به گزارش خبرنگار ایراسین، مصطفی فقری، مدیر استخراج مواد معدنی شرکت فولاد مبارکه در پنل تخصصی «هم اندیشی در تأمین پایدار مواد اولیه معدنی مورد استفاده در تولید فولاد» در پنجمین نمایشگاه زنجیره تأمین فولاد، مس، انرژی و فلزات آهنی و غیر آهنی، به تشریح چالشها و راهکارهای تأمین مواد اولیه پرداخت.
فقری با اشاره به اینکه اولین حلقه تولید فولاد، معدن و سنگ آهن است، گفت: چالش مواد اولیه از حداقل ۱۵ سال گذشته در فولاد مبارکه محسوس شد و این شرکت با سرمایهگذاری در شرکتهای معدنی مانند گل گهر سیرجان و چادر ملو یزد، بخشی از نیاز خود را تأمین کرده است.
وی همچنین به خرید شرکت صنعتی معدنی اُپال در خراسان رضوی به عنوان آخرین اقدام فولاد مبارکه در این زمینه اشاره کرد و افزود: سرمایهگذاری در بخش معدن از سال ۹۹ به صورت جدی آغاز شده و ساختارهای جدیدی برای اکتشاف، استخراج و فناوری ایجاد شده است.
مدیر استخراج مواد معدنی فولاد مبارکه با تأکید بر اهمیت استان کرمان به عنوان یک منبع غنی از ذخایر سنگ آهن، گفت: سرمایهگذاریهایی در کرمان، یزد و خراسان جنوبی در حال انجام است و نزدیکی این استانها به یکدیگر میتواند چالشهای حمل و نقل مواد اولیه را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه ۳۳ همت از خریدهای فولاد مبارکه از استان کرمان انجام میشود، گفت: این خریدها شامل خریدهایی شامل مواد اولیه، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و همچنین در حوزه قطعات و تجهیزات است. تعامل با استان کرمان به دلیل موقعیت استراتژیک و نزدیکی به استان اصفهان اجتناب ناپذیر است ضمن اینکه پروژه جدید انتقال آب دریای عمان به اصفهان نیز از این استان میگذرد و از این رو توسعه سرمایهگذاری فولاد مبارکه در کرمان در دستور کار است.
فقری همچنین به طرحهای فولاد مبارکه در حوزه انرژی و آب اشاره کرد و گفت: این شرکت در حال راهاندازی نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی و پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان است که ۹۰ درصد پیشرفت داشته و تا دو ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به وضعیت توازن در زنجیره فولاد، گفت: باید توانایی مصرف و صادرات و تولید را بررسی کنیم و سرمایهگذاریها در این زمینه باید به سمت ایجاد زیرساختها هدایت شود تا بازدهی بیشتری حاصل شود.
توجه ویژه به اکتشاف معادن؛ نیاز ضروری فولاد مبارکه
بهنام فرهمند، کارشناس ارزیابی و اکتشاف معادن شرکت فولاد مبارکه نیز در این پنل به اهمیت اکتشاف معادن به عنوان حلقه اول تأمین مواد اولیه در این شرکت اشاره کرد و گفت: اکتشاف باید به عنوان یک سرمایهگذاری مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان چالشهای موجود در این حوزه، افزود: در اکتشاف با چالشهای متعددی از جمله تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته، دسترسی به محدودهها و چالشهای حکمرانی مرتبط با قوانین اکتشاف معادن مواجه هستیم.
فرهمند همچنین به مشکلات دسترسی به برخی مناطق کشور اشاره کرد و گفت: بسیاری از این مناطق فاقد آب هستند و در حوزه تکنولوژی نیز با کمبود نیروی انسانی متخصص مواجهایم.
وی با تأکید بر سرمایهگذاری فولاد مبارکه در استان کرمان، که به عنوان یکی از مهمترین استانهای معدنی کشور شناخته میشود، ابراز امیدواری کرد که حمایتهای لازم از این شرکت در زمینه اکتشاف معادن صورت گیرد.
فرهمند خاطرنشان کرد: اکتشاف معادن در استان کرمان نیازمند همت ملی است و باید به بهترین نحو از این منابع استفاده کنیم.
وی همچنین به مشکلات دسترسی به معادن در این استان اشاره کرد و گفت: ورود سرمایهگذاران به این استان باید تسهیل شود. فولاد مبارکه به عنوان یک برند معتبر در این زمینه، از نظر نیروی انسانی، تکنولوژی و ظرفیتهای مصرف، قابلیتهای قابل توجهی دارد.
ارسال نظر