تولید سیمان

آخرین صورت مالی تولیدکنندگان داخلی سیمان از رشد سود خالص آنها طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر می‌دهد و با توجه به شکست سقف‌های قیمتی در معاملات بورس کالا طی دی ماه، انتظار می‌رود روند سودآوری سیمانی‌ها در ۳ ماه پایانی سال نیز ادامه‌دار باشد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، سال ۱۴۰۳ برای تولیدکنندگان داخلی سیمان پرفروش آغاز شد و همزمان به نزدیک شدن به تابستان قیمت سیمان افزایش یافت تا درآمد سیمانی‌ها نیز صعودی شود. اگرچه در فصل تابستان محدودیت‌های توزیع انرژی برای تولیدکنندگان داخلی سیمان پر چالش بود ولی آنها موفق به رشد درآمد و همچنین سودآوری شدند و این رویه در فصل پاییز نیز ادامه داشت.

مهدی رضایتی کارشناس بازار سرمایه و صنعت سیمان در مورد تأثیر محدودیت‌های توزیع انرژی در صورت مالی تولیدکنندگان سیمان به خبرنگار ایراسین گفت: با وجود قطعی برق، سودآوری صنعت سیمان مطلب بود، برای بعضی از تولیدکنندگان افت تولید به ثبت رسید ولی با افزایش قیمت و کاهش عرضه اثر منفی افت تولید کاهش پیدا کرد. اکنون انتشار گزارش‌های ۳ ماهه سوم در گروه سیمان از افزایش سودآوری این شرکت‌ها خبر می‌دهد. سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان سیمان در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است و از طرفی سود خالص ۹ ماهه نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل با جهش چشم‌گیری همراه بود.

سود خالص تولیدکنندگان داخلی سیمان بر اساس آخرین صورت‌های مالی به قرار جدول زیر است:

نماد

سود خالص پاییز ۱۴۰۳ (میلیارد تومان)

سود خالص ۹ ماه ۱۴۰۳ (میلیارد تومان)

رشد سود خالص
۹ ماهه

سآبیک

۵۷۵

۱۵۲۰

۳۴%

ساوه

۴۰۹

۱۲۲۶

۵%

ساروم

۳۵۴

۱۰۶۵

۶۴%

سهرمز

۳۹۸

۹۹۵

۶۵%

ستران

۴۳۲

۹۶۱

۱۵%

سمازن

۳۱۶

۹۵۰

۱۰%

سصوفی

۳۴۸

۹۳۵

۶۴%

سپاها

۴۲۸

۷۵۲

-۵%

ساربیل

۳۰۶

۷۴۴

۸۰%

سشرق

۱۰۷

۷۳۵

۱۳%

سخوز

۴۰۶

۷۰۴

-۱۴%

سهگمت

۲۹۸

۶۵۵

۲۱%

سرود

۱۷۶

۶۰۲

۱۶%

سدشت

۱۲۳

۵۶۵

۳۶%

سفانو

۲۱۷

۵۴۵

۱۰%

اردستان

۲۱۹

۵۰۹

۱۹%

سمتاز

۱۷۷

۵۰۸

۵%

ساراب

۲۵۹

۴۷۸

۶%

سبجنو

۱۱۸

۳۴۷

۳۱%

سفار

۱۰۵

۳۱۹

۱۱%

سغرب

۸۹

۳۰۵

۱۴%

سخزر

۱۵۶

۳۰۳

۴۵%

سخاش

۱۲۳

۳۰۰

۷۱%

سکرد

۹۵

۲۶۵

۳۷%

سباقر

۷۰

۲۵۰

۱۰۳%

سصفها

۹۶

۲۳۸

۱۳%

سقاین

۴۰

۱۸۴

۲۴%

سبهان

۳۰

۱۸۴

-۱۹%

سیلام

۵۲

۱۳۲

۷%

سبزوا

۲۳

۹۷

-۱۰%

سنیر

۳۶

۸۶

-۲۲%

سلار

۴۳

۸۲

۳۰%

سآبیک با سود خالص ۵۷۵ میلیارد تومانی در پاییز بهترین عملکرد را در میان تولیدکنندگان سیمانی داشت. ستران، سپاها و ساوه نیز در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند ولی از نظر سود خالص ۹ ماهه ستران و سپاها به ترتیب در رتبه‌های پنجم و هفتم قرار می‌گیرند و ساوه با سود خالص ۱۲۲۶ میلیارد تومانی پس از سآبیک در رتبه دوم است.

سآبیک در ۹ ماه اول ۱۴۰۳ به سود خالص ۱۵۲۰ میلیارد تومانی رسید. ساروم پس از سآبیک و ساوه با سود خالص ۹ ماهه ۱۰۶۵ میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار می‌گیرد. سود خالص این ۳ تولیدکننده در ۹ ماه اول ۱۴۰۳ بالاتر از هزار میلیارد تومان بود. در میان تولیدکنندگان مورد بررسی تنها سود خالص ۵ شرکت طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماه اول سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. بیشترین افت سود خالص نیز با منفی ۲۲ درصد مربوط به سنیر است.

در مقابل سود خالص سباقر طی ۹ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۳ درصد افزایش یافت. ساربیل با ۸۰ درصد، سخاش ۷۱ درصد و سهرمز ۶۵ درصد افزایش سود خالص در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند. گزارش‌ها از معاملات سیمان در بورس کالا نشان می‌دهد نرخ محصولات شرکت‌های بسیاری مانند ستران در طول دی ماه سقف‌های قیمتی جدیدی به ثبت رسانده‌اند و به دنبال آن انتظار می‌رود روند سودآوری سیمانی‌ها در ۳ ماه پایانی سال نیز ادامه‌دار باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =