به گزارش خبرنگار ایراسین، تقاضا برای مس، نیکل، لیتیوم و خاکهای معدنی کمیاب تا سال ۲۰۴۰ چهار برابر افزایش مییابد. بر اساس گزارش سالانه معدن ۲۰۲۵ از شرکت خدمات مالی و حسابداری BDO، بازار جهانی فلزات معدنی و خاکهای کمیاب در نیمه دوم از دهه میلادی جاری با افزایش بیسابقه تقاضا روبهرو خواهد شد و پیشبینی میشود تقاضا برای مواد معدنی کلیدی مانند مس، نیکل، لیتیوم و خاکهای معدنی کمیاب تا سال ۲۰۳۰ حدود سه برابر و تا سال ۲۰۴۰ چهار برابر بالا رود. طبق جزئیات این گزارش علت رشد تقاضا برای این دسته از فلزات معدنی به نقش حیاتی آنها در فناوری انرژیهای تجدیدپذیر از جمله وسایل نقلیه الکتریکی و پنلهای خورشیدی بازمیگردد. با این حال تحلیلگران شرکت BDO نبود نیروی کار با دانش و استعداد کافی را اصلیترین چالش حوزه معدن در سالهای پیشرو عنوان میکنند و معتقدند شرکتهای معدنی باید از سال ۲۰۲۵ به استخدام نیروی کار جوان روی بیاورند تا با ارائه آموزشهای لازم از چالش نبود نیروی کار در دهه میلادی آینده به راحتی عبور کنند.
انقلاب در حوزه معدن به رهبری هوش مصنوعی
طبق گزارش سالانه معدن ۲۰۲۵ شرکت BDO، نه تنها تقاضا برای فلزات معدنی تا سال ۲۰۴۰ افزایش چشمگیری پیدا میکند بلکه بخش معدن شاهد یک انقلاب تکنولوژیکی از طریق پیشرفت در رباتیک، اتوماسیون و هوش مصنوعی خواهد بود. درواقع شرکتهای معدنی به کمک هوش مصنوعی قادر به افزایش اقدامات ایمنی در سراسر عملیات تولید خواهند بود و میزان استخراج و تولید آنها با استفاده از هوش مصنوعی از طریق شناسایی و کشف مواد معدنی بالا خواهد رفت. همچنین این فناوری کمک شایانی به کاهش انتشار گازهای گلخانهای از سوی صنایع و معادن میکند. اعضای شرکت BDO علیرغم پیشرفتهای قابلتوجه در این حوزه به کمک هوش مصنوعی، معدنکاری را همچنان یکی از خطرناکترین صنایع در جهان میداند.
آفریقا مهد معدن سبز جهان میشود
ارزیابیهای شرکت BDO نشان میدهد بخش معدن آفریقا در طول سالهای اخیر دستخوش تغییرات محسوسی شده است و شرکتهای معدنی در آفریقا درصدد کاهش استفاده از سوختهای فسیلی در فرآیند استخراج و تولید مواد معدنی هستند. علاوه بر این انتظار میرود تولید سنگهای معدنی فلزی و غیرفلزی در آفریقا افزایش یابد. به گفته مت کرین ( Matt Crane)، رئیس منابع طبیعی و انرژی BDO آفریقا در مقایسه با سایر کشورها اقدامات مؤثری در حوزه جایگزینی انرژیهای تجدیدپذیر با فسیلی و کربنزدایی داشته تا از حجم انتشار گازهای گلخانهای خود در بخش معدن بکاهد، از این رو آفریقا طی سالهای آتی به الگویی برای حرکت به سمت معدن سبز در جهان تبدیل خواهد شد.
ارسال نظر