به گزارش خبرنگار ایراسین، هند با هدف استخراج و تولید لیتیوم در بخش معدن آرژانتین سرمایهگذاری میکند. آرژانتین چهارمین تولیدکننده بزرگ لیتیوم در جهان به شمار میرود و امتیازات مالیاتی برای سرمایهگذاران خارجی با سرمایه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در نظر گرفته است. به دنبال این موضوع شرکتهای معدنی دولتی هند Khanij Bidesh India و Coal India به همراه شرکت معدنی خصوصی Greenko در حال کشف منابع لیتیوم در شمال غربی استان کاتامارکا در آرژانتین هستند. طبق توضیحات وزیر صنعت و معدن هند به رویترز، هند به دنبال گسترش سرمایهگذاریهای خود در بخش معدن، گاز، نفت و لیتیوم آرژانتین است تا منابع مورد نیاز برای حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر را تأمین کند. بررسیهای رویترز نشان میدهد هند درصدد جایگزینی بیش از ۳۰ درصد وسایل نقلیه خود با خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰ است و اهداف بلندپروازانهای جهت کشف و تولید لیتیوم دارد که این موضوع تأثیرات منفی بر بازار جهانی این فلز معدنی خواهد داشت.
مازاد عرضه لیتیوم تا سال ۲۰۲۷
تولید و عرضه لیتیوم در سال ۲۰۲۴ بیش از تقاضا بود که این موضوع کاهش چشمگیر قیمت این فلز معدنی را به دنبال داشت. این مسئله باعث شد تعداد زیادی از تولیدکنندگان بزرگ لیتیوم در جهان به ویژه در استرالیا اهداف تولید خود را برای سال ۲۰۲۵ کاهش دهند. با این وجود بررسیها از مازاد عرضه لیتیوم در طول سال میلادی جاری حکایت میکند. بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی آژانس دولتی مطالعات معدنی شیلی بازار جهانی لیتیوم در سال ۲۰۲۴ با مازاد عرضه ۸۹ هزار تنی مواجه شد و این میزان در سال ۲۰۲۵ به ۱۴۱ هزار تن خواهد رسید که نتیجه آن برهم خوردن تعادل در بازار جهانی لیتیوم و افت مجدد قیمت این فلز معدنی خواهد بود. همچنین اعضای آژانس دولتی مطالعات معدنی شیلی مدعیاند مازاد تولید و عرضه لیتیوم طی دو تا سه سال آینده ادامه خواهد داشت و انتظار میرود بازار جهانی لیتیوم از سال ۲۰۲۷ به تعادل نسبی برسد.
تشدید رقابت برای تولید لیتیوم
اگرچه ارزیابیهای آژانس دولتی مطالعات معدنی شیلی بیانگر مازاد عرضه و کاهش قیمت لیتیوم در سال ۲۰۲۵ است. ولی دولت شیلی برنامهای برای کاهش تولید لیتیوم خود در سال میلادی جاری ندارد و مطابق اطلاعات منتشر شده شیلی میزان استخراج و تولید لیتیوم خود را در سال ۲۰۲۵ به ۳۰۵ هزار تن افزایش خواهد داد در حالی که این میزان سال ۲۰۲۴ حوالی ۲۸۵ هزار تن بود. همچنین آرژانتین قصد تولید سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن لیتیوم تا سال ۲۰۲۶ را دارد. مقامات زیمبابوه نیز با اشاره به تولید ۷۵ هزار تن لیتیوم در سال ۲۰۲۴ معادل شش درصد از عرضه جهانی لیتیوم، از برنامههای خود جهت افزایش قابل توجه استخراج و تولید این فلز معدنی تا سال ۲۰۳۰ خبر دادند. رویترز مدعی است کشورهای جدیدی در سال ۲۰۲۵ به جمع بازیگران بزرگ بازار جهانی لیتیوم اضافه میشوند و روزهای پر رونقی در انتظار بازار جهانی لیتیوم نخواهد بود.
ارسال نظر