نیکل

چین میزان صادرات نیکل تصفیه شده به بازارهای جهانی را در سال ۲۰۲۵ بیش از سه برابر افزایش می‌دهد. درمقابل بلومبرگ مدعی است افزایش تولید و صادرات نیکل توسط چینی‌ها منجر به سقوط قیمت این فلز می‌شود و بازار نیکل در سال ۲۰۲۵ مانند بازار لیتیوم دچار مازاد عرضه و رکود خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، چین میزان صادرات نیکل تصفیه شده به بازارهای جهانی را در سال ۲۰۲۵ بیش از سه برابر افزایش می‌دهد. طبق گفته تولیدکنندگان نیکل در این کشور بروزرسانی خطوط تولید کارخانه‌های چین در طول سال ۲۰۲۴ افزایش تولید نیکل تصفیه شده در سال میلادی جاری را به دنبال دارد که این مازاد تولید راهی بازارهای جهانی خواهد شد. بر اساس آمار منتشر شده از سوی چینی‌ها تولید نیکل تصفیه شده در این کشور با ۳۶ درصد افزایش به ۳۳۵ هزار تن در سال ۲۰۲۴ رسید. همچنین آمار گمرک چین نشان می‌دهد تجار چینی در طول سال گذشته موفق به صادرات ۲۵ هزار تن نیکل تصفیه شده شدند. درواقع کارایی بالای نیکل تصفیه شده در باتری خودروهای الکتریکی و فولاد ضد زنگ سبب شده چینی‌ها بر افزایش تولید این فلز معدنی متمرکز شوند و پیش‌بینی‌ها از افزایش ۷۰ هزار تنی تولید نیکل تصفیه شده در چین طی سال ۲۰۲۵ حکایت می‌کند.

خطر سقوط قیمت نیکل با بلندپروازی چینی‌ها

بررسی‌های بلومبرگ نشان می‌دهد بازارهای جهانی در طی دهه گذشته با عرضه انبوهی از فولاد و آلومینیوم از سوی چین مواجه شدند و توجه چینی‌ها به فلزات پرکاربرد در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر طی سال‌های اخیر سبب شده مقامات این کشور تصمیمات بلندپروازانه‌ای برای رشد چند برابری تولید لیتیوم، مس و نیکل اتخاذ کنند. بلومبرگ مدعی است افزایش ۷۰ هزار تنی تولید نیکل تصفیه شده در چین سبب برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار جهانی می‌شود که افت قابل توجه قیمت این فلز را به دنبال دارد. از سوی دیگر موجودی نیکل تصفیه شده در انبارهای بورس فلزات لندن در پی افزایش صادرات از سوی چین به ۱۷۶ هزار تن در سال ۲۰۲۴ رسید که این میزان از رشد دو برابری نسبت به سال ۲۰۲۳ حکایت می‌کند.

فلزات چین در راه اروپا و آسیا

انتشار خبر افزایش بیش از سه برابری صادرات نیکل تصفیه شده توسط چین در سال میلادی جاری نیز با واکنش شدید مقامات اندونزی روبه‌رو شد. به اعتقاد آن‌ها خطوط تولید نیکل در چین باید مانند اندونزی به حالت تعلیق درآید تا قیمت این فلز با کاهش عرضه تا سال ۲۰۳۰ به مدار صعود بازگردد. در مقابل چینی‌ها بر این باورند جهت دستیابی به اهداف رشد اقتصادی خود در سال ۲۰۲۵ راهی جز افزایش صادرات فلزات کلیدی به ویژه در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی ندارند و فولاد، آلومینیوم، نیکل، مس و لیتیوم این کشور باتوجه به سیاست‌های جدید آمریکا، در بازارهای اروپایی و آسیایی عرضه خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =