آیین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در آئین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴.۰ پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: تبدیل شدن از یک کارخانه تولیدکننده فولاد به یک توسعه دهنده تکنولوژی آن چیزی است که باعث شده ما مراکز نوآوری را در دانشگاه‌های کشور راه اندازی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را دنبال کنیم.

به گزارش خبرنگار ایراسین، محمدیاسر طیب‌ نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در آئین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴.۰ این شرکت در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که با حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد، ضمن تبریک دهه فجر و اعیاد ماه شعبان اظهار کرد: در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی قرار داریم. این انقلاب اتفاقات مختلفی از تثبیت، جنگ تحمیلی، تحریم‌ها و جنگ اقتصادی که هم اکنون در اوج آن قرار داریم را طی دهه‌های قبل پشت سر گذاشته است.

تلاش فولاد مبارکه برای سربلندی، پیشرفت و اعتلای ایران

وی افزود: تمام تلاش‌های چند دهه گذشته معطوف به سربلندی، پیشرفت و اعتلای ایران بوده است اما هنوز خیلی جای پیشرفت داریم. حتی در خیلی از عرصه‌ها ممکن است عقب ماندگی‌های قابل توجهی داشته باشیم و طبیعتاً هر کس دل در گرو این آب و خاک و نظام دارد، دغدغه‌مندانه به این مسائل و چگونگی جبران کوتاهی‌ها و عقب ماندگی‌ها می‌اندیشد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: بنده و همکارانم هم از این قاعده مستثنی نبودیم و دائم در حال بررسی چگونگی تحقق رشد و پیشرفت ایران بوده و هستیم؛ ما برای رسیدن به نتایج مناسب در این زمینه موفق‌ترین شرکت‌های دنیا را بررسی و تحلیل کرده‌ایم. یکی از این شرکت‌ها که همانند فولاد مبارکه در عرصه صنعت فولاد فعالیت می‌کند، شرکت پوسکو کره جنوبی است. این شرکت نزدیک به ۲ دهه است که به عنوان رقابت‌پذیرترین شرکت تولیدکننده فولاد جهانی شناخته می‌شود. کره‌ای‌ها بعد از جنگ جهانی دوم به دنبال راه‌اندازی شرکت فولادی بودند و در سال ۱۹۶۸ تأسیس پوسکو آغاز شد و بعد از نزدیک ۲۵ سال این شرکت به یکی از بزرگترین شرکت فولادی جهان تبدیل شد. شرکتی که فقط ۱۵ سال طول کشید تا با کمترین ظرفیت ایجاد شود و جالب اینجاست که به دلیل مشکلات مالی، ژاپنی‌ها این شرکت را راه‌اندازی کردند و آهسته آهسته توسعه‌های بعدی توسط کره‌ای‌ها انجام شد.

نوآوری و فناوری شاه کلید پیشرفت شرکت‌هایی است که اقتصاد کشورشان را رهبری می‌کنند

وی با بیان اینکه پوسکو امروز صرفاً یک شرکت فولادی نیست بلکه یکی از بازیگران اصلی اقتصاد کره است، ادامه داد: تاثیرگذارترین عامل رشد این شرکت اهمیت ویژه قائل شدن برای مقوله نوآوری و فناوری است. این مطلب شاه کلید رشد و پیشرفت تمام شرکت‌هایی است که نه تنها خودشان بلکه اقتصاد کشورها را رهبری می‌کنند.

طیب‌نیا تصریح کرد: امروزه برخی از شرکت‌ها مانند زیمنس، تویوتا، تسلا، اپل، آرسلورمیتال، گوگل، مایکروسافت و ده‌ها شرکت دیگر نامشان آشناتر از کشورهایشان است و درآمدهای بالاتر از درآمد ملی و اقتصاد نفتی ما دارند. این شرکت‌ها نه تنها زیست‌بوم نوآوری و فناوری را در خود ارتقا داده‌اند بلکه در محیط اطرافشان نیز پیاده‌سازی این زیست‌بوم را عملیاتی کرده‌اند.


فولاد مبارکه لوکوموتیو پیشرفت و توسعه اقتصادی ملی است

وی در ادامه با بیان اینکه ما هم حدود سه سال گذشته مأموریت ویژه برای شرکت نوآوری و فناوری فولاد مبارکه معروف به Mstid تعریف کردیم که تمام تمرکز خود را در خلق این زیست‌بوم بگذارد تا بتوانیم حول فولاد مبارکه اکوسیستم نوآوری را ایجاد کنیم که از زایش‌های آن کشور بهره‌مند شود، گفت: نگاه دقیق به شرکت‌های پیشرو و نحوه مشارکت آنها در توسعه کشورهایشان نشان می‌دهد که هر کدام از این‌ها، به عنوان لوکوموتیو توسعه و پیشرفت در کشورها عمل کرده‌اند و فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: فولاد مبارکه امروز جزو بزرگترین مجموعه‌های صنعتی کشور به لحاظ ارزش افزوده، میزان فروش و شاخص‌های اصلی با حدود ۱۴۰ شرکت زیر مجموعه است و چنانچه به مقوله نوآوری نپردازیم جز شرکت‌هایی می‌شویم که حداکثر ۶۰ سال عمر می‌کنیم. امروز در حوزه نوآوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر اتفاقاتی در دنیا در حال رخ دادن است که سرعت پیشرفت آن مطابق فرمایشات رهبر معظم انقلاب بسیار بالاست. البته اتفاقات خوبی نیز در کشورمان رقم خورده اما سرعت دنیا به مراتب بیشتر از ماست. در سال ۱۹۹۷ حدود ۸۶ درصد سرمایه‌گذاری خطرپذیر دنیا در حوزه نوآوری شرکت‌ها و استارتاپ‌ها، متعلق به آمریکا و کانادا بود، اما امروز در آسیا ۲۸ درصد این سرمایه‌گذاری‌ها شکل می‌گیرد، سهم اروپا نیز از ۱۰ درصد به ۱۹ درصد رسیده و در آمریکا به واسطه توسعه در دیگر کشورها سهم کمتری دیده می‌شود. از این رو ما نباید از قافله عقب بمانیم. فولاد مبارکه و شرکت‌های بزرگی مانند آن باید این مسیر را هموار کنند.

سرعت‌گیرها در مسیر توسعه سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ایران

وی اضافه کرد: امروز فیلیپین نزدیک به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر دارد. این میزان سرمایه‌گذاری در مصر ۳۲۹ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ بوده است. نیجریه ۲۸۴ میلیون دلار، عربستان ۱.۲ میلیارد دلار و سنگاپور ۳.۴ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری خطرپذیر داشته است و این در حالیست که ما در ایران در سال ۱۴۰۱، ۱,۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خطرپذیر داشته‌ایم. این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱,۸۰۰ میلیارد تومان، معادل ۳۰ میلیون دلار رسیده که از این میزان یک سوم آن متعلق به فولاد مبارکه است. لذا ما با دیگر شرکت‌ها در خارج از کشور فاصله بسیار زیادی داریم و اگر بخواهیم آنچه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، محقق شود باید در این زمینه با سرعت بیشتری حرکت کنیم‌. ما خیلی سرعت‌گیر داریم، چون زیست‌بوم و فرهنگ نوآوری در کشور ما شکل نگرفته است. نهادهای نظارتی، سازوکارهای اخذ مجوزها و غیره با سرعتی که ما باید به دنیا برسیم و از آنها جلو بزنیم خوانایی ندارد. باید اتفاقات بزرگی بیفتد تا ما با سرعت حرکت کردیم اما برخلاف آن می‌بینیم امسال سرعت ما کم شده، چرا که نتوانستیم همه را با خود همراه کنیم و از فاصله خودمان با سایر کشورها صحبت کنیم. لذا خیلی‌ها برای ما ترمز شده‌اند، برنامه ما این بود که ۳,۰۰۰ میلیارد تومان در حوزه زیست‌بوم فناوری و نوآوری سرمایه‌گذاری داشته باشیم و سال آینده این میزان را به ۵,۰۰۰ میلیارد تومان برسانیم ولی در این زمینه موفق نشدیم.

تبدیل شدن فولاد مبارکه به توسعه دهنده تکنولوژی در کشور هدف راه‌اندازی مراکز نوآوری در دانشگاه‌ها است

عملکرد موفق فولاد مبارکه با طی کردن ۲ سطح بلوغ در بهره‌برداری و پایداری‌سازی زنجیره تأمین

طیب نیا افزود: امروز ما در فولاد مبارکه با طی کردن ۲ سطح بلوغ شامل بهره‌برداری و پایداری‌سازی زنجیره تأمین، عملکرد موفقی داشته‌ایم. در حوزه بهره‌برداری جز معدود شرکت‌هایی هستیم که با ۱۰۰ ظرفیت در حال فعالیت هستیم و در حوزه پایداری‌سازی زنجیره تأمین امروز زنجیره کاملی در حوزه برق، گاز، آب و مواد اولیه ایجاد کردیم و همه چالش‌ها را با سرمایه‌گذاری‌های خودمان برطرف و متوازن کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تبدیل شدن از یک کارخانه فولادی به یک توسعه دهنده تکنولوژی در دستور کار فولاد مبارکه است، افزود: آن چیزی که باعث شده ما مراکز نوآوری را در دانشگاه‌های کشور راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را دنبال کنیم، تبدیل شدن به یک توسعه دهنده تکنولوژی است. برای طی این مسیر شناسایی نقاط گمشده در زیست بوم صنعتی کشور مورد نیاز بود تا در جهت برطرف کردن آن اقدام کنیم.

طیب نیا گفت: مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه بعد از راه‌اندازی چند مرکز نوآوری دانشگاهی، تقویت ارتباط با مراکز علمی تحقیقاتی و تثبیت ساختار سرمایه‌گذاری خطرپذیر این شرکت امروز به بهره برداری می‌رسد و مایه خرسندی است که در نمایشگاه دستاوردهایی که خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه شد در کنار خودمان در بین ۴۰ شرکت، چند شرکت از مجموعه‌های مورد حمایت فولاد مبارکه حضور داشتند.

وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به فعال شدن مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴.۰ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و تعامل با این مرکز، ده‌ها مجموعه دانشی و ارزشمند در حوزه تحول دیجیتال و هوشمندسازی در زیست‌بوم نوآوری کشور شکل بگیرد.

مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ برج دیدبانی روندهای روز دنیا در تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت فولاد است

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴.۰ به عنوان برج دیدبانی روندهای تحول دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی را در صنعت فولاد دیده‌بانی می‌کند، ادامه داد: این مرکز بر آن است که بستر مناسبی را برای تعامل و شبکه سازی با کسب و کارها و استارت‌آپ‌های حوزه صنعت ۴.۰ و تحول دیجیتال برای فعالان زیست نوآوری، شتاب دهنده‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایجاد کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =