو بخش تعریف شده که بخش اعظم آن در تنظیم بازار و در بحث تشکل است؛ این در حالیست که برای تعاون روستایی با اعتبارات ۲ یا سه همت هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تسهیلات باید در قالب بازار به استان فارس اختصاص یابد گفت: نباید محصول روی دست کشاورز بماند؛ البته محصولات اساسی که تکلیف می‌شود جای خود دارد اما محصولات کشاورزان باید توسط تعاون روستایی خریداری شود.

او بر ضرورت راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی در منطقه آزاد تأکید کرد و گفت: اگر پایانه‌های صادراتی احداث نشود محصولات به فروش نمی‌رسد؛ بدون شک پایانه‌های صادراتی درآمدزاست و کمک شایانی به اقتصاد استان‌ها می‌کند.

طلایی با بیان اینکه ملاک فعالیت در تعاون روستایی پس از اخلاق، کار است، گفت: تشکل‌هایی موفق‌اند که اخلاق مدار هستند چراکه اخلاق اعتماد می‌آورد و اعتماد کار را بدون دغدغه پیش می‌برد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در بحث مسکن و تغییر وضعیت کارکنان تعاون روستایی هم پیگیری‌های لازم در حال انجام است.

او با اشاره به نیروی انسانی تعاون روستایی، سرمایه این مجموعه به شمار می‌رود، افزود: درصدد هستیم شرایطی فراهم کنیم تا سقف صادرات و واردات تشکل‌ها برداشته شود.

وی با بیان اینکه کارهای ارزشمندی در تعاون روستایی فارس انجام شده، گفت: سفرهای استانی برای من بسیار ارزشمند است چراکه معتقدم دستاوردهای این سفرها می‌تواند برای استان‌ها به عنوان تجربه به کار گرفته شود.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: استان فارس، استان کشاورزی است و بخش اعظمی از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده؛ این استان استانی چهار فصل به شمار می‌رود و از مدیران و کشاورزان زبده‌ای که در وزارت جهاد کشاورزی تأثیرگذار بوده و هستند بهره می‌برد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =