ظریف

معاون راهبردی رئیس جمهوری گفت: امروز در جهان روایت‌ها و جنگ روایت‌ها زندگی می‌کنیم و این واقعیت را بهتر از همه صهیونیست‌ها شناخته‌اند و لذا اگر به روابط بین‌الملل نگاه کنید اولین جایی که شروع به قالب‌سازی و تغییر روایت‌ها کرد، اسرائیل بود.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، «محمد جواد ظریف» معاون راهبردی رئیس جمهور امروز در مراسم رونمایی از سیاست‌نامه «راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملّی مبتنی بر رویکردی تاریخی به مسائل امنیت ملّی ایران» به عنوان کاری از معاونت راهبردی ریاست جمهور، گفت: در دنیای روایت‌ها زندگی می‌کنیم، حتی قبل از اینکه مکتب ساده‌انگاری یا انتقادی ما را با اهمیت زبان، گفتگو و تصویر آشنا کنند، اندیشمندانی در دهه هفتاد میلادی به موضوع اهمیت تصویر در برداشت و سوءبرداشت در روابط بین‌الملل اشاره کرده‌اند، تصمیم‌گیران سیاست بین‌الملل براساس واقعیات عمل نمی‌کنند.

وی افزود: آنچه که مبنای تصمیم است، تصویری است که از واقعیت در ذهن داریم، این تصویر متأثر بسیاری از عوامل است. لذا تصویر ذهنی ماست که عمل را شکل می‌دهد.

ظریف تئوری‌های جدید همچون ساده‌انگاری را متمرکزتر بر تصویر ذهنی ارزیابی کرد و گفت: از این پس دیپلماسی عمومی در دستور کار وزارتخانه‌ها قرار گرفت، این رشته اولین بار از دهه ۶۰ میلادی وارد مباحث دانشگاهی شد اما این علم از أواخر دهه ۸۰، دپارتمان دیپلماسی عمومی در آمریکا شکل گرفت، چرا که پس از پایان جنگ سرد انسان به عنوان موضوع دیپلماسی مطرح شد.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور ادامه داد: دولت‌ها به نقش افراد در شکل‌گیری حقوق بین‌الملل پی بردند، هر چه فرد مؤثرتر شود، تصورات مؤثرتر می‌شود، هر قدر تصورات مؤثرتر باشد، ارائه و روایت‌سازی مؤثرتر می‌شود و لذا «قاب‌سازی» و یا «روایت‌سازی» وارد مباحث روابط بین‌الملل شد. روایت دیگر روبنا نیست بلکه زیربناست.

وی افزود: امروز در جهان روایت‌ها، جنگ روایت‌ها زندگی می‌کنیم و این واقعیت را بهتر از همه صهیونیست‌ها شناخته‌اند و لذا اگر به روابط بین‌الملل نگاه کنید اولین جایی که شروع به قالب‌سازی و تغییر روایت‌ها کرد، اسرائیل بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =